Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 BEC analizează încă o dată situația alegerilor de la Costinești, județul Constanța. Persoane fără reședință în UAT au votat

ro

17 Jun, 2024 14:52 797 Marime text
Alegerile de la Costinești, județul Constanța nu au un sfârșit atât de ușor. În cadrul Biroului Electoral Central se reia discuția situației de la malul mării, dat fiind faptul că un cetățean urainean a votat pentru alegerile locale și europarlamentare, fără a avea drept de vot.

„In cadrul BEC se repune in discutie subiectul Costinesti. Conform ultimului PV de indreptare eroare materiala de astazi 17.06.2024 al BECL Costinesti, scorul pentru primar este 772 la 771, diferenta de un vot. Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la pozitia 24 a votat fara a avea dreptul cetateanul ucrainean. Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fara a avea drwpt de vot, cetateanul ucrainean a votat, la pozitia 42”, transmis reprezentanții BEJ.

Totodată, conform surselor noastre, se pare că sunt și alte persoane, din alte UAT-uri, fără a avea reședință în Costinești, care au votat.

„Bătălia” se dă între candidații PNL și PSD pentru conducerea primăriei, la ultima soluționare fiind în favoarea candidatului PNL, Gheorghe Mechenici, cu două voturi avans în fața lui Jeanu Dumitru de la PSD.  Amintim că, Biroul Electoral Central Costinești a cerut cu unanimitate de voturi anularea alegerilor din localitatea Costinești, județul Constanța. 

În acest sens, BECL Costinești a transmis o adresă către Biroul Electoral Central.
 
Menționăm că de câteva zile se renumără voturile, iar această activitate nu a făcut decât să scoată la iveală noi nereguli înregistrate în timpul procesului de vot. 
 
Acum câteva zile, după ce au fost renumărate voturile în urma contestațiilor depuse de partidele care au dat primii doi clasați dintre candidați, locțiitorul Biroului Electoral nr 29 Costinești ar fi identificat faptul că doi cetățeni ucraineni ar fi votat fără a avea acest drept.

Citește și

Alegeri locale 2024 Epopeea Costinești continuă! Punctul de vedere al BECL Costinești transmis către Biroul Electoral Central
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii