Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Fraudă electorală la Costinești!

ro

18 Jun, 2024 19:24 1799 Marime text

La Costinești, județul Constanța un cetățean urainean a votat pentru alegerile locale și europarlamentare, fără a avea drept de vot.

BEC a hotărât că a fost vorba despre fraudă electorală, cetățeanul urainean a votat deși nu avea dreptul, pentru alegerile locale.-  a transmis purtătorul de cuvânt, Vlad Jipa. 

O decizie privind anularea alegerilor, s-ar putea da în perioada următoare. 

„In cadrul BEC se repune in discutie subiectul Costinesti. Conform ultimului PV de indreptare eroare materiala de astazi 17.06.2024 al BECL Costinesti, scorul pentru primar este 772 la 771, diferenta de un vot. Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la pozitia 24 a votat fara a avea dreptul cetateanul ucrainean. Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fara a avea drwpt de vot, cetateanul ucrainean a votat, la pozitia 42”, transmis reprezentanții BEJ.

Totodată, conform surselor noastre, se pare că sunt și alte persoane, din alte UAT-uri, fără a avea reședință în Costinești, care au votat.

„Bătălia” se dă între candidații PNL și PSD pentru conducerea primăriei, la ultima soluționare fiind în favoarea candidatului PNL, Gheorghe Mechenici, cu două voturi avans în fața lui Jeanu Dumitru de la PSD.  Amintim că, Biroul Electoral Central Costinești a cerut cu unanimitate de voturi anularea alegerilor din localitatea Costinești, județul Constanța. 

În acest sens, BECL Costinești a transmis o adresă către Biroul Electoral Central.


Citește și:

Alegeri locale 2024BEC analizează încă o dată situația alegerilor de la Costinești, județul Constanța. Persoane fără reședință în UAT au votat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii