Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Luminița Șandru, candidata PNL pentru funcția de primar al comunei Dumbrăveni, este convinsă că un management riguros al bugetului local poate da rezultate imediate

ro

26 May, 2024 17:00 1383 Marime text
  • Luminița Șandru este o tânără ambițioasă care vine cu o viziune modernă și proiecte concrete pentru a dezvolta o zonă superbă însă neexploatată
  • Aceasta a intrat întrat în competiție la insistențele localnicilor, care își doresc să aibă în fruntea comunei o mână tânără, care să aducă un suflu nou
  • Șandru este convinsă că, un management riguros poate da rezultate imediate, având în vedere că, din cauza numărului mic de locuitori, aproximativ 400, în Dumbrăveni și satul arondat Furnica, au existat situații în care comuna nu s-a încadrat la punctaje pentru accesarea fondurilor europene, pe unele axe importante
  • Astfel, candidata liberală are o serie de proiecte pentru a revitaliza zona
  • Primele obiective sunt legate de infrastructură, curățenie și amanejarea de puncte turistice
 
 


Pentru Primăria comunei Dumbrăveni, PNL Constanța mizează pe o doamnă.

Luminița Șandru este o tânără ambițioasă care vine cu o viziune modernă și proiecte concrete pentru a dezvolta o zonă superbă însă neexploatată.

Luminița Șandru a intrat întrat în competiție la insistențele localnicilor, care își doresc să aibă în fruntea comunei o mână tânără, care să aducă un suflu nou.

Legată sentimental de aceste locuri, Luminița Șandru este convinsă că, o manageriere riguroasă poate da rezultate imediate, având în vedere că, din cauza numărului mic de locuitori, aproximativ 400, în Dumbrăveni și satul arondat Furnica, au existat situații în care comuna nu s-a încadrat la punctaje pentru accesarea fondurilor europene, pe unele axe importante.

Astfel, candidata liberală are o serie de proiecte pentru a revitaliza zona.

În primul rând, pentru a putea dezvolta ceva, trebuie rezolvată asfaltarea, spune aceasta.

„Doar având infrastructura rutiere, vom putea atrage și turiștii și investitori în zonă. Deci, pentru mine proiectul de asfaltare este primordial. Apoi, am în vedere curățarea și decolmatarea firelor de apă, a izvoarelor. Foarte important este să amenajăm o cantină socială, prin care să oferim o masă persoanelor mai în vârstă, care nu mai au putere să se descurce singure și, bineînțeles mă gândesc și la cei aproximativ 40 de copii care mai sunt în prezent la școala din Dumbrăveni.

Nu în ultimul rând, intenționez să amenajez Puncte turistice. Zona noastră are obiective naturale minunate, locuri ce sunt căutate de turiști, însă nu sunt promovate și cunoscute.

Consider că va trebui să promovăm frumusețile naturale de care comuna Dumbrăveni dispune.Prin acest proiect se pot crea locuri de muncă.

Comuna are nevoie de locuri de muncă în comună, întrucât este poziționată departe de orașele mari ale județului nostru, iar tinerii au migrat, în căutare de locuri de muncă, spre aceste orașe.

Întrucât activitate principală este creșterea animalelor, a caprelor și a oilor, intenționez să amenajez o hală de prelucrare a laptelui, unde va putea fi valorificată rețeta locală de preparare a brânzei, un produs natural, foarte gustos, ce ar putea fi făcut cunoscut în tot județul, prin intermediul târgurilor, pe care am putea să le organizăm aici. Lâna, este aruncată și noi am putea să îi ajutăm să o valorifice.

În zonele cu potențial turistic, am în vedere amenajarea de piste de biciclete, pentru a facilita accesul turiștilor dar și amenajare de locuri de campare și spații speciale pentru amenajarea de grătare, cu mese pentru recreere. Aceste spații vor benefica de coșuri de gunoi și grupuri sanitare pentru menținerea curățeniei.

Având în vedere că localitatea este foarte mică, și bugetul local este extrem de mic, iar administrația locală are misiunea de a identifica orice metodă de a economisi banii și de a-i folosi cât mai eficient în folosul cetățenilor.

Eu consider că amplasarea unor panouri fotovoltaice, spre exemplu, ar fi bune, întrucât astfel, am putea să ne producem curentul necesar iluminatului stradal dar și cel necesar funcționării instituțiilor publice, ceea ce reprezintă, din punctul meu de vedere, o economie importantă la bugetul local.

Despre sistemul sanitar nici nu poate fi vorba în acest moment, aceasta în condițiile în care, populația este îmbătrânită și are mare nevoie de asistență medicală.

Acum cetățenii sunt nevoiți să se deplaseze la Idependeța dacă au nevoie de un medic, sau de medicamente.

Voi găsi soluții ca să aducem, măcar una două zile pe săptămână un cadru medical, în comună, care să ofere consultații.

Pentru realizare multora dintre proiectele mele, am susținerea și sprijinul primarului Florin Mitroi, viitorul președinte al Consiliului Județean Constanța, un profesionist în domeniul administrației publice, o persoană aplecată asupra nevoilor cetățenilor, și sunt sigură că, având acest sprijin, voi reuși să aduc un suflu nou în comuna Dumbrăveni,” a punctat Luminița Șandru, candidata PNL pentru funcția de primar al comunei Dumbrăveni.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015




Citește și:

Alegeri locale 2024. Iulia Iurea, de 16 ani viceprimar al comunei Valu lui Traian „Candidatura mea vine în întâmpinarea nevoilor localității și este însoțită de o strategie de dezvoltare"!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii