Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 Maria Mitu, candidata PNL pentru funcția de primar al comunei Rasova

ro

27 May, 2024 17:00 707 Marime text
  • Pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, în comuna Rasova, filiala PNL Constanța o recomandă pe Maria Mitu
  • Maria Mitu a mai fost primar al localității în perioada 2016-2020
  • Candidează pentru un nou mandat de primar pentru că vrea să repună localitatea Rasova pe un drum nou, după patru ani de dezinteres și lipsă de preocupare din partea actualei administrații
  • În îndeplinirea proiectelor sale are  susținerea primarului comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, pe care îl consideră viitorul președinte al Consiliului Județean Constanța
 
 
 
Pentru alegerile locale din 9 iunie 2024, în comuna Rasova, filiala PNL Constanța o recomandă pe Maria Mitu, fost primar al localității, în perioada 2016-2020.
 
În mandatul trecut, în doar patru ani, Maria Mitu a reușit să demareze și să finalizeze proiecte importante pentru comunitate, din care amintește: reabilitarea si extinderea școală cu clasele I-IV; construire și dotare cămin cultural Cochirleni; construire cămin cultural Rasova;  înființarea serviciului de apă pentru a avea apa mai ieftină; realizare foraj localitatea Cochirleni; reabiltarea școlilor atât în Rasova cât și în Cochirleni;  reabilitare baza sportivă Cochirleni; reabilitare clădire stadion; reabilitare dispensar uman Rasova, inclusiv schimbarea acoperișului pentru că avea ploua în interior; finalizare canalizare conform proiectului, canalizare implementată în proporție de 80% de vechea conducere; realizare teren sport multifuncțional școala Rasova; realizare Plan Urbanistic General; cadastrarea a peste 3000 ha; achiziția de containere pentru vestiare la stadionul Cochirleni; asigurarea burselor de merit; realizare capela mortuară Rasova; extindere iluminat public Cochirleni; asigurarea de pubele de gunoi pentru toate gospodăriile și colectarea gunoiului din poartă în poartă, ceea ce nu s-a întâmplat până în 2016; acordarea ajutoarelor de  înmormântare pentru persoanele defavorizate care nu beneficiau de ajutor de înmormântare de stat; montarea de stații de autobuz; dezvoltarea fibrei optice; construire grădiniță Rasova;  asfaltare 6 km de străzi în localitatea Rasova; montarea de pasarele pietonale, ruperea trecerii din Casiu pentru a putea face legatură între străzi dar și proiecte pentru parcuri și locuri de joacă pentru copii, începute și stagnate timp de 4 ani de actuala conducere.
 
Acestea sunt doar o parte din realizări, Mariei Mitu care consideră că :
 
 „Primarul trebuie să fie în slujba cetățeanului și nu invers, iar locuitorii comunei, sigur sunt conștienți că o femeie poate conduce o comună cu aceeași pricepere ca și propria gospodărie.
 
Eu am demonstrat acest lucru prin fapte, între anii 2016-2020, atunci când am fost primar al comunei Rasova. Candidez pentru un nou mandat de primar întrucât vreau să repun localitatea Rasova pe un drum nou, după acești ultimi patru ani de dezinteres și lipsă de preocupare. Putem aduce, cu adevărat, speranța și certitudinea unei schimbări în bine pentru comuna noastră.  
 
Acum, vin în fața cetățenilor cu un plan bine structurat, pentru a oferi un viitor mai bun locuitorilor comunei Rasova.
 
În îndeplinirea proiectelor mele, am susținerea primarului comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, viitorul președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
 În 20 de ani de când se află în fruntea localității Valu lui Traian, Florin Mitroi a reușit preformanțe extraordinare și a demonstrat că are viziunea și priceperea necesare pentru a fi în fruntea CJ.
 
Pentru următorii patru ani, îmi propun să dezvoltăm infrastructura din întreaga comună. Să asfaltăm drumurile publice și străzile din fiecare localitate. Să investim în serviciile de alimentare cu apă și canalizare, prin continuarea proiectelor începute, dar, care, în acest moment au rămas doar pe hârtie. Să construim trotuare și rigole de scurgere a apelor, în zonele afectate de precipitații și, montarea a încă două pasarele peste Casiu.

Pe agenda mea de priorități se află și amenajarea unui parc și a unor locuri de joacă moderne și sigure pentru copii. Avem nevoie de spații verzi bine gândite, pentru petrecerea timpului liber, pentru socializare, dar, mai ales pentru a ne ști copiii în siguranță. De asemenea, vom dota cu mobilier și toate utilitățile necesare funcționării în condiții civilizate a Căminului Cultural Rasova, așa cum am făcut în anul 2020 cu Căminul Cultural din satul Cochirleni.

Vom iniția proiectul de cadastrare și intabulare, atât pentru intravilan, cât și pentru extravilan.

Investim în educație și sprijinim performanța. În acest sens, mă voi implica direct în asigurarea celor mai bune condiții de învățare, pentru copiii noștri. Vom moderniza unitățile de învățământ și vom acorda burse școlare. De asemenea, vom amenaja și dota curțile grădinițelor, cu jucării noi și teren de sport, cu gazon artificial. Școala Cochirleni va fi reabilitată și extinsă și vor fi amenajate băi interioare.

Pe lista mea de priorități se regăsesc și investițiile în sistemul de gaze naturale. Vom face sistemul de gaze și vom facilita accesul la energie modernă și eficientă pentru fiecare casă din comunitatea noastră.

Vom acorda o atenție deosebită oamenilor și sistemului sanitar. În acest sens, intenționez să reabilităm dispensarul uman din Rasova și să construim unul nou în Cochirleni. Familiilor nevoiașe și pensionarilor le vom oferi pachete cu alimente, cu ocazia sărbătorilor de iarnă sau Paște.
Vom avea grijă de curățenia în comuna noastră prin construirea unei platforme de gunoi de grajd și vom implementa colectarea selectivă a gunoiului menajer.

Intenționez să susțin practicarea sportului și echipele de fotbal din Rasova și Cochirleni.

Proiectele prezentate sunt doar câteva dintre obiectivele propuse pentru dezvoltare, modernizare, civilizație și grijă pentru fiecare locuitor al comunei noastre. Eu garantez o schimbare în bine, pe care o va simți fiecare dintre locuitorii comunei noastre,” a concluzionat Maria Mitu, candidata PNL pentru funcția de primar al comunei Rasova.   
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015
 
 
Citește și:

Alegeri locale 2024 Luminița Șandru, candidata PNL pentru funcția de primar al comunei Dumbrăveni, este convinsă că un management riguros al bugetului local poate da rezultate imediate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii