Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024 PSD a câștigat deja alegerile în două comune mici din județul Constanța (DOCUMENTE)

ro

19 May, 2024 17:00 1621 Marime text
  • Prin comasarea alegerilor locale cu europarlamentare și organizarea localelor înainte de termen, după scrutinul din iunie a.c., vom avea primării care cu același primar, care își va prelua noul mandat însă după 27 septembrie, pentru că actualul mandat a început în septembrie 2020
  • O a doua situație e cea în care va avea loc o schimbare de edil. În această situație, până la finalul lui septembrie, actualul primar este cel care semnează toate documentele și-și exercită funcția, cu toate că o altă persoană a fost aleasă
  • Însă cele două localități mici din județul Constanța se încadrează în primul caz. Gabriela Iacobici (n.r. primar Grădina) și Marius Eugen Berbec (n.r. primar Vulturu) sunt singurii candidați în alegeri
  • Cei doi edili sunt membri PSD Constanța
  • Nici măcar pentru consiliul local nu s-au mai depus liste de candidaturi, situație unică în județ, astfel că lucrurile aici sunt tranșate din start
 
 
În două comune din județul Constanța s-au înregistrat și validat un singur candidat pentru postul de primar și o singură listă de candidaturi.
 
Comunele Vulturu și Grădina din județul Constanța își cunosc practic noii edili, chiar înaintea votului din 9 iunie a.c. chiar dacă peisajul administrației locale se anunță unul diferit după alegerile din 9 iunie.

Prin comasarea alegerilor locale cu europarlamentare și organizarea localelor înainte de termen, după scrutinul din iunie a.c., vom avea primării care cu același primar, care își va prelua noul mandat însă după 27 septembrie, pentru că actualul mandat a început în septembrie 2020.
O a doua situație e cea în care va avea loc o schimbare de edil. În această situație, până la finalul lui septembrie, actualul primar este cel care semnează toate documentele și-și exercită funcția, cu toate că o altă persoană a fost aleasă.

Însă cele două localități mici din județul Constanța se încadrează în primul caz. Gabriela Iacobici (n.r. primar Grădina) și Marius Eugen Berbec (n.r. primar Vulturu) sunt singurii candidați în alegeri.

Cei doi edili sunt membri PSD Constanța.

Nici măcar pentru consiliul local nu s-au mai depus liste de candidaturi, situație unică în județ, astfel că lucrurile aici sunt tranșate din start.


 
Despre comuna Grădina
 
Comuna Grădina este situată în partea centrală a Dobrogei, în nordul județului Constanța, la 52 km nord de reședința acestuia, municipiul Constanța.

Reînființată în 2005, comuna este alcătuită din trei localități: satul Grădina-reședința comunei, satul Cheia, aflat la sud de primul, la o depărtare de 5 km și cătunul Casian, situat la 4 km est de Cheia.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Grădina se ridică la 1.050 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 1.227 de locuitori.

Majoritatea locuitorilor sunt români (91,81%), cu o minoritate de tătari (4,48%).

Gabriela Iacobici este primar aici din 2008 și se pregătește pentru al cincilea mandat de edil al localității. Nu a avut contracandidat nici în 2020.




Despre comuna Vulturu



Comuna Vulturu este situată în partea de Sud-Est a României, în zona Dobrogei, la o distanță de 30 km de Hârșova, orașul cel mai apropiat și la 72 km de municipiul Constanța. Relieful este de podiș, din platforma bazinului Pantelimon și este străbătut de apele Pârâului Cartal.

Se învecinează la nord cu localitatea Dulgheru, la est cu localitatea Casimcea, la vest cu localitatea Stupina iar la sud cu localitatea Runcu.
Primăria Comunei Vulturu a fost înființată în 09.05.1989 ca urmare a reorganizării administrativ teritoriale și deservește un număr de 689 de locuitori, conform recensământului din anul 2021.



Marius Eugen Berbec este primar tot din 2008 și de asemenea, în 27 septembrie a.c. își va începe cel de-al cincilea mandat de edil al comunei Vulturu.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Alegeri locale 2024 Candidații la Primăria și Consiliul Local Grădina, județul Constanța (DOCUMENTE)


Alegeri locale 2024 Iată cine sunt candidații pentru funcțiile de primar din cele 70 de UAT-uri ale județului Constanța (DOCUMENT)
 

Alegeri locale 2024 Oferta partidelor politice. Cine sunt candidații propuși pentru funcțiile de consilier local în localitățile din județul Constanța (DOCUMENT)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii