Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale 2024! Ședință de lucru la Prefectura Constanța pentru coordonarea alegerilor din 9 iunie

ro

21 May, 2024 13:58 812 Marime text
Astăzi a avut loc şedinţa de lucru a Comisiei tehnice județene din cadrul Instituției Prefectului - Județul Constanța, pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor din data de 09.06.2024. 

La finalul ședinței au loc declarații de presă, susținute de prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. 

Acesta a explicat pașii derulării organizarii alegerilor

A menționat că  21 de milioane de lei au fost alocate de la MAI pentru organizarea alegerilor locale și europarlamentare la Constanța. 

„3 milioane de lei sunt pentru materialele necesare desfășurării alegerilor și diferența pentru plata indemnizațiilor și a tuturor celor care participa la bună desfășurare a scrutinului din 9 iunie“ - a precizat prefectul Silviu Coșa. 

Buletinele de vot pentru euro au fost primite și sunt depozitate sub pază la Palatul Copiilor, iar cele pentru locale vor fi primite pana la sfârșitul săptămânii. 

Urmează sesiuni de instruire a membrilor secțiilor de votare în sala Centrului Jean Constantin. 

„Instituția prefectului pe parcursul procesului electoral, care se află în plină derulare, are o serie de atribuții! O parte dintre ele le-am îndeplinit conform calendarului electoral, celelalte urmează să fie îndeplinite conform aceluiași calendar electoral.

Au fost de exemplu numerotate, stabilite sediile și dotările birourilor electorale de circumscripție. Acestea au fost și verificate de către reprezentanții comisiei tehnice pentru organizarea alegerilor! A fost constituită această comisie tehnică, grupul de lucru care trebuie să asigure soluționarea operativă a tuturor problemelor care pot apărea pe parcursul procesului electoral!

De asemenea, au fost primite o parte din materiale electorale, vorbim atât de ștampilele cu mențiunea Votat, ștampile de control, ștampilele birourilor electorale de circumscripție și de la sfârșitul săptămânii trecute au fost primite și buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare. Acestea sunt depozitate în sala de sport a Palatului copiilor unde în momentul de față sunt împărțite pe secții de votare de către personalul tehnic auxiliar al biroului electoral de circumscripții, e vorba de angajați fie a instituției prefectului fie a autorității electorale permanente din Constanța fie a colegilor de la statistică.

De asemenea, probabil mâine, cel mai sigur vineri, vor fi primite și buletinele de vot pentru alegerile locale, urmând ca și acestea să fie împărțite pe secții de votare în vederea predării fluxurilor de prelucrare și de circulația buletinului de vot și invers, a informațiilor cu rezultatele votului.


Urmează să fie stabilite dacă nu astăzi, mâine, maxim poimâine, printr-o hotărâre a biroului electorale central astfel încât să știu cum se predau buletinile de vot și ulterior cum se întorc buletinele utilizate pe parcursul scrutinului electoral!

De asemenea, au fost trase la sorți ieri persoane care sunt nominalizate ca președinți și locțiitori în birourile actuale ale secțiilor de votare.

Urmează astăzi și mâine ca partidele poliție să-și comunice reprezentanții pentru completarea secțiilor de ă votare, împreună urmând să fie ulterior instruiți.

În principiu cam acesta este calendarul activităților în care Instituția Prefectului urmează să fie implicată în perioada următoare. Bineînțeles este asigurată și paza secțiilor de ă votare începând cu data la care ele vor primi buletinele de vot, data de 8 iunie. În momentul de față este asigurată paza birourilor electorale de circumscripție, cele 71 de birouri de electorale de circumscripție, de către structura MAI, Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmerie!  cam acestea-s informațiile

Secțiile de votare vor fi comune pentru ambele scrutine și am găsit personalul din cadrul lor. Deci se vor primi 5 buletine de vot.  

La europarlamentare sunt 675.876 de buletine de vot, pentru locale probabil va fi acest număr de înmulțit cu 4“ - a menționat prefectul Silviu Coșa în cadrul declarației de presă susținută. 



Citește și. 

561 de secții de votare organizate pe teritoriul județului Constanța pentru scrutinul din 9 iunie. Câte sunt în fiecare localitate?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii