Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri Locale 2024. ZIUA ELECTORALĂ Dr. Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJ Constanța, despre planul concret prin care poate fi schimbată fața județului (VIDEO)

ro

16 May, 2024 14:06 818 Marime text
Dr. Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța a vorbit la  ZIUA Electorală despre planul concret prin care poate fi schimbată fața județului, nu doar în domeniul sănătății, ci și al învățământului, culturii, industriei și familiei.

De ce vrea să fie președinte al Consiliului Județean Constanța?

Cum va apăra interesele tururor lucrătorilor din turism și mai ales care este strategia sa de modernizare a județului Constanța, aflați aici:


 


Împreună cu premierul Marcel Ciolacu am vizitat Cazionul din Constanța!

Am vizitat Cazinoul Constanța. Împreună cu inginerul șef am văzut cum se lucrează. Este  o bijuterie. Sunt promisiuni că la finele anului va fi gata. Subsolul era terminat, cu piatră originală. Foarte frumos arată! Se merită să fie o zonă expozițională. Se lucrează de zor. La parter se monta marmură. Mai este de muncă.  Apoi ne-am întâlnit cu oamenii pe faleză apoi am urcat în Piața Ovidiu. L-am cunoscut pe ministrul Sorin Grindeanu și mi s-a părut un om fain. Am fost împreună cu Horia Constantinescu și o parte dintre consilieri! 

Există sustenabilitate pe proiecte importante, Constanța este poarta de est a Europei. este mai ieftin decât să fie dusă marfa și să se ocolească prin zona de nord. 

Au existat emoții la lansarea de sâmbătă, dar și un discurs electoral mobilizator!

A fost un discurs mobilizator electoral. A fost un început frumos, cu lume multă în sală. Regia evenimentului a fost mobilizatoare. Eu am urcat ultimul pe scenă, cu emoțiile de rigoare, în fața unui public atât de mare, în fața premierului. Doream să facem o figură frumoasă în fața tuturor.


Probleme discutate cu HO-RECA

Am participat și la întâlnirea cu reprezentanții HO-RECA. Au probleme legate de construcțiile de pe plajă, tip beach-bar. Sunt nemulțumiți că închiriază o bucată de plajă pe câțiva ani, apoi demolează, reînchiriază și refac construcțiile. S-a adus în discuție prelungirea vacanței școlare până pe 15 septrembrie. marea se încălzește în iulie. S-au discutat probleme legate de nevoia unui parc de distracție! Ce facem cu timpul liber, cu lacul Siutghiol, ce poate fi folosit pentru sporturi nautice. Au fost probleme legate de taxe, scutiri de anumite taxe. A fost și directorul ABADL, se caută soluții! S-a discutat despre un al doilea acces pe malul Canalului, din zona Mamaia Nord, Năvodari, pentru a evita acele ambuteiaje de weekend la venire și la plecare. 

Este nevoie de evenimente care să aducă oameni pe litoral! 

Partea de promovare aparține CJ Constanța. Avem un weekend  plin de evenimente: la Eforie, lansare de candidat Agigea, Năvodari. Duminică avem Pecineaga și Cobadin, lansare de candidat, mai avem și la Mihail Kogălniceanu și Hârșova. Avem treabă! Mai sunt trei săptămâni de campanie electorală! 


Pe site-ul catalingrasa.ro puteți consulta programul electoral în integralitate. 

Prin prisma meseriei, eu sunt om al faptelor. Zona spitalelor este una fierbinte în județul Constanța. Trebuie să creștem starea de bine și de sănătate a oamenilor din județul Constanța. Vreau să aducem programe de screening tip caravană pentru a merge în zonele rurale. Poți să faci asta dacă intri într-un calendar cu DSP și UAT-urile. Poți face consultații în mediul rural. 

La reparațiile Cazinoului au participat deținuți. Au fost găsite bilețele cu numele lor, carnețele cu informații, foarte interesant. 

Ce vă așteptați să găsiți la CJ Constanța? 

Vom face o evaluare a situației. Pe partea de sănătate mă aștept să găsesc un proiect pentru Sănătatea Mama și Copilul pe care să îl preluăm și să îl ducem la bun sfârșit!  A fost proiect pe PNRR, dar nu se vor încadra pana în 2026. Vom trece pe investiții la Banca Internațională. Trebuie să găsim formula pentru a duce proiectele pe sănătate la bun sfârșit! Zona este foarte sensibilă! Trebuie să continuăm reabilitarea Spitalului Județean Constanța. Mai sunt de reabilitat 5 sau 6 secții: boli interne, zona tampon de la etajul 9, neurologie, cardiologie, etc. Avem un singur spital, care deservește „județul“ Dobrogea. 


S-a atribuit un studiu de prefezabilitate pentru un nou spital cu impact regional

Inițial era în proiect, să readucem ideea de spital regional. Am renunțat pentru a nu aduce iar aceste „Fata Morgana“ în discuție. Să vedem ce spune acest studiu, ce fel de spital se poate construi și care sunt costurile. Ne trebuie spitale. Nu sunt cel care îl dăm pe acesta jos și facem altul. 


Se poate construi un spital în parteneriat public privat? 

Au mai fost discuții! La București s-a construit unul din donații! Sunt oameni cu potențial financiar care au demonstrat că pot ajuta! S-a demonstrat și în pandemie! Ar trebui să încurajăm sprijinul din zona privată pentru proiecte din județ. Simt aproape oamenii de afaceri din Constața. Am avut colaborări pe zona de fundație a spitalului cu un om de afaceri ce ne-a sprijinit! 

Consiliul Județean nu are asociație pentru a primi sponsorizări! 

Dacă se vrea, se poate. Parteneriatul public privat poate funcționa. 


Sunt probleme pe infrastructură în județul Constanța! 

Nimeni nu a reușit să scoată la iveală vestigiile din județ, sau din Constanța. Nu sunt facilități pentru zona turistică! Nu avem cum să aducem turiști în această situație! 


Secțiune dedicată în familiei în proiectul electoral! 

Cum putem prin utilizarea de bani europeni să ajutăm oamenilor! Să îi ajutăm fie să revină în țară, fie să îi ajutăm să revină în vizită acasă. Putem sprijini prin parcuri logistice să îi ținem pe tineri acasă. 

Despre Bursa Educațională! 

Sunt burse sociale, de merit, de a reuși prin fonduri nerembursabile să susținem sportrul de masă, de sănătate. Trebuie să ne implicăm. Vreau să creștem numărul de burse pentru cei meirituoși, să îi ajutăm pe cei care merită. Vor fi și burse sociale și burse de merit! Sunt exemple în țară, unde sunt licee care dau burse pentru elevi iar apoi prin contract să beneficieze de ei. sunt servicii care în ultima perioadă nu se mai folosesc. Nu toată lumea trebuie să meargă la facultate. Trebuie găsită formula pentru a încuraja acest nivel. 


Cum îi puteți sprijini pe tinerii care părăsesc sistemul de asistență socială! 

Ar fi cei mai buni reprezentanți de a rămâne în zona de asistență socială, ajutându-i să facă studiile necesare. Ei sunt un exemplu pentru comunitate. Ar putea să îi ajute pe cei care sunt în abandon, chiar dacă sunt în situații delicate. Nu cred că sunt mulți, dar nici puțini! Trebuie să le acordăm un sprijin pentru a reuși să îi putem angaja! 


Ce veți face pentru minorități! Vă veți lua consilieri din rândul minorităților naționale? 

Trebuie să venim în sprijinul nevoilor acestora, suntem zona cea mai eterogenă din acest punct de vedere. 

  Ce veți face în domeniul sportului? Veți prelua Clubul Farul la CJ Constanța? 

Mi-ar plăcea, am avut o discuție în acest sens. Mă cunosc foarte bine cu domnul Floroiu, cu Florian Constantin, îi voi avea lângă mine și ne vom consilia în această privință. Avem nevoie pentru reabilitarea terenurilor școlilor. Avem în vedere și Palatul Copiilor. Am jucat baschet la Palatul Copiilor, am fost și la centrul de arte plastice și pictură, am făcut pictură pe sticlă! A fost foarte interesant! Am fost prima generație care a intrat în actualul sediu! Trebuie să găsim o soluție cu ISJ Constanța, să facem competiții sportive. Și cluburile sportive  trebuie reabilitate. Au ridicat o clădire ce nu este terminată nici acum la CSS 1. Este păcat că nu este finalizat! Clubul Farul este clubul etalon, cum e Cazinoul așa este și Farul pentru Constanța. Au sporturi, dar nu sunt finanțate, nu au baze reabilitate. Mergem și la cei ce țin de Ministerul Sporturilor, care au Hotelul Sport, stadionul de la Badea Cârțan, lăsat în paragină. Nu este întreținut! Avem multe terenuri lăsate în paragină! 

Despre Noaptea Muzeelor! Anul acesta la Constanța se organizează Noaptea Muzeelor în limita orarului de funcționare! 

Nici astăzi nu sunt rezolvate problemele celor de la muzeu. Am avut o relație bună cu Sanitas, voi discuta și cu sindicatele Muzeelor. Avem muzee ce trebuie să fie reabilitate. Trebuie găsite soluții pentru iluminarea clădilor, trebuie puse în valoare. Trebuie să îi facem să iasă din case. 

Cum scoatem oamenii la vot?

Este un proiect electoral de bun simț, nu încerc să aduc luna de pe cer constănțenilor. Și la spital am avut posibilitatea, am făcut proiecte ce au crescut nivelul serviciilor medicale. CJ Constanța poate co-finanța proiecte de interes național. Avem medici, juriști, profesori, pe listele electorale. Este altceva! 

  Cu cine ați face echipă de pe lista de consilieri PSD?

Aș avea nevoie de un economist sau un jurist să facem echipă. Să echilibrăm echipa. Voi fi un președinte de CJ cu ușa deschisă, senin! Cu calm putem trece peste toate. 


 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța,  
Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro  
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002 

Citește și: 

ZIUA ElectoralăCătălin Grasa, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța inițiază „Bursa Educațională Locală”!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii