Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri locale Haosul a domnit la Secția 210 din cartierul Henri Coandă! Vezi cu ce probleme s-au confruntat membrii (VIDEO)

ro

10 Jun, 2024 13:13 1003 Marime text


Haosul s-a dezlănțuit ieri, 09 iunie 2024, la Secția de Votare 210 din Campusul Henri Coandă din Constanța. Conducerea secției a stabilit prelungirea procesului de votare până la ora 23.59, invocând dificultăți cu care s-ar fi confruntat pe tot parcursul zilei. La lăsarea nopții, la fața locului și-au făcut apariția și Stelian Ion, dar și Ovidiu Cupșa, însă reprezentanții secției de votare au transmis că nu au avut niciun conflict cu aceștia.

Vicepreședintele SV 210, Iskender Gulizan, a descris întreaga situație cu lux de amănunte. Afirmațiile sunt absolut cutremurătoare, având în vedere condițiile în care s-au desfășurat activitățile, la alegerile locale și europarlamentare din 2024. Toate problemele enumerate de către conducerea secției de votare sunt puse pe seama organizării deficitare.

Au fost foarte mari probleme la secția 210, am avut probleme acolo cu cei de acolo, din campus, cu partidele, practic, cu domnul Stelian, bine, s-a purtat frumos cu noi, a fost elegant, și domnul Cupșa, la fel... Domnul Horia, bine, și el a fost drăguț, dar era clar că acolo s-a întâmplat ceva. Dar de dimineață s-a întâmplat, la prima oră, am fost acostați, practic, agresați, scandaluri, cu secția aproape 10 minute suspendată, cu buletinele am avut probleme, că s-au încurcat buletinele, fiind 5 buletine a fost foarte greu. Spațiu nu am avut suficient, să ne desfășurăm activitatea. Nu am putut să respirăm pe acolo, nu aveam cu ce să ne aerisim, nu aveam aer condiționat, nu aveam condiții. Nu am avut scaune acolo! (...) Acolo era o căldură, de efectiv nu puteai să respiri, n-am avut spațiu, n-am avut condiții acolo. Eram foarte mulți grămadă și mai intrau și observatorii, care au fost mai mulți ca membrii. Nu exagerez, dar vreo 25 tot erau acolo. Veneau, se schimbau nu mai știam cine este observator, cine este membru.​”, a afirmat vicepreședinta SV 210.

Jurnaliștii au întrebat-o câte persoane au votat după prelungirea procesului de votare, aceasta indicând că au fost aproximativ 20 de persoane, până când jandarmii au închis zona cu bandă roșie.

 Iskender Gulizan socotește că întârzierile au fost cauzate în special de către observatorii prezenți la secția de votare, cât și de alți factori.

Au fost foarte mulți observatori. Nu cunoaștem prea multe spețe, dar cert este că nu am putut să respirăm de ei. Efectiv, ne-au terorizat cu aceste observații, acolo. Nu știam, practic, ceream actele de acreditare, unii ne arătau pe telefoane, noi nu voiam să acceptăm așa ceva, pentru că nouă ne trebuia originalul. Am avut probleme cu persoanele cu dizabilități – neavând spațiu, nu aveau cum să intre cu cărucioarele, a trebuit să împingem urnele, au fost și persoane care nu aveau discernământ, nu aveau însoțitor, nu aveau act, care să ne arate...”, a răspuns aceasta.

Întrebată cu privire la numărul voturilor anulate înregistrate la secție femeia a afirmat că au fost foarte multe, deoarece unii dintre cei care au venit să-și exercite dreptul la vot cu greu puteau să-și ducă la îndeplinire misiunea.

„La fiecare categorie, consiliu, primărie... La un moment dat, că îmi aduc aminte, 75. La una! Foarte multe, din păcate. Din păcate, nu am avut loc pentru persoanele cu dizabilități și să știți că unii aveau discernământ și își doreau să voteze, numai că nu au avut condiții, nu au avut însoțitorul. Acolo, practic, îți trebuie un birou cu un asistent social, un medic care să confirme acele acte! Că noi suntem... Acolo, eu sunt vicepreședinta, acolo noi nu suntem asistenți sociali, ca să confirmăm acele acte... Pentru că noi aveam... Din punctul nostru de vedere, poate îi lăsam, dar erau ceilalți observatori , care efectiv, trimiteau acte către avocați.”, a adăugat Iskender Gulizan. 




Citește și:
Nervi întinși la maxim, în fața Prefecturii Constanța! Membrii comitetelor de votare spun că au ajuns la capătul puterilor (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii