Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ce a declarat președintele AEP despre urnele de vot de la Constanța

ro

08 Jun, 2024 15:55 829 Marime text
În lumina ultimelor dispute legate de urnele electorale de la Constanța, Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente a declarat pentru ZIUA de Constanța că situația trebuie să fie rezolvată. 

„Astăzi în municipiul Constanța, în fiecare secție de votare trebuie să existe cele cinci urne distincte de votare! Nu se poate altfel“ - a precizat Toni Greblă pentru ZIUA de Constanța. 


Întrebat totodată de ziariștii ZIUA de Constanța dacă vor exista repercursiuni deoarece există panouri elecorale și la această oră în Constanța, președintele AEP a spus că acest aspect trebuie să fie sesizat la Biroul Electoral Central. 

„Tot ce pot să spun acum este că materialele electorale propagate în afara campaniei electorale nu vor fi decontate de către competitorii electorali“ - a mai precizat Toni Greblă pentru ZIUA de Constanța. . 

UPDATE: 

Reprezentanții BEJ Constanța au precizat că panourile de afișaj sunt asigurate de catre Primar dar responsabilitatea afiselor de promovare electorala revine fiecarui competitor.

„Având în vedere că nu mai suntem în campanie electorala, fiecare competitor are obligatia de a scoate respectivele afișe“ - a precizat Vlad Jipa, purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța.

În cazul în care nu vor fi îndepărtate, pot fi obligați să le îndepărteze. De asemenea se poate palica sanctiune contraventională. Competența soluționării unor astfel de spețe este a Birourilor electorale de circumscriptie din fiecare UAT. 


Citește și: 

Primarul municipiului Constanța, sancționat de către reprezentanții Autorității Electorale Permanente
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii