Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul municipiului Constanța, sancționat de către reprezentanții Autorității Electorale Permanente

ro

08 Jun, 2024 14:11 1053 Marime text
Primarul municipiului Constanța a fost sancționat de către reprezentanții Autorității Electorale Permanente cu 2200 lei pentru nerespectarea Hotărârilor AEP.

Reprezentanții Biroului Electoral Județean Constanța au precizat că la ora 18.00 vor verifica cele 211 secții. 

Verificările vor fi efectuate de către presedinții secțiilor de votare care vor trimite planșe foto către AEP.

Primarul are termen pana la 18.00 să rezolve cu cele 5 urne când urmează o noua verificare a prezentei acestora în secțiile de votare. 

Și explica reprezentantul BEJ ca președinții trebuie sa facă foto cu cele 5 și sa le trimita la biroul electoral. 

Amintim că fiecare constănțean care se va prezenta la vot trebuie să primească cinci buletine de vot, iar în fiecare dintre cele 211 secții de votare din municipiul Constanța ar fi trebuit să se amenajeze 5 urne de vot.

Din primele informații din rațiuni de economisire al bugetului organizării scrutinului comasat s-ar fi luat decizia să fie doar câte trei urne, iar doiuă să fie prevăzute în interior cu perete despărțitor.

Din informațiile oferite de Vlad Jipa, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean Constanța, „atât BEJ, cât și BECL Constanța au pus în vedere Primarului municipiului Constanța să asigure respectarea legii prin dotarea fiecărei secții de votare cu 5 urne”.
 
Acesta mai adăugă că potrivit legislației care guvernează organizarea alegerilor ( n.r. art. 32, lit. a) din Legea 115/2015, prevederile art. 9, alin. 6 din OUG 21/2024 si prevederile anexei 2 din Hotararea AEP nr. 44/2016, în secțiile de votare din municipiul Constanța nu se respectă legea, deoarece prin transformarea a unui număr de 5 urne în 3 prin adăugarea unui perete despărțitor, poate fi afectat secretul votului.

Primăria Constanța a dat astăzi asigurări că procesul de votare din data de 9 iunie este sigur, corect și facil.

„Respingem cu fermitate orice tentativă a unor actori politici de a pune la îndoială, în interes electoral, corectitudinea procesului de vot“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis către AEP și BEC solicitări de clarificare în legătură cu organizarea urnelor în secțiile de votare.

Concomitent, serviciile primăriei asigură transportul și montarea, în fiecare secție de vot de pe raza municipiului Constanța, a câte cinci (5) urne distincte, una pentru fiecare tip de buletin de vot în parte, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul uneipostări pe pagina de socializare.  
Acționăm respectând întocmai prevederile OUG 21/2024, art. 9, alin. 6 și ținând cont de GHIDUL BIROURILOR ELECTORALE ALE SECȚIILOR DE VOTARE DIN ȚARĂ. De asemenea, specificăm că în procesul de organizare a scrutinului electoral, în sfera de responsabilități a instituției noastre, respectăm deciziile hotărârile și opiniile Autorității Electorale Permanente și a Biroului Electoral Central- a mai punctat sursa citată. 

Citește și: 

Alegeri locale 2024Doar trei urne în loc de cinci, la două secții de votare din Constanța (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii