Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coaliţia de guvernare se reuneşte azi pentru a decide calendarul prezidenţialelor

ro

04 Jul, 2024 08:57 443 Marime text






 
  • Coaliţia de guvernare se reuneşte azi, la ora 09.00, pentru a decide calendarul alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.
 
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit timp de două zile la consultări cu reprezentanţii partidelor pentru a discuta despre oportunitatea organizării celor două tipuri de alegeri, potrivit digi24.ro
 
Între timp, continuă atacurile și ironiile între PSD şi PNL, în această dispută care pune viitorul coaliției la încercare. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va prezenta joi, în şedinţa de coaliţie, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an.
 
Majoritatea formaţiunilor participante a transmis că doreşte ca alegerile să se desfăşoare la termen. În plus, în discuţii s-a menţionat şi posibilitatea comasării unui tur al alegerilor prezidenţiale cu alegerile parlamentare. USR şi REPER au pledat pentru alegeri la termen, în timp ce UDMR a vorbit despre necesitatea separării parlamentarelor de prezidenţiale şi organizarea alegerilor pentru preşedinte în luna octombrie.
 
Forţa Dreptei a solicitat ca alegerile să se organizeze în termen, dar a respins ideea comasării turului doi cu parlamentarele. PUSL a arătat că ar trebui să se respecte decizia deja luată în Coaliţia PSD-PNL, ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna septembrie. Liderul AUR, George Simion, a spus că formaţiunea sa se pregătise pentru alegerile prezidenţiale în luna septembrie.



 
Citește și
 Coaliţia se reuneşte pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, pe fondul neînţelegerilor între PNL şi PSD
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii