Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărârea Biroului Electoral Central privind interpretarea candidaturilor independente pentru alegerile parlamentare din 2024

ro

27 Sep, 2024 21:18 179 Marime text
Sursa foto: Pexels

Având în vedere competența legală de aplicare unitară a dispozițiilor legale privitoare la alegeri și de asigurare a interpretării unitare a prevederilor acestora, Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 (BEC) a adoptat, în ședința din 27 septembrie a.c., o Hotărâre privind interpretarea prevederilor art. 52 alin. (5) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, conform unui comunicat din partea BEC.

Conform hotărârii, candidatul independent este orice persoană care se autopropune și nu candidează pe lista unui partid politic/alianță politică, având o candidatură independentă. O persoană care este propusă pe lista unui partid politic/alianță politică și acceptă candidatura, indiferent că deține sau nu calitatea de membru al partidului politic/alianței politice respective, nu este candidat independent și nu are o candidatură independentă.


Citește și:
BEC nu a adoptat nicio hotărâre privind interpretarea art. 52
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii