Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul DREPT pierde reprezentarea în Biroul Electoral Central pentru alegerile din 2024, din cauza neîndeplinirii condițiilor legale

ro

27 Sep, 2024 17:35 156 Marime text
Alegeri. Foto: Pexels
 
  • Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 a fost constituit la data de 5 septembrie a.c., fiind completat la data de 9 septembrie a.c. cu reprezentantul DREPT și locțiitorul acestuia.
     
În ședința din data de 27 septembrie 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 (BEC) a constatat încetarea calității Ionelei-Alexandra Bulgaru de membru al BEC reprezentând Partidul Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (DREPT), precum și a calității lui Dragoș Popa de locțiitor al respectivului membru al BEC, începând cu data de 27 septembrie 2024, conform unui comunicat din partea BEC.

Biroul Electoral Central pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2024 a fost constituit la data de 5 septembrie a.c., fiind completat la data de 9 septembrie a.c. cu reprezentantul DREPT și locțiitorul acestuia.

Luând în considerare definiția partidului politic parlamentar, care derivă din dispozițiile art. 118^1 alin. (1) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum au fost interpretate prin Hotărârea BEC nr. 5H/20.09.2024, și având în vedere informațiile prezentate în adresele transmise Biroului Electoral Central de către Camera Deputaților și Senat, în ședința BEC din data de 27 septembrie a.c. s-a constatat că DREPT nu îndeplinește condițiile legale pentru a fi reprezentat în BEC, întrucât nu se mai circumscrie definiției de partid politic parlamentar, a încheiat sursa citată.



Citește și:
BEC nu a adoptat nicio hotărâre privind interpretarea art. 52
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii