Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale Biroului Electoral Central despre alegerile locale de la Costinești, județul Constanța

ro

28 Jun, 2024 16:00 454 Marime text
În ședința din data de 28 iunie 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) a adoptat o Hotărâre potrivit căreia modelul buletinului de vot utilizat la noul scrutin care va fi organizat pentru funcția de primar la nivelul Circumscripției electorale nr. 29 – Costinești, în data de 7 iulie 2024, va fi cel utilizat la alegerile din 9 iunie a.c, cu înscrierea candidaților în aceeași ordine, urmând ca pe prima pagină exterioară să fie specificată data noului proces electoral.

Potrivit unui comunicat al BEC, la noul scrutin, se vor utiliza aceleași liste electorale ca la alegerile din 9 iunie a.c., care se actualizează, se întocmesc și se tipăresc în condițiile Legii nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, sau ale art. 20-22 din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, după caz.

„Totodată, persoanele care au dobândit dreptul de vot sau în cazul cărora interdicția de a vota a expirat în perioada cuprinsă între 9 iunie a.c. și data noului scrutin își pot exercita dreptul de vot, urmând a fi înscrise în listele electorale. Persoanele care și-au pierdut dreptul de vot în perioada cuprinsă între 9 iunie a.c. și data noului scrutin nu își pot exercita dreptul de vot.

De asemenea, persoanele care și-au stabilit domiciliul sau reședința în circumscripția electorală în care se organizează noul scrutin ulterior datei de 9 iunie a.c nu își pot exercita dreptul de vot.

Institutele de sondare a opiniei publice, societățile comerciale ori organizațiile neguvernamentale care au fost acreditate de Biroul Electoral Central pentru alegerile din 9 iunie a.c. se consideră a fi acreditate și pentru noul scrutin“ - mai transmite sursa citată.


Documentele de acreditare emise de Autoritatea Electorală Permanentă în condițiile Hotărârii AEP nr. 11/2024 sunt valabile și pentru noul scrutin.

Citește și: 

Alegeri locale ConstanțaOficial de la Biroul Electoral Central despre anularea alegerilor pentru funcția de primar de la Costinești (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii