Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Electorală Bogdan Dicu, candidatul PNL pentru Primăria Tuzla, dezvăluie proiectele sale pentru comună (VIDEO)

ro

04 Jun, 2024 11:03 827 Marime text
Bogdan Dicu este candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria Tuzla, județul Constanța. Vine cu o listă de proiecte ce însumează atât aspecte administrative, cât și de interes local.

Unul din proiectele pe care dorește să le implementeze este cel legat de declararea comunei Tuzla ca stațiune de interes local.
 
Despre alte proiecte aflate în programul său de administrare locală discutăm cu Bogdan Dicu, candidatul PNL pentru funcția de primar al Primăriei Tuzla, în cadrul unui interviu ZIUA ELECTORALĂ, azi, 4 iunie 2024. 

ZIUA ELECTORALĂ poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


Candidatul Bogdan Dicu subliniază că obținerea mandatului de primar este o provocare. El afirmă că, în cazul în care va fi ales, va fi nevoit să confrunte realități pe care deja le cunoaște.
 
Să câștig mandatul este o provocare. Dacă voi ajunge primar mă voi afla în situația să constat lucrurile pe care le știam dej
Apariția unor noi datorii, confirmată de raportul Curții de Conturi, a pus în lumină o problemă majoră în gestionarea bugetului local. Este crucial ca aleșii și funcționarii să își asume responsabilitatea pentru utilizarea corectă a banului public, necesitând astfel o schimbare în modul de lucru.

Controlul Curții de Conturi ne-a adus la cunostință alte datorii. Am raportul Curții de Conturi. Sunt o daună adusă bugetului local.

Trebuie să schimbăm modul de lucru. Aleșii și functionarii  trebuie să aibă responsabilitate pentru banul public.  

Candidatul punectează că există un deficit de 10 milioane de lei neacoperit cu o sursă de finanțare, ceea ce indică că, la finalul anului, această sumă se va transforma într-un deficit și o pierdere financiară.

S-a votat un buget pe anul ăsta și bugetul de care noi am zis că trebuie rediscutat, dar nu s-a ținut cont. Avem în buget 10 milioane de lei neacoperiți cu sursă de finanțare.

E clar că la finalul anului această sumă se va transforma în deficit, în pierdere.

Dicu a mai punctat la ZIUA Electorală că concentrarea pe proiecte realizabile și un program simplu poate fi cheia pentru o gestionare eficientă a situației financiare.

Noi trebuie să alegem un finanțist, care să ne ajute să ieșim din această situație. În toată această campanie eu nu am promis, nu poți promite lucruri care nu se pot realiza.


Eu am venit cu un program simplu, cu proiecte care pot fi duse la bun sfârșit.

Candidatul a vorbit și despre interesul major pentru ca Tuzla să devină  stațiune de interes local. 
 

Nu s-a dorit ca Tuzla să fie o stațiune de interes local. Trebuie adusă la standarde europene. 

Când spui ca e stațiune, încep să vină investitorii. Mi-am dorit mult. Am lucrat la acest proiect de stațiune, care a fost respins aproape instantaneu.

Propunerea de a transforma păduricea de la Tuzla într-un parc deschis tot timpul anului, structurat și organizat, inclusiv cu facilități pentru grătare, sună foarte interesant.

Am un proiect ca păduricea de la Tuzla să devină parc. Să fie un parc pe care sa îl folosim tot timpul anului. Să fie totul organizat. Și partea de grătare să fie organizată.

Propunerea candidatului de a adăuga pontoane pentru pescuit, locuri de joacă și alte facilități în jurul bălții ar putea transforma zona într-un mediu atrăgător pentru comunitate. 

Balta Tuzla a fost umplută cu gunoaie. Vom rezolva și asta. Ar fi un loc excelent de relaxare. Pot fi pontoane pentru pescuit, locuri de joacă în jur, acel loc să devină altceva. Vreau ceva curat. Sunt un iubitor de natură, de mediu.

Dicu se bazează pe sprijinul lui Mitroi, dacă acesta va ocupa funcția de președinte CJ, pentru a obține finanțări pentru asfaltări în Tuzla. 

Știu că Florin Mitroi va ieși președinte CJ. Mă ajuta să obțin fonduri pentru asfaltări. 

Îmi trebuie 50 de milioane de euro să asfaltez toată comuna. Momentan, nu avem cum să îi accesăm. 

Oamenii trebuie să se decidă către progres. Nu trebuie să mai stea blocați.

 Candidatul pune mult accent pe transparență. 

E importantă transparența! Transpranța va aduce progres. Și aici mă refer la ședințele de Consiliu.

E important să aperi interesele cetățeanului. Vreau ca tot actul de administrare să fie transparent, nu doar ședințele de Consiliu. 

Candidatul a evidențiat nevoia unei policlinic în Tuzla. 

Este nevoie de un dispensar! Comunitatea e în creștere. Mai mult de o policlinică, mai bine zis.

Proiectul există de 10 ani.  La vremea aceea, mi s-a povestit despre acea viziune, am intervenit cu ceva îmbunătățiri, a ieșit un alt primar la acea vreme și a transformat această viziune într-o groapă cu broaște. A obținut fondurile, dar le-a pierdut.

Ne dorim și un bazin de înot pentru cei mici. Se pot obține fonduri. Avem nevoie de cofinanțare.

Oamenii din Tuzla își doresc trotuare!

Oamenii din Tuzla își doresc trotuare. Nu avem străzi, gaz și nu stim când vom avea gaz.

Sunt străzi întregi care vara au un miros insuportabil. Vorbim de presiune scăzută la apă. Se vor rezolva când administrația care va prelua frâiele va fi mai fermă. Trebuie să te intereseze binele cetățeanului.

Dicu spune că campania din 2024 a fost una atipică. 

A fost o campanie atipică. Oamenii nu mai sunt la fel de deschiși. Nu mai transmit. Există un blocaj de a transmite dacă te vor vota sau nu. Sunt sătui de promisiuni.

Oamenii au transmis două lucruri: vor ieși la vot și vor schimbarea. Au transmis nemulțumuri. Nu mai e zâmbet pe fața cetățeanului.

Mesaj pentru locuitorii din Tuzla

Să analizeze cu atenție ce aleg. Să nu mai aleagă pe cei care nu știu să facă administrație. Îi rog să facă o analiză a fiecărui candidat în parte. O analiză obiectivă. Să pună ștampila pe cel pe care îl consideră cel mai bun pentru ei, a transmis candiatul locuitorilor din Tuzla. 





PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240015


Interviul integral poate fi urmărit în VIDEO de mai jos:




Citește și:

Alegeri locale 2024. Bogdan Dicu, candidatul PNL la Primăria comunei Tuzla„Ne angajăm să lucrăm pentru transparență în administrație, astfel încât fiecare decizie să fie luată în interesul public"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii