Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri Locale 2024. ZIUA ELECTORALĂ Candidatul AUR la CJ Constanța, Mohammad Murad, despre proiectele din programul de administrație (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

16 May, 2024 12:27 768 Marime text
Mohammad Murad este candidatul AUR pentru conducerea Consiliului Județean Constanța. Pe 15 mai, alături de candidatul la Primăria Constanța, Ovidiu Cupșa, și-a lansat programul de administrație locală, eveniment la care a participat și George Simion, liderul formațiunii politice.

Candidatul AUR dorește să arate că se poate face politică fără să existe alte interese și că se axează pe nevoile oamenilor, și dorește să vină cu o viziune altfel la cum ar trebui cărmuit un județ.

Despre proiectele pe care le are în vizior în programul de administrație dacă va câștiga alegerile din 9 iulie 2024, vom discuta cu candidatul Mohammad Murad, în cadrul unui interviu ZIUA ELECTORALĂ. Interviul are loc astăzi, 16 mai 2024.
 
ZIUA ELECTORALĂ poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Ați avut lansarea programului de administrație locală, a fost un eveniment plin de evenimente și v-ați axat pe 4 piloni hoție, trădare, corupție și birocrație. Haide să luăm pe rând ce înseamnă aceste elemente!

Ieri a fost un eveniment pentru 200 de persoane, am făcut invitația publică și ne-am trezit cu 700 de persoane! Întotdeauna am o pretenție la mine să fiu diferit din toate punct de vedere și cred că v-am convins ieri că sunt diferit!  Suntem de multe ori acuzați că nu suntem oameni cu cartea! Suntem oameni intelectuali, oameni care avem soluție, oameni care răspunde la toate provocările!  Cei care conduc sunt și oameni capabili să facă mai mult de atât! Eu personal sunt o persoană care recunosc că nu sunt arrogant, dar sunt o persoană care joacă la nivel de Liga Europeană! Da, deci joc în București, da am cunoștințe la toate partidele pentru că eu consider că România este una singură indiferent de opinia noastră sau de culoare politică! Există un steag de 3 culori care ne unește pe noi toți!

Eu nu vreau certuri, avem o campanie, durează 1 lună de zile sau 2 luni de zile cu pre-campanie, după care tre să ne așezăm la masă cu toți mâna de mână ca să facem bine orașului. Cine câștigă e bravo lui, celălalt trebuie să vină în sprijinul lui, asta este viziunea mea da, deci nu putem face campania de falsă!
Patru ani de zile care nu aduc nimic decât un dezastru! Am o idee mai bună! Mă duc la domnul președintele îi spun, o susțin dacă nu dorește dânsul asta e! Am făcut acest lucru cu domnul Chițac! M-am oferit să fiu consilierul său pe turism, neplătit la fel și domnul Mihai Lupu! Deci m-am oferit să mă duc să lucrez pentru oraș, n-am vrut să fac politică! Dar când am văzut cum îmi răspund, nici măcar să fiu de folos să vin cu toată experiența care am și cu expertiza pe care o am, cu soluție pe care o am pe turism. Eu sunt o persoană care vă spun sincer, trăiesc viața foarte simplă chiar dacă am milioane!
M-am hotărât să mă întorc între oameni și să încerc să fac pentru ei bun!

 

Să revenim acuma la cei 4 piloni trădarea!  Eu stau în genunchi în fața celui mai simplu roman care are nevoie de mine, dar nu pot să stau în genunchi în fața niciunei puteri a lumii! Cel mai grav fenomen care se întâmplă în fiecare zi în România: uitați stau la poarta să intrăm în Schengen! Eu personal aș zice, nu mai intrăm nu mai vreau să mai intrăm, din clipa asta, nu mai intrăm joc, până la urmă viața e joacă, e curaj, joc pe ea până la capăt, să stau cu mâna întinsă când voi aveți nevoie de mine acuma!

Din păcate eu îmi cunosc limitele. Nu am pretenția să fiu un demnnitar de talie înaltă. Corupția a fost un instrument folosit împotriva noastră, când trebuia să vină multinaționale! S-a omorât tot înseamnă capital autohton. A fost ținta oricpărei valori morale? Credeți că multinaționalele nu dau șpagă?Au scos din piață toți capitalul româneasc! Au omorât firmele mici ca să vină să se așeze multinaționale, au scos piața din Piața Brick de exemplu! Era o piață acolo, iar în loc să modernizăm piața, să invităm toți oameni producătorii din județ să vândă produsele acolo, am scos-o, da și am acolo am pus alt brand international! Nu mi se pare ok. Mi se pare lipsă de viziune. În toată lumea există curopție și nu este ok. Să facem legile mai bune! 

Îi lăsăm pe cei care vor să se dezvolte la limita legii. Puii de găină mor dacă nu li dau îngrijiri speciale. Mediul de afaceri are nevoie de un mediu foarte plăcut! E nevoie să scoatem presiunea de pe oamenii de afaceri. Asta înseamnă viziune! Avem imaginație și știm ce este de făcut! 


Despre Hoție: 

Hoția se poate rezolva foarte simplu. Dacă un primar nu vrea să semneze o autorizație, iar după un an câștig, primăria trebuie să plătească despăgubiri! De ce? Nu a greșit Primăria! Birocrația și Hoția se completează. Se fură. Cei care au fpăcut drumuri și au dat șpagă, dacă vor veni la mine când voi fi președinte al CJ Constanța nu vor avea de câștigat! Când văd oameni care fură, nu fură cu lopata ci cu wolla, mi se pare o crimă. Vrei economie sănătoasă, un oraș spropser, oamenii care fură din bani punblici sunt criminali! Nu ar trebui să mai aibă voie să intre în politică și administrație. Credeți că în SUA se fură așa ca la noi? între democrație și soarta oamenilor eu ale soarta copiilor. Credeți că în Dubai se fură în acest mod? Se vorbește acum de alte lucruri, ceea ce nu este în ordine. 


Despre seniorii Constanței! 

Avem două variante: ori reducem cheltuielie ori creștem veniturile. Trebuie unități de alimentație publică în Constanța în care să aibă acces oamenii și să beneficieze de serbvicii așa cum beneficiază parlamentarii. Cât mă costă să construiesc în Constanța 6  restaurante cu preșțuri ca la Parlament? Pensionarul trebuie să fie rpăsplătit pentru ce a făcut în 40 de ani. Nu este normal ca un om care a muncit 40 de ani să se chinuie după ce a ieșit la pensie! Nu voi face nimic imorla ca să câștig! Și acum dacă domnul Chițac e de acord, fac eu aceste cantine din orice postură. Să îmi pună la dispoziție terenuri. Să îmi garanteze că am acordul să fac acest lucru. Au crescut pensiile dar s-au dublat prețurile! 


Despre creșterea prețurilor

Am discutat cu producătorii care se plâng că nu au unde să vândă, iar pensionarii nu au de unde să cumpere la preț bun. Fac un centru de colectare legume-fructe și vorbesc cu producătorii: le dau un spațiu unde să aducă produsele iar apoi hotelierii să se poată aproviziona. Sunt unele proiecte mici pentru care e nevoie de voință. Să știi ce înseamnă un solar, o roșie, lucruri simple. S-ar putea face excursii și pelerinaje pentru pensionari. Se pot face din sponsorizări. eu pot să fac sponzorizări. dacă pe an trimitem 20.000 de pensionari ajungem la 2 milioane. Banii aceștia sunt furați de alții în câteva luni. Trebuie să ne gândim la oameni. Sunt o persoană ce are coneziuni, joc la nivel de ligă. Dacă mie îmi dați un pumn de boabe de grâu, în 10 ani am o fabrică de pâine. 

Eu am trăit toată viața lângă copii, iar afacerile le fac unde sunt mulți copii. Am programe pentru copii. Vreau să las ceva Constanței, ceva ce am trăit! Vreau să îi sfătuiesc pe toți oamenii de afaceri să lase ceva în urmă. Vă garantez că în 18-24 de luni vă invit la deschiderea unui spital de copii din Constanța. Donez o clădire cu tot ce trebuie, sper ca statul să asigure medici. 


Despre centre de permanență medicală! 

În comune și sate sunt din ce în ce mai puțini oameni. În jurul comunei Băneasa sunt multe localități ce au nevoie de un centru de permanență. sunt convins că în zona respectivă mor anual 15 oameni măcar ce ar putea fi salvate de aceste centre. Sunt oameni ce suferă infarct și nu pot fi salvați la timp. Centrele respective sunt benefice pentru sistemul medical. Costul este foarte mare pentru multe boli. Acestea trebuie prevenite. Trebuie să lucrăm mult pe medicină preventivă. În zona Băneasa, Hârșova, Negru Vodă este nevoie. La ora actuală sunt mulți medici arabi în Constanța. Pot aduce medici din toată țara pentru aceste centre de permanență. 


Despre educație 

Orice om, indiferent ce funcție are are nevoie de educație: pe de o parte cea de acasă și apoi cea din școli. Vreau să dau o impăortanță mare educației. Vreau să conving oamenii și copiii de mici să iubească România. Au nevoie să simtă că sunt legați de ceva. Educația patriotă este foarte importantă. O națiune îți dai seama dacă este sănătoase dacă te uiți la turism și spor. Dacă avem sport în toate unitățile școlare e totul perfect. Acum dacă ne uităm, Constanța nu are sport. Eu am dovedit că am curajul, nu îmi mai trebuie nimic și vreau să dau mai mult. Eu sunt diferit! Am dovedit că am altă viziune! În cel mai rău caz va fi de zece ori mai bine ca acum. Cei care au încredere că pot să fac îmi pot oferi această șansă.  



Știți ce înseamnă să dai fiecărui elev un ghiozdan cu rechziite de 500 de lei? 80.000 de elevi sunt în județul Constanța. Din aceștia se scot oamenii cu venituri peste 5000 de lei. Costul pentru aceste ghiozdane este mic. Pot face serbări la scoli, să am grijă de elevi. Să investești din bugetul local pentru biucuria copiilor. Trebuie să arătăm că suntem mândri că suntem români. 

Dacă invit oamenii de afaceri din Constanța și le spun că avem 100 de cazuri de copii ce am nevoie de noi. Putem veni cu bani pentru ca visurile să le fie îndeplinite. Oamenii de afaceri ar putea contribui. Putem face acte caritabile. Banii respectivi acum sunt dați politicienilor. Fata de ieri a venit să ceară o parte din sumă. Mă bucur că am putut fi de folos. 

Despre agricultură! 

În Prima Casă statul nu a făcut nimic decât a garantat banii primiți de la bănci. Vreau să fac Prima Seră, să le ofer oamenilor teren pentru sere. În câteva zile voi face această seră să arăt că se poate face. Doar să fie persoane care doresc ca din această afacere să facă ceva pentru familia lor. Constanța are teren bun, energia este produsă ieftin, iar oamenii au nevoie să producă. De la sere pot merge produsele către hoteluri. Se pot face 5000 de sere, costul ajunge la aproximativ 30 de milioane de euro, iar câștigul este de aproximativ 15 milioane pe an. Acum se importă legume din Turcia sau Polonia. 


Despre Prima Fermă

Dacă un pensionar stă la țară, vin și îi dau 500 de pui de o zi, mâncare pentru aceștia și îl ajut să facă ferma. Apoi în câteva luni aceștia se taie în abatoare și noi avem pui crescuți la țară. Pensionarii au câștiguri importante. Avem desfacerea asigurată la hoteluri, restaurante. Dacă nu faci 5000 de euro pe lună înseamnă că trebuie să te gândești! Din nimic se pot face bani. La mine a venit azi cineva care face baclavale. I-am oferit o soluție: să se extindă, să mai angajeze și pe cineva care face cozonaci și să deschidă o afacere. Este foarte important să avem un medic de afacere. 



Comandat de Alianța pentru Unirea Românilor Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240330


Citește și: 

Candidatul AUR la CJ Constanța, Mohammad Murad, despre proiectele incluse în programul de administrație locală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii