ZIUA ELECTORALĂ Candidatul AUR pentru Senatul României, Ovidiu-Sorin Cupșa - De ce dorește să facă pasul cel mare spre Parlament?
ZIUA ELECTORALĂ Candidatul AUR pentru Senatul României, Ovidiu-Sorin Cupșa - De ce dorește să facă pasul
08 Nov, 2024 13:54
ZIUA de Constanta
861
Marime text
Ovidiu-Sorin Cupșa, candidatul AUR pentru Senatul României este una din opțiunile de pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din data de 1 decembrie 2024.
De altfel, Ovidiu Cupșa a fost candidatul și opțiunea partidului pentru Primăria Constanța, fiind prezent constant în stradă pentru a discuta cu locuitorii municipiului.
Alături de ceilalți membri AUR, Cupșa a participat la diverse campanii umanitare, inclusiv pentru ajutarea sinistraților din Galați, în urma inundațiilor devastatoare, dar nu numai. Ovidiu Cupșa a condus CERONAV și a fost activ în viața publică locală.
De ce vrea să facă pasul spre Parlamentul României, ce dorește să promoveze, pe ce dorește să se axeze, vom discuta în cadrul unui interviu în direct, în studioul ZIUA de Constanța.
Astăzi, vineri, 8 noiembrie 2024, în cadrul unui interviu la ZIUA LIVE, Ovidiu-Sorin Cupșa, candidatul AUR pentru Senatul României, ne va povesti motivele pentru care vrea să ajungă în legislativ din partea AUR Constanța.
Sunteți în Comisa nr 1 de Buget, în Consiliul Local, spuneți acum doriți să candidați pentru Senat, ce v-a îmăpinms să faceți așgerea/
„Am fost susținut de AUR, nu era intenția mea directă de a candida la parlamentare, eu voiam să candidez la primăria Constanța. Eu vreau să-i convingem pe constănțeni că suntem cea mai bună alegere. Este foarte bine că avem cei cinmci consilieri locali. partidul mi-a cerut să merg la alegerile parlamentare. indiferent de decizia Constanței, eu voi rămâne alături de constănțeni, nu voi uita de Constanța dacă voi ajunge la București. Noi, candidații vrem să dezvoltăm circumscripția electorală din care am plecat. Constanța suferă de lipsa investițiilor, orașuol nici acum nu are un spital regional. și asta e cauzat de lipsa reprezentării în parlament.
De asemenea, ne lipsește infrastructura. Și acum ne lipsește varianta Techirghiol,de asemenea este nevoie și de un drum expres Constanța-Tulcea, sunt blocaje, și apoi spre Brăila, pentru a face legătura cu Moldova.
Există încă taxa de pod de la Fetești. Ce se întâmplă?
”Dobrogea este izolată de restul româniei, se poate ajunge doar pe poduri. Și nu prea este normal, e o anormalitate ca cetățeanul din Constanța să plătească taxe pentru a intra la el în oraș, din restul țării,. Nu ar trebui să fim în bătaia vântului și a celor care se perindă la ministere. vine un ministru face un studiu de fezabilitate, apoi vine altul și se face altceva. Se dau bani pe planuri și master planuri, bani care se duc degeaba. nu există o memorie instituțională, o viziune pe termen lung pentu a duce prouectele pe termen lung. rolul unui parlamentar nu este doar acela de a ridica mâna la ședințe la legile promovate din partidul propriu, pe lângă asta ai și o obligație față de circumscripția ta, de unde ai plecat”
„Din păcate suntem depășiți de majoritatea orașelor, deși suntem conectați logistic, suntem în calea tuturor căilor de transport. Suntem al treilea județ agricol, și nu avem unități de procesare, de colectare. Produsele românești nu au piață de desfacere, și nu avem constanță. Nu avem nici irigații, altfel dobrogea avea un procesa foarte rapid de deshidratare, deșertificare. Suntem unul din cele mai importante centre energetice, cu parcuri eoliene mari, fiind o zonă cu vânturi puternice. Dar în momentul de față, nu poți valorifica nimic din toate acestea. Ar fi argumente pentru a fi cea mai dezvoltată zonă din țară.
Cu ce este mai bun Clujul față de Constanța? Are management bun, forță parlamentară și de miniștri. Cluj are ministru, și alte orașe mari. Părerea mea este că la noi, la Constanța, nu a existat o strategie de județ. Când ai o viziune de partid, este important să ți-o duci la îndeplinire, dar există și politica regională din punctul meu de vedere. Din păcate, oamenii cred că nici nu știu de nume ale unor parlamentari care s-a bătut pentru Constanța, să fi inițiat un proiect și pe care să-l ducă până la capăt ”
Nu mergi la Parlament doar pentru indemnizația (care nu e imensă) și să capeți influență, dar nu acesta este aspectul principal. Este o zonă de mare responsabilitate. m-am gândit serios, văzând modelul parlamentarilor de dinante, am observat că au ajuns mașini de vot, dar la AUR am văzut că este un partid viu, în care se dezbate, care dincolo de doctrina partidului, are și o doctrimă economică foarte importantă -România pentru a fi puternică, trebuie să fie puternică economic, are nevoie să se dezvolte. Trebuie să fie o echitabilitate, unde produci, acolo se duce cea mai mare parte a profitului. Mare parte a profitului se externalizează, pentru că nu ne apărăm țara. Uitați-vă la Coreea, care sunt profesioniști, până și ei dau rateuri când vin în România pentru că aici găsesc acest sistem.
Alt aspect este că în România se petrece cel mai mare val de migrație, tinerii pleacă în afară.
„Când am venit cu programul de construire a caselor pentru tineri ni s-a reproșat că suntem comuniști,de stânga, dar se pot face apartamente, Mohammad Murad a dovedit că se poate, a construit o casă lângă București sub 35 000 euro. Însă importanța nu este doar socială, dar și spirituală, apoi și economic.Acest aspect are un impact economic major, un tânăr care pleacă păgubește statul de un PIB de peste 1 milion de euro, Dacă românii care pleacă acum ar produce pentru România și nu pentru Anglia, de exemplu, ar schimba mult situația. Din acest punct de vedere vrem să construim case pentru tineri.”
„Lumea nu are răbdare să asculte programul lui George Simion, lumea nu mai are nici încredere. Iar partidele concurente nici atât nu au vreun interes să ne dea dreptate în vreo privință.
Suntem țara cu cele mai mare impozite, guvernanții nu înțeleg că au oprit un flux financiar, trebuie încurajată investiția. Salariile nu pot iar să fie impozitate, când salariile sunt aproximativ 5 000 lei. Din ce producem noi, ajunge cam 80% , iar nivelul de colectare al impozitelor este de 30%. este o discrepanță foarte mare. Este din ce în ce mai săracă clasa de mijloc și sunt din ce în ce mai bogați cei din clasa de sus. Trebuie să beneficieze și cei care produc profit”
Și totuși când se poate redresa România?
„Avem nevoie de oameni noi, care nu au aceleași metehne, cum este exemplul Poloniei, care după 1989, au pus alți oameni la guvernare. Noi ne dorim alți oameni, noi, care să nu fie descendenți sau moștenitori ai acelor metehne, la nivel profund trebuie să fie schimbată mentalitatea guvernanților față de poporul român care este suveran, prin aleșii săi. Asta nu înseamnă că suntem autarhici sau că ne dorim să fim cu Rusia, nu putem fi proruși. Dar nici să fim cu capul plecat , să avem viziune. Nu există relații filantropice între state, tu ca și partener pe de o parte, dar să urmărești și propriul interes. Ca și contrapondere, ce dai trebuie să și primești. dacă nu ceri nimic, nu va veni nimeni să îți dea de la sine. Putem fi parteneri egali, dar acum în România, parteneriatele acestea se traduc prin „așa zice Bruxelles, așa facem. Nu avem nevoie de simpatii, ci de respec. Când vom schimba această paradigmă, atunci vom progresa ”
Suntem în haos economic, prețurile s-au triplat, serviciile s-au scumpit.
„Per total, indicele mediu de consum s-a dublat, dar salariile nu s-au dublat. Pensia ar trebui indexată odată cu creșterea indicelui de consum. Acea recalculare a pensiilor a fost făcută de parcă era salvarea națională”
Comandat de Alianța pentru Unirea Românilor, Filiala Constanța,
Executat de ZIUA de Constanța – portal www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 11240014
Citește și
Mohammad Murad și Ovidiu Cupșa, candidații AUR la Constanța, în conferință de presă (FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii