Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA Electorală Candidatul PSD, Horia Constantinescu, întrebări și răspunsuri despre viitorul Constanței (VIDEO)

ro

04 Jun, 2024 14:06 719 Marime text
Prin programul său, Horia Constantinescu candidat PSD pentru Primăria Constanța, nu doar că promite să îmbunătățească serviciile publice și siguranța în Constanța, dar vrea și să aducă un plus de încredere în instituțiile locale.
 
Proiectul „Primăriile de Cartier” este un angajament ferm de a face administrația mai accesibilă și mai eficientă, cu beneficii semnificative pentru toți locuitorii orașului.

Un alt aspect important al acestui proiect este accesibilizarea serviciilor publice. Cetățenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul principal al Primăriei din centrul Constanței pentru diverse servicii administrative.

La ZIUA Electorală am trecut în revistă proiectele revoluționare pe care Horia Constantinescu vrea să le implementeze la Constanța dacă pe 9 iunie, constănțenii îi vor acorda votul de încredere.


Horia Constantinescu subliniază importanța responsabilității și implicării cetățenilor în procesul electoral.

Este nevoie de respnsabilitate și implicare. E nevoie ca cetățenii să iasă la vot.

Vis-a-vis de votul util.. trebuiesc analizate sondajele puse pe piață.
 
Eu sunt situat pe locul al doilea.  

 
În Video de mai jos, sociologul Marin Burcea explică importanța votul util 


Constantinescu a criticat faptul că unii contracandidați nu acceptă că nu sunt în fruntea competiției iar în acest sens, a menționat o experiență negativă cu Felicia Ovanesian, afirmând că aceasta a dat dovadă de conflictualitate și lipsa verticalității.

Eu am analizat proiectele celorlalți contracandidați.

Râmâne ca ei să accepte că nu au poziție fruntașă în acest moment. Este trist să vedem că Felicia Ovanesian cu care am discutat, fiind amândoi teoretic preocupați de soarta orașului, am schimbat mai multe idei. Încă avem de-a face cu alegători naivi.
 

Ea minte în mod flagrant și spune că îi mai trebuiesc 20% și spune că este la bătălie cu Chițac. Ea este un om conflictual, fără verticalitate.

Horia Constantinescu afirmă că electoratul constănțean nu este naiv și este conștient de oportunitățile care vor apărea după ce Chițac va părăsi primăria pentru a contribui la dezvoltarea orașului.

Electoratul constănțean nu este naiv. Știe care vor fi oportunitățile după ce Chițac lasă primăria să dezvolte acest oraș.

Este important să încurajăm participarea la vot, deoarece acest lucru este esențial pentru a-ți exprima opiniile. Fiecare vot contează!

Partidul cel mai mare din România e cel al nehotărâților. Participarea la vot nu li se mai pare utilă.

Constantinescu a punctat ideea necesității unei primării paralele, o primărie a tinerilor, pentru a putea aduce idei proaspete și inovatoare care să contribuie la dezvoltarea orașului, pentru că este important să li se ofere tinerilor oportunități de a-și exprima viziunile și de a contribui la proiecte sustenabile economic care să îi motiveze să rămână și să se implice activ în comunitatea lor. 

Eu nu mi-am adus aminte de tineri doar in electorat. Este nevoie de ideile tinerilor. Ideea unei primării paralele, primăria tinerilor, este esențială. Ei au nevoie să poate să își spună cuvântul acolo unde este util. Orașul acesta are nevoie să devină proaspăt, colorat.

Tinerii pleacă, se duc către lucruri interesante. Constanța trebuie să le ofere proiecte sustenabile economic. 

Nu sunteți născut în Constanța. Sunt contracandidați care consideră că doar un constănțean get-beget poate fi primarul Constanței!

Nu există azi în Constanța nici un constănțean get-beget. Ne putem muta oriunde pe această planetă. Nu am venit la Constanța cu ocazia acestei candidaturi. 

Resimțiți handicapul partidului, oamenii nu mai au încredere în partide și politicieni?

Nu îl resimt deloc. Democrația înseamnă să nu avem toți același punct de vedere, ci cel pe care îl avem  trebuie să îl susținem argumentat. 

Proiectele bune trebuie să fie bine fundamentate, nu dar promise.

Tinerilor le este foarte greu să își achiziționeze o locuință în Constanța. Ce poate face primăria pentru ei?

Trebuie să existe o garanție asumată de primărie în limita unor fonduri. Aș încuraja aceste inițiative pentru tinerii implicați, să se integreze în activitătăți în Constanța. 

Cu siguranță se vor mai construi locuințe prin ANL. Am luat în calcul mansardarea unor blocuri din Constanța.

Constantinescu a mai punctat faptul că schimbările majore și o abordare orientată spre nevoile comunității ar putea să contribuie la revitalizarea orașului și la crearea unei direcții clare pentru viitorul său.

Nu e singura problemă fațada blocurilor. Noi încă ne luptăm cu proiectele lui Făgădău. Ne lăudam cu parcul de la gară, unde aleile sunt făcute de mântuială. Nu avem o direcție a banului public. Avem cluburi sportive rămase în derivă.

Acest oraș nu mai are busolă. Nu mai are nici o destinație. Lucrurile vor sta din ce în ce mai rău dacă nu se fac schimbări majore.

 Proiectul "Primar 2 în 1"  este unul dintre proiectele candidatului PSD la Primăria Constanța. 

 Eu vin cu "Primar 2 în 1". Două zile de muncă într-una! Vin cu energie aproape atomică în slujba acestui oraș.  

O implicare mai activă și practică a autorităților locale poate fi benefică pentru comunitate, aducând serviciile necesare mai aproape de locuitori. Astfel, se poate construi o legătură mai puternică între administrația locală și locuitori, contribuind la un mediu mai sigur. 

Avem nevoie de Poliție Locală în imediata vecinătate. Este nevoie de un dispensar. Vârstnicii spun că trebuie să ia drumul clinicilor private și banii nu le permit. Avem nevoie de salvare în imediata vecinitătate.  

Vreau să îi scot pe cei din birou și să îi duc pe teren, pentru a deveni utili.

Despre oamenii de afaceri, cu mici business-uri, cărora li se cer hârtii, sunt hăituiți, candidatul spune că funcționarii din primărie nu au coordonator și asta ar putea să constituie o cauză a celor expuse mai sus.

Funcționarii din primărie nu au coordonator. Eu, în instituiția condusă de mine, am redus arhivarea cu o cantitate enormă. Am introdus semnătura digitală. Trebuie să oferim cetățenilor transmiterea documentației într-o variantă digitală. Nu există termene clare, stabilite.

Am trecut prin privat și știu ce înseamnă să construiești afaceri. Cu tot ceea ce implică asta.  

Alegerile reprezintă un moment important în care constănțenii pot să își aleagă reprezentanții care să le reprezinte interesele în mod responsabil.

Constantinescu a vorbit la ZIUA Electorală și despre nesupravegherea lucrărilor efectuate pe strada Ștefan cel Mare. 

A fost dezordine în întreaga administrație și lipsă de predictibilitate. Nesupravegherea lucrărilor...avem exemplul de pe Ștefan cel Mare. Constanțenii fac alegerea.

Firmele au o legătură tangențială cu oameni din administrația publică locală actuală. Nici o căpușeala nu va fi permisă!



Eu știu ce am de făcut! Aceste lucrări trebuiesc gândite! 

Un al proiect ineficient și care va înghiți foarte mulți bani este viitorul CET!

Este un proiect care va înghiți mulți bani. Vor trebuie realizate proiectele, dar poate fi reconfigurată structura. Ar trebui să răspundă exigențelor anilor pe care îi trăim. 

Bulevardele în urma lucrărilor se surpă. A fost alegerea actualului primar. Dacă constănțenii își dorec continuarea dezastrului, să îi mai dea o șansă.

Fobia lipsei de căldură îi determină pe oameni să nu se mai întoarcă la Termoficare. Deși actualul primar în funcție consideră că și cei care au centrale de apartament se vor întoarce la Termoficare. 

Accesul la apa mării ar trebui să fie asigurate pentru toți locuitorii, inclusiv pentru cei cu dizabilități.

Unde nouă ni se pare comod, altora li se pare imposibil. Accesul la apă trebuie să fie la îndemâna celor cu dizabilități, cu rampe. Inclusiv pentru nevăzători. 

Reconfigurarea organigramei Primăriei este o măsură urgentă pe care o propune candidatul. 

Măsura urgentă este reconfigurarea organigramei Primăriei.

Avem de amenajat terenuri de sport, avem de făcut trotuare pentru persoane cu dizabilități.

Avem de făcut grădini în cartiere, între blocuri. Eu promit constănțenilor că o să ajung în birou doar când am de semnat un protocol de stat. 

Relația lui Constantinescu cu presa, dacă va deveni primar al Constanței 

Eu am avut o relație impecabilă cu presa. Chiar dacă ne-am mai supărat, am avut o relație bună. Presa e o parte integrantă!  Voi fi în continuare transparent, nu am de ce să mă schimb. 


Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța,  
Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro  
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  




 



Citește și:

Alegeri locale 2024. LIVE TEXTCandidatul PSD pentru Primăria Constanța, Horia Constantinescu, despre activitatea derulată în cadrul instituției (FOTO)​
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii