Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA ELECTORALĂ Costin Răsăuţeanu, candidat PSD pentru CLM Constanța - „Sunt mândru că fac parte dintr-un partid care nu a luat măsuri împotriva oamenilor"! VIDEO)

ro

03 Jun, 2024 14:05 1306 Marime text
Costin-Ioan Răsăuţeanu este prim-vicepreşedintele Organizaţiei Municipale PSD Constanţa. 

În mandatul 2016-2020 a fost viceprimarul municipiului Constanța. 

În prezent este liderul grupului consilierilor locali municipali PSD și deschide lista candidaților social-democrați pentru Consiliul Local Municipal la alegerile din 9 iunie a.c. 

La ZIUA Electorală, prim-vicepreședintele organizaţiei Municipale PSD Constanţa a vorbit despre viziunea sa privind orașul dar și despre proiectele depuse pentru sprijinirea categoriilor aflate la risc dar și pentru tinerii constănțeni care în opinia sa trebuie impulsionați și ajutați să nu mai plece în alte orașe sau în alte țări.

 

De ce ar trebui să voteze oamenii PSD! Ați vorbit despre profesionalism și valoare! Ce reprezintă acestea pentru dumneavoastră? 

Sunt niște valori, principii. De acasă părinții ne-au educat că dacă în viață vrei să reușești, să lași în urmă lucruri frumoase trebuie să te guverneze aceste valori. Fără profesionalism, fără onoare, fără verticalitate nu poți realiza nimic. Noi am promovat aceste principii, am dovedit dovedit, responsabilitate, maturitate politică prin atitudinea noastră de a vota proiectele de interes pentru comunitate, care aveau menirea să ajute orașul să se dezvolte. Cred că constănțenii s-au săturat să vadă partide care se ceartă și din orgolii personale sau de partid blochează proiecte de interese. Din cauza acestor comportamnete orașul a stagnat. Proiectul Șoselei de Coastă trebuia realizată de 10 ani de zile. Trebuie să plecăm de la a vedea lucrurile pozitiv. Fără aceste principii, de a fi onest, profesionist nu vei putea să ajungi aceste obiective.


De ce politicienii nu i-au întrebat pe constănțeni ce își doresc pentru următorii ani?

Am promovat întotdeauna proiecte plecând de la dialogul cu oamenii! Am fundamentat proiecte după întâlnirile cu oamenii. Proiectele pe care le-am depus sunt realizabile. Ne dorim ca aceste proiecte pe care le-am inițiat să fie puse în aplicare! S-a discutat prea puțin despre proiectele inițiate pentru ca tinerii să nu mai plece din oraș. Proiectul de Internship a plecat de la discuții su elevii și studenții! Sunt proiecte care au plecat de la dialogul cu cetățenii și pe care cetățenii acum le așteaptă. Candidăm pentru a avea majoritate în consiliu și apoi să implementăm aceste proiecte care acum sunt blocate. 

În care postură a carierei dvs ați înțeles necesitatea a-i asculta și pe cei mulți? 

Era normal ca PSD, ca partid matur, să sprijine proiectele ce au menirea de a dezvolta orașul. Trebuie să înțelegi că dacă te opui unor proiecte bune, blochezi orașul. 95% dintre aceste poroiecte sunt din cele la care am lucrat cu fosta echipă. Fiecare partid are rolul lui. Politicienii trebuie să lase la o parte orgoliile și comenzile pe care le au, plecând de la dorința de a fi în slujba oamenilor. Din 2015 am fost viceprimar 5 ani, am ținut mii de audiențe cu oamenii. Toți știu că i-am primit indiferent de problemele pe care le aveau. Este o chestiune învățată din familie. Pasiunea pentru politică m-a ajutat să învăț și să devin mai bun. 

Unde credeți că mai trebuie să pistonați pentru a schimba percepția electoratului din Constanța care tradițional votează stânga? 

În ultimii 4 ani de zile și-au făcut apariția mai multe partide. Românii nu mai au încredere în clasa politică. Sunt mândru că fac parte dintr-un partid care nu a luat măsuri împotriva oamenilor. Sunt alte partide care încearcă să manipuleze ce a făcut PSD. Pe rețele de socializare apar comentarii care spun că PSD a distrus țara timp de 35 de ani! Vă întreb dacă este adevărat sau este o minciună promovată în mediul online?
În ultimii 24 de ani din ce partide a făcut parte președintele țării? Câți ani a condus PSD țara? Haideți să facem un calcul simplu la nivel de președinte: 24 de ani (reprezentanții partidelor de dreapta - Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis) vs 8 ani (PSD - Ion Iliescu). 

Îmi doresc să terminăm cu tactici și înțelegeri ascunse în așa fel încât alte partide să crească și să piardă cetățenii. Guvernele de dreapta au blocat multe proiecte. Când în Constanța au fost proiecte de anvergură de la Guvern ni s-a spus Nu, proiecte care dacă erau realizate astăzi era alta situație. Ne dorim o clasă politică consolidată. Haideți să dăm drumul proiectelor bune. Proiectele noastre au fost blocate în instanță, le-am câștigat! Mi-e rușine cum oameni mici pot ocupa funcții mari! 

Vrem să deblocăm aceste proiecte. Ne dorim pe lângă creșterea plafonului în programul RESPECT, să înființăm magazine RESPECT de unde cei în vârstă să își poată achiziționa produse la preț redus. Sunt proiecte pe care le putem face dacă vom câștiga. Este în regulă să avem partide, să ne batem în proiecte și viziuni, dar constănțenii așteaptă proiecte concrete. 


Care va fi relația pe care pe va avea grupul PSD cu cel care va câștiga Primăria Constanța? 

Cu siguranță echipa PSD va da atât primarul cât și majoritatea în CLM Constanța. Noi cu 8 consilieri am reușit să trecem proiecte din opoziție. Etapele nu au fost ușoare. Am folosit toate pârghiile. Un an și jumătate am negociat și insistat pentru Bebe Trusou! PNL și USR au făcut totul pentru blocarea proiectului. Din păcate oamenii au avut de pierdut! Nu voi promova o atitudine distructivă! 

Vestea bună este că proiectul Bebe Trusou se va aplica retroactiv! 

În martie am câștigat definitiv în instanță cu proiectul Bebe Trusou! Nu se poate ca în trei luni să nu fie virați acești bani! 


Mai pot fi salvate proiectele de mobilitate, cum este și cazul bulevardului Alexandru Lăpușneanu?

Deja sunt denivelări pe bulevard! Eu cred că prin dialog se pot rezolva unele probleme. Trebuie să te preocupi și să te apuci de treabă. Sunt două direcții de acțiune: să te sui în mașină și să ai discuții cu cei de la Comisia Europeană pentru o altă soluție, să salvezi câteva locuri de parcare și o altă discuție poate fi acea abordare ce trebuia să aibă loc mai demult pentru construirea parcărilor supraetajate. Sunt soluții, numai că trebuie să te ocupi.  Sensurile giratorii trebuie instituite la loc, deoarece Piața Balada are de suferit. Cred că se mai poate face ceva. 

Ce viziuni are PSD legat de piețele din Constanța? 

Eu cred că ține de normalitate ca o administrație publică locală să reabiliteze piețele. Aveau toate pârghiile și puteau face în ultimii 4 ani. În sectorul 4 primarul a amenajat piețe de zici că sunt mall-uri. Este inadmisibil să nu te apuci de modernizarea lor. Să avem piețe la standarde! Sunt multe soluții pentru înfrumusețarea orașului. Trebuie doar să vrei! Hai să dialogăm cu oamenii, să vedem ce vor. Când vom înțelege lucrurile vor fi mult mai ușor de realizat! 

Ce v-au cerut oamenii în această perioadă de campanie? 

Noi nu am ieșit în teren doar în ultimele două luni. Am ieșit periodic și am stat de vorbă cu oamenii. În discuțiile avute ni s-au cerut aceleași lucruri: oraș curat, stardard de viață de calitate. Cei mai în vârstă și tinerii ne întreabă ce proiecte avem pentru ei. Avem proiecte cu centre pentru vâtrstnici cu personal specializat, cu zonă de relaxare, centre pe care ni le dorim de trei ani de zile. Am reușit să modificăm organigrama DGAS pentru a prinde posturile necesare. Vârstnicii ne întreabă adesea ce se întâmplă cu aceste centre. 

S-a propus ca persoanele vârstnice nedeplasabile să plătească 3500 de lei ca să vină cineva să le îngrijească. Am avut amendamente printre care am propus ca tarifele să fie scăzute cu 80%. Am reușit să le scădem, dar s-a pierdut finanțarea proiectului. Nimeni nu a mai făcut nimic, proiectul este suspendat. Nu cred că asta trebuie să fie atitudinea. Trebuie să vezi ce nevoi au oamenii și ce sprijin trebuie oferit! 

De ce nu se construiește încă un Cămin de Bătrâni în Constanța? 

Știu că sunt locuri la Cămin, dar cineva minte! Să se termine alegerile și voi pune întrebări. Vreau să înțeleg ce se întâmplă acolo, de ce sunt mulți oameni refuzați! 

Cu ce proiecte intenționați să veniți din toamnă? 

Sunt foarte multe de făcut! Sunt proiectele pe care le avem în zona de tineret, de vârstnici, de familii tinere. Avem pe infrastructură două pasaje rutiere. Nu este simplu, dar am văzut exemplul din sectorul 4 unde în 2 ani s-au construit pasaje. Trebuie regândite sensurile unice, chestiuni de curățenie, de parcuri, de infrastructură. Avem proiecte care să crească calitatea vieții tuturor constănțenilor. Tinerii - un alt obiectiv pe care trebuie să îl avem. 

Susțineți relocarea cartierului Henri Coandă? 

Am auzit multe variante. Dacă cineva a luat decizia relocării fără a discuta cu oamenii cred că au luat o decizie pripită. Știu că există o nemulțumire a oamenilor din zonă pentru că s-a construit acest cartier. Recomandarea este de a integra aceste cartiere în zone populate! Astăzi în Henri Coandă sunt familii serioase dar sunt și familii ce au nevoie de sprijin. Administrația trebuie să vină cu programe de incluziune socială. Cred că trebuie ca acel cartier să aibă persoane cu care să ne mândrim. Acolo sunt foarte mulți copii care au rezultate bune, merg la olimpiade, fac sport. Un copil nu este de vină că s-a născut într-o familie modestă. 

Trei motive pentru care constănțenii trebuie să voteze PSD și de ce trebuie să ieșim în număr mare la vot! 

Oamenii nu mai au încredere. Este bine să aleagă oameni care sunt buni și care să își doresc să facă bine. Trebuie respectat omul de lângă tine. Contează ca oamenii să voteaze oameni cu experiență. 

Noi trebuie să plecăm de la valori, ideologii. Fiecare partid este important în felul lui. Dacă fiecare partid și-ar respecta doctrina lumea ar fi mai fericită. Ne dorim să facem bine. Respectăm toate partidele. 


Noi am promovat proiecte așteptate de oameni și care acum din păcate sunt blocate. 





PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Comandat de Partidul Social Democrat Filiala Constanța,  
Executat de ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro  
CUI mandatar financiar coordonator: 21240002

Citește și: 

ZIUA ElectoralăConstanța are nevoie de vocea și de implicarea tinerilor. Cum pot fi ajutați?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii