Academia Română va avea un nou sediu! Lucrările vor fi executate de mai multe firme, inclusiv din Constanța (DOCUMENT)
Academia Română va avea un nou sediu! Lucrările vor fi executate de mai multe firme, inclusiv din Constanța
05 Aug, 2024 16:18
ZIUA de Constanta
758
Marime text
- Transformarea în muzeu a sediului istoric al Academiei Române.
- Construirea unei noi Aule a Academiei Române, în imediata proximitate a actualului sediu.
- Reabilitarea și refuncționalizarea clădirii „Moxa.
- Asocierea de firme Construcții Erbașu SRL (1991) București, Euras SRL (1994) Satu Mare, Popp & Asociații SRL(2002) București, Ovi Construction&Real Estate SRL (2011) Ilfov a câștigat licitația.
- Black Sea Suppliers SRL (1996) Constanța a este subcontractată.
- Contractul, în valoare de aproape de 23,6 milioane euro, a fost atribuit pe 14 septembrie 2022.
- Durata de realizare a investiției este de 36 luni.
- Construcții Erbașu SA (1991) are sute de licitații publice câștigate.
- Societatea desfășoară și activități import export cu Bulgaria, Rusia, Serbia și Spania.
- Profit de aproape cinci ori mai mare în anul 2023.
- Euras SRL Satu Mare (1994) a contesat rezultatul licitației pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța.
- Profit dublu în anul 2023, față de anul 2022.
- Popp&Asociații SRL(2002) București - contracte publice și la Constanța.
- 3,3 milioane euro media cifrei de afaceri în ultimii trei ani.
- Media profitului este modesta sumă de 205.575 euro.
- Ovi Construction&Real Estate SRL (2011) Ilfov, creștere bruscă a profitului.
Un nou sediu al Academiei Române va fi construit în aceeași incintă cu actualul sediul. Astfel că, Academia a anunțat, joi, 1 august a.c., începerea executării lucrărilor de construire pentru noul sediu și, totodată, de reabilitare a sediului istoric din Calea Victoriei 125, sector 1, București.
Noul edificiu va fi amplasat în Parcul Academiei Române, în imediata proximitate a actualului sediu.
Proiectul, înregistrat cu titlul „Reabilitare, consolidare, modernizare, extindere a sediului istoric al Academiei Române și construire corp nou Aulă“, a fost inclus în anul 2020 în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor“ și aprobat de Guvernul României prin Hotărârea nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021.
Potrivit unui comuniat al Academiei Române, proiectul prevede realizarea a trei obiective:
(1) transformarea în muzeu a sediului istoric al Academiei Române, imobil ce datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea și este înscris în categoria Monumentelor Istorice de către Ministerul Culturii, prin Institutului Național al Patrimoniului;
(2) construirea unei noi Aule a Academiei Române, cu o suprafață de 8.500 mp
(3) reabilitarea și refuncționalizarea clădirii „Moxa“ ca parte a sediului administrativ. La finalizarea proiectului, cele trei imobile care vor alcătui sediul Academiei Române vor avea o suprafață construită totală de 14.600 de mp.
Asocierea de firme Construcții Erbașu SRL (1991) București, Euras SRL (1994) Satu Mare, Popp & Asociații SRL(2002) București, Ovi Construction&Real Estate SRL (2011) Ilfov începe construirea unui nou sediu pentru Academia Română și reabilitarea unor clădiri din incinta parcului Academiei Române din București.
Asocierea antemenționată a concurat cu alte două asocieri de firme, prima formată din Bog'art (1991) București, liderul asocierii, K-Box Construction Design (2011) București și a doua formată din liderul asocierii, Eldiclau Prest, actuală Acis Contractor SRL (2015) București, liderul asocierii, alături de societatea din Turcia Ayhanlar Yol Asfaltlama San. Ve Tic. As și Athenaeum Construct (1993) București.
Contractul, în valoare de 118.085.650,17 lei, adică de aproape de 23,6 milioane euro, a fost atribuit pe 14 septembrie 2022.
Durata de realizare a investiției este de 36 luni, adica trei ani, din care 6 luni proiectarea și 30 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție de bună execuție 5 ani, respectiv 60 luni.
Black Sea Suppliers SRL (1996) Constanța, implicată în lucrări. 143 milioane euro, media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani
Asocierea de firme câștigătoare a apelat la opt firme subcontractate: Global Proiect (2005) București, Krenic SRL (2008) Teleorman, Black Sea Suppliers SRL (1996) Constanța, Kronlift (2011) București, Ovi Architecture & Engineering (2010) București, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“, Ropaint Solutions (2017) Ilfov, Prosper Gaz SRL (1994) București.
Black Sea Suppliers SRL (1996) Constanța a fost înființată în anul 1996, are sediul social în Constanța, pe bulevardul IC Brătianu, nr. 191 și se ocupă de comerț cu ridicata nespecializat.
Firma are mai multe puncte de lucru în Constanța, Bistrița-Năsăud, Vrancea, dar și în alte zone din țară.
Asociați sunt Antonios Gioxas, Ioannis Skantzikas, Periklis Vasios și Vasiliki Vasiou, primii doi fiind și administratorii societății.
Numele lui Antonios Gioxas se regăsește și în Metal Trade SRL, Europroiect SRL, Iolkos Invest SRL, Blue Beach SRL, Oro Invest SRL, Mec-El Project Engineering SRL, Innotube SRL și Fotonia Shine Retention SRL.
Ioannis Skantzikas, la rândul său, figurează în Metal Trade SRL, Europroiect SRL, Iolkos Invest SRL, Blue Beach SRL, Oro Invest SRL, Innotube SRL, Fotonia Shine Retentions SRL și Thermopick Insulation SRL (administrator).
Black Sea Suppliers SRL figurează cu 7043 de achiziții directe (Liceul Teoretic Negru Vodă, Spitalul Municipal Caritas-Roșiorii de Vede, Orașul Oravița printre autoritățile contractante) și șase contracte publice (Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, Universitatea Ovidius Constanța, Spitalul Clinic Colentina printre autoritățile contractante).
În medie, în ultimii trei ani, cifra de afaceri a fost aproximativ 143 milioane euro, iar media profitului de 9,1 milioane euro.
Despre Construcții Erbașu SA (1991) București, liderul asocierii de firme
Liderul asocierii, societatea Construcții Erbașu SA București, înființată în 1991, are sediul social pe strada Nicolae G. Caramfil numărul 72, București, Sector 1. Are 15 puncte de lucru în județele București, Bihor, Dâmboțiva, Ilfov.
Acționarii firmei sunt Erbașu Romeo Cristian, cu 58% din capitalul social, Erbașu Ion, cu 20%, Erbașu Marius Alexandru, cu 20%, cei din urmă fiind și administratorii firmei. Restul de 2% este deținut de Prodanescu Rosetel, Bădicu Daniela, Petrescu Ileana, Antoniu Sergiu, Nicolae Marian.
Activitatea principală desfășurată este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
Societatea Construcții Erbașu SA (1991) București este acționară în Erbalact SRL, Erhotel Business Transilvania SRL, Erwork SRL, 777 Vertenerg Est SRL, Business Erhotel SRL, Erinvest SRL, Erhotel Business Baneasa SRL, Innova Integration SRL, Creado Concept SRL și Mercuria Investments SRL.
Sute de licitații publice câștigate
Construcții Erbașu SA (1991) București a obținut, din 2007 până în prezent, prin negociere directă și licitație 462 de contracte cu diferite instituții publice sau de utilitate publică și autorități publice printre care muzeul Țării Crișurilor, S.C. Apa-Canal Ilfov S.A, dar și cu UAT Cernavodă.
Societatea desfășoară și activități import export cu Bulgaria, Rusia, Serbia și Spania.
Societatea Construcții Erbașu SA (1991) București, cifre pe ultimii trei ani
Construcții Erbașu SA (1991) București a înregistrat 264 milioane euro, media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani. Profitul înregistrat, în medie, este mult mai mic, ajungând la 44 miloane euro.
Profit de aproape cinci ori mai mare în anul 2023
În anul 2023 active imobilizate ajung la apoximativ 51,4 de milioane euro. Cifra de afaceri se dublează la circa 459,5 de milioane euro, profitul urcă la aproape 56,6 milioane euro, iar numărul de angajați crește la 1150.
Euras SRL (1994) Satu Mare
Societatea Euras SRL (1994) a fost înființată în anul 1994 și are sediul social pe bulevardul Sănătății, Satu Mare. Principala activitate desfășurată este „Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale“.
Firma este deținută de Mircea Gheorghe Letiu, asociat unic și administratorul societății. Același Letiu mai este asociat în Romida LM SRL, Romit LM SRL și Roxymir SRL.
Euras SRL (1994) Satu Mare a obținut, din 2007 până în prezent, prin negociere directă și licitație publică, 472 contracte cu diferite autorități publice, instituții publice sau de utilitate publică, printre care comuna Iacobeni, județul Satu Mare, Teatrul „Regina Maria“ din Oradea, inclusiv primăria Constanța.
Euras SRL Satu Mare (1994) a contesat rezultatul licitației pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța
Amintim că Euras SRL (1994) Satu Mare este una dintre firmele care au concurat pentru proiectul de reabilitare al Cazinoului din Constanța.
În anul 2017 magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis contestaţia formulată de SC Euras SRL şi au dispus anularea în parte a raportului final al procedurii nr. 4546/28.11.2016, în partea care priveşte îndeplinirea cerinţelor de calificare de către ofertantul SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL, respectiv în partea care priveşte îndeplinirea cerinţei minime de calificare prev. de cap. III.2.3.a) capacitatea tehnică şi/sau profesională - personalul minim şi obligatoriu solicitat, respectiv în ceea ce priveşte persoana nominalizată pe poziţia de manager în sistemele de management al calităţii, respectiv Mihail Vizireanu. Instanţa a obligat în luna august a anului 2017, autoritatea contractantă şi la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL, conform considerentelor prezentei decizii.
Societatea a înregistrat în media ultimor trei ani, o cifră de afaceri de 21,5 milioane euro și un profit mediu de aproape un million de euro.
Popp&Asociații SRL(2002) București - contracte publice și la Constanța. 3,3 milioane euro media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani
Societatea Popp&Asociații SRL s-a înființat în anul 2002 și are sediul într-un apartament situat pe aleea Barajul Cucuteni numărul 2, din București, sector 3. Principala activitate desfășurată este „Activitați de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“.
Firma mai are un punct de lucru pe Calea Griviței numărul 136 din București.
Asociații societății sunt Badea Ionel-Claudiu cu 20%, Coman Mădălin Vasile cu 40% și Marcu Andrei Dragoș tot cu 40%, ultimii doi fiind și administratorii firmei. Cei trei asociați fac afaceri împreună și în firma Popp & Asociații Consulting Engineers SRL.
Coman Mădălin Vasile și Marcu Andrei Dragoș sunt asociați și în firmele cu sediul social în București - Ultratest SRL, Ingplan SRL, Popp & Asociații Management SRL, Popp & Asociații Inginerie Geotehnica SRL.
Marcu Andrei Dragoș este asociat și în firma Gimar Prod Impex SRL.
Societatea este acționară în Popp & Asociatii Bim Technologies SRL.
Din 2007 până în prezent, societatea Popp&Asociații SRL (2002) București a câștigat, prin negociere directă sau licitație publică, 66 de licitații publice, cu diferite autorități contractante, printre care Primăria Constanța, Compania Naționala de Investiții SA, Administrația Municipală pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, etc.
Popp&Asociații SRL(2002) București a înregistrat 3,3 milioane euro, media cifrei de afaceri în ultimii trei ani. Media profitului este modesta sumă de 119.349 euro.
Ovi Construction&Real Estate SRL (2011) Ilfov. 5,5 milioane euro, media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani
Ovi Construction&Real Estate SRL s-a înființat în anul 2011, are sediul social pe strada Măceșului numărul 6, din Dragomirești-Vale, județul Ilfov și desfășoară, în principal, activități de „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
Are șase puncte de lucru în București și Brașov.
Asociații firmei, fiecare cu 50% din capitalul social, sunt Dumitru Ovidiu Ioan și Dumitru Raluca - Ioana. Pîrvu Marian Andrei administrează din anul 2020 societatea Ovi Construction&Real Estate SRL (2011) Ilfov .
Dumitru Ovidiu Ioan și Dumitru Raluca - Ioana mai sunt asociați în Ovi Management SRL București, Ovi Travel SRL București și Ovi Architecture & Engineering SRL București.
Societatea Ovi Construction&Real Estate SRL (2011) Ilfov a obținut, din 2007 până în prezent, prin negociere directă și licitație publică 66 contracte cu diferite autorități publice, instituții publice sau de utilitate publică, printre care Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Politehnica din București.
Media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani a societății Ovi Construction&Real Estate SRL (2011) Ilfov este de 5,5 milioane euro. Media proitului este de zece ori mai mică, de 451.994 euro.
Sursă foto: Academia Română
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și :
Senatul a adoptat tacit proiectul: Foştii lucrători şi colaboratori ai Securităţii nu pot fi membri ai Academiei Române
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii