Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agress Service SRL din Galați și Azay Design SRL, deținută de soția fostului ministru al Economiei, Codruț Șereș, au semnat cu Primăria Agigea, județul Constanța. Firmele vor încasa aproape un milion de lei (DOCUMENTE)

ro

18 Jul, 2024 12:19 240 Marime text
Scoala Ion Borcea din Agigea
  • UAT Agigea implementează proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Comuna Agigea, județul Constanța”, aprobat prin Ordinul ministrului educației și finantat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
  • Agress Service SRL va furniza echipamente TIC pentru unitățile de învățământ preuniversitar din comună, iar Azay Design SRL – mobilier.
  • Popa Ștefan deține 90% din capitalul social al firmei Agress Service SRL, iar Maraloi Florin -10 % din capitalul social.
  • Asociații firmei sunt Azay Design SRL Lorina Ioana Șereș, cu 95% din capitalul social, și persoana juridică Ginza Invest SRL, cu 5 % din capitalul social, deținută de Lorina-Ioana Șereș și Mădălina Păcuraru.
 
Agress Service SRL a obținut, de la Primăria Agigea, contractul care vizează furnizarea echipamentelor TIC pentru unitățile de învățământ preuniversitar din comună, iar Azay Design SRL – contractul care prevede furnizarea mobilierului. Agress Service SRL va încasa, de la Primăria Agigea, 587.770,2 lei, iar Azay Design SRL - 369.834 lei. În total Primăria Agigea ca scoate din conturi suma de 957.604 lei.
 
UAT Comuna Agigea în calitate de Beneficiar și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), în numele și pentru Ministerul Educației, în calitate de agenție de implementare a proiectelor privind investițiile încredințate în baza Acordului de implementare pentru apelul Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, au semnat Contractul de finanțare nr. 1866DOT ⁄ 2023 pentru implementarea proiectului cod F-PNRR-Dotari-2023-4041 cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Comuna Agigea, județul Constanța”, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4474 din data 14/06/2023, finantat prin:
•       Planul Național de Redresare și Reziliență.
•       Pilonul VI – Politici pentru noua generație.
•       Componenta C15 – Educație.
 
Proiectul vizează creșterea calității si atractivității educației in Comuna Agigea si, implicit, cresterea gradului de participare la nivelul învatamantului obligatoriu prin dotarea infrastructurii de educație specifica invatamantului prescolar, primar si gimnazial.
 
Obiectivul general se centrează pe combaterea accesului limitat la educație, crearea unui sistem de educație echitabil și creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.
 
La nivel specific proiectul are ca obiectiv esențial dotarea cu echipamente TIC, materiale didactice si mobilier a unităților de învățământ preuniversitar existente pe raza UAT Agigea:

•  Școala Gimnazială ”Ion Borcea” din localitatea Agigea – unitate de învățământ cu personalitate juridică
•  Grădinița cu program prelungit ”Rița Gărgărița” din localitatea Agigea – unitate de învățământ cu personalitate juridică
•  Grădinița cu program normal ”Rița Gărgărița” Agigea, Structura Sanatoriu – unitate de învățământ arondată
•   Grădinița cu program normal din Localitatea Lazu – unitate de învățământ arondată
 
Contractul de achiziție publică de furnizare echipamente TIC în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Comuna Agigea, județul Constanța” a fost atribuit pe data de 16 iulie firmei Agress Service SRL. Valoarea achiziției este de 587.770,2 lei.
 
Contractul de achizitie publică de furnizare mobilier în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Comuna Agigea, județul Constanța” a revenit societății Azay Design SRL. Valoarea acestuia este de 369.834 lei.
 
 
Despre Agress Service SRL
 
 
Înființată în anul 2002, firma are sediul social pe bulevardul Siderurgiștilor, Nr. 15 din Galați și se ocupă de comerțul cu amănuntul al calculatoarelor, unităților periferice și software-ului în magazine specializate. Popa Ștefan deține 90% din capitalul social, iar Maraloi Florin -10 % din capitalul social. Administatorul firmei este Popa Ștefan.
 
Potrivit termene.ro, Maraloi Florin mai este asociat unic și administrator în Ecodarma Soluții Digitale SRL. Popa Ștefan este asociat unic si administrator în Agress Business Company SRL, asociat și administrator în Addsmart SRL și Agress Beauty SRL.
 
Agress Service SRL a câștigat, prin negociere directă,  1.512 de contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Inspectoratul Școlar al Judeâului Galați, Școala Gimanzială Mihail Sadoveanu Galați, Administrația Piețelor Agroalimentare SA, Școala Gimnazială Nr.5 Galați, Administrația Piețelor Agroalimentare SA, SC Gospodărire Urbană SRL și altele.

La acestea se adaugă 8 contracte adjudecate în urma licitațiilor organizate de instituții publice. Printre aceste se numără: Consiliul Local Agigea, Comuna Brahasesti, Comuna Nereju,  Primăria Ghidigeni, SC ACR Technology SRL, SC Gospodărire Urbană SRL, Centrul Financiar-Cresele și altele. În anul 2023, firma cu 9 salariați a declarat o cifră de afaceri de 3.583.780 lei și un profit de 1.116.455 lei.

 
Despre Azay Design SRL
 
 
Compania înființată în 2018 activează în domeniul fabricării de mobilă pentru birouri și magazine și are sediul social pe strada Laguna Albastra, Nr. 86 din Corbeanca, Județul Ilfov.
 
Asociații firmei sunt Lorina Ioana Șereș, cu 95% din capitalul social, și persoana juridică Ginza Invest SRL, cu 5 % din capitalul social, deținută de Lorina-Ioana Șereș și Mădălina Păcuraru. Lorina Ioana Șereș deține și calitatea de administrator.
 
Lorina Ioana Șereș este soția fostului ministru al Economiei, Codruț Șereș. Acesta a fost ministru din partea Partidului Conservator, al lui Dan Voiculescu, în Guvernul Tăriceanu, în 2005-2006. Cei doi s-au căsătorit în 2006 și au fost cununați de fostul deputat și om de afaceri Sebastian Ghiță și de soția acestuia, Mădălina.
 
În 2015, Sereş a fost condamnat la patru ani şi opt luni cu executare în dosarul privatizărilor strategice, iar în 2016, la patru ani de detenție efectivă în dosarul „Hidroelectrica”. A fost eliberat în 2018.
 
Lorina Ioana Șereș mai figurează și în Royal Velvet SRL, Spica Sador SR, Medical Gazplus SRL și Colti Logistics SRL, potrivit www.termene.ro. Ginza Invest SRL este acționar în Medical Gazplus SRL București.
 
În 2022, Azay Design SRL a raportat o cifră de afaceri de 1.388.905 lei, datorii de 1.124.222 lei, 7 angajați și profit net de doar 5.083 lei.
 
Potrivit termene.ro, Azay Design SRL a obținut, prin negociere directă, 31 de contracte de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Spitalul Orasenesc Turceni, Penitenciarul Bucuresti – Jilava, Comuna Perisor, Comuna Jijila,
Școala Gimnazială Albești,Liceul Tehnologic Energetic "Dragomir Hurmuzescu" Deva,  Municipiul Onești, Universitatea Craiova și altele.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțurile de atribuire a  la licitației publicate pe pe SEAP.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
Licitații Constanța: Școlile din comuna Agigea vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale cu bani din PNRR (DOCUMENT)
 
Licitații Constanța: Cory Proiect Vision SRL va transpune Planul Urbanistic General al comunei Agigea în format GIS. Contract de peste 400.000 de lei (DOCUMENT)
 
Licitații Constanța: Firma soției fostului ministru Codruț Șereș și fină a lui Sebastian Ghiță va mobila noua școală din comuna Agigea (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii