Centrul de Scafandri cumpără imprimantă 3D! Iată de la cine și cât costă (DOCUMENT)
Centrul de Scafandri cumpără imprimantă 3D! Iată de la cine și cât costă (DOCUMENT)
27 Nov, 2023 14:15
ZIUA de Constanta
1188
Marime text
- Centrul de Scafandri achiziționează imprimantă 3D!
- Potrivit licitatiapublica.ro, achiziția - în valoare de 304.900 de lei - va fi asigurată de firma Cad Works International, din Craiova.
- Imprimanta 3D reprezintă o componentă din proiectul de cercetare dezvoltare „Dezvoltarea unui poligon complex pentru formarea, pregătirea și antrenarea scafandrilor profesioniști”.
Ministerul Apărării Naționale - U.M. 02145 Constanța (Centrul de Scafandri) achiziționează imprimantă 3D!
Potrivit licitatiapublica.ro, achiziția - în valoare de 304.900 de lei - va fi asigurată de firma Cad Works International, din Craiova.
Descrierea succintă
Imprimanta 3D reprezintă o componentă din proiectul de cercetare dezvoltare „Dezvoltarea unui poligon complex pentru formarea, pregătirea și antrenarea scafandrilor profesioniști”.
Pregătirea continuă a scafandrilor profesioniști, la standarde internaționale, crearea reflexelor și automatismelor necesare în desfășurarea activităților subacvatice pe care aceștia le desfășoară în Centrul 39 Scafandri, impune dezvoltarea unui poligon subacvatic complex.
Imprimanta va proiecta și multiplica reperele necesare proiectului.
Unul din avantajele imprimării 3D față de producția clasică este faptul că această tehnologie nu necesită, în general, nici un fel de scule sau dispozitive speciale pentru fabricarea unui obiect sau a părților acestuia.
Modelele complexe pot fi imprimate 3D ca o singură piesă, eliminând necesitatea asamblării pieselor componente.
În preţ vor fi incluse şi costurile de transport, manoperă, respectiv de instalare și punere în funcțiune ale tuturor echipamentelor.
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 27 noiembrie 2023, SC Cad Works International SRL se ocupă de intermedieri în comerțul cu mașini, echipamente industriale, nave și avioane, are sediul în Craiova, județ Dolj, iar asociați și administratori sunt Bîrlogeanu Claudiu Marian și Potop Tudor Petrișor.
Cei doi mai apar în Cad Works Solutions SRL.
Pentru anul 2022, firma (cu mai multe contracte publice) a raportat o cifră de afaceri netă de 21.431.464 de lei și un profit net de 1.530.145 de lei.
Printre autoritățile contractante se află: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații destinate Agriculturii și Industriei Alimentare, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“, Ministerul Apărării Naționale, Universitatea Tehnică de Construcții București, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare Comoti, Institutul de Științe Spațiale - Filiala INFLPR dar și Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli“ - I.N.C.A.S. București.
Despre Centrul de scafandri
Centrul de scafandri, componentă a Forţelor Navale, cu o experienţă în domeniu de peste 50 ani, este unica instituţie de profil din România abilitată în brevetarea scafandrilor profesionişti şi autorizarea companiilor/instituţiilor cu activităţi în domeniul scafandreriei.
Vorbim despre un instrument militar bine dotat, motivat, flexibil, cu un suport logistic şi de transport naval, terestru şi aerian (la chemare), mereu pregătit pentru a putea răspunde în cel mai scurt timp provocărilor actuale generate de noile condiţii geopolitice şi strategice.
Scenariile la care pot să răspundă structurile Centrului de Scafandri au în vedere intervenţii subacvatice, operaţii militare, de prevenire şi combatere a terorismului sau de înlăturare a pericolului generat de dispozitivele explozive clasice sau improvizate, pe teritoriul naţional şi în afara acestuia, independent sau în cooperare cu alte forţe similare NATO.
Obiectivul operaţionalizării scafandrilor militari, forţe certificate de evaluatori NATO, a constat în realizarea unor structuri cu nivel înalt de profesionalizare, înzestrare şi instruire, interoperabile şi dislocabile, în măsură să execute întreaga gamă de lucrări subacvatice şi misiuni NATO cu specific de operaţii speciale sau EOD (Explosive Ordnance Disposal).
Pe lângă activităţile cu specific militar, unitatea oferă servicii cu scafandri, companiilor civile interesate. În cele cinci decenii de activitate, instituţia a brevetat peste 1000 de scafandri profesionişti şi a participat la lucrări complexe în domeniul subacvatic.
Centrul de scafandri este condus de comandor ing. Fănel Rădulescu.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Licitații Constanța
DGAS cumpără peste 33.000 de cutii de bomboane care vor ajunge în grădinițele și școlile din Constanța (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii