Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:57 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cine a bătut palma CERONAV pentru transport aerian? (DOCUMENT)

ro

27 Aug, 2022 00:00 2847 Marime text
  • În final, contractul a fost atribuit către două companii
 
Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea personalului din Transporturi Navale a atribuit un contract, în urma unei licitații pentru achiziția de transport aerian pentru pasageri.
 
Autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru cu minim 3 (trei) operatori economici pentru achiziționarea serviciilor de transport aerian pentru pasageri, în funcție de necesități și în limita bugetului alocat, după caz, pentru salariații și/sau delegații autorității contractante – clasa economic. Atribuirea contractelor subsecvente se va realiza cu respectarea elementelor/ condițiilor prevăzute în acordul-cadru, prin reluarea competiției între toți operatorii economici semnatari ai acordului– cadru, ori de cate ori va apărea necesitatea organizarii unor deplasări în țară și/sau străinătate a personalului sau delegaților autorității contractante.
 
În etapa de atribuire a contractelor subsecvente prin reluarea competiției între operatorii economici semnatari ai acordului –cadru, elementul principal al propunerii financiare îl reprezintă prețul cel mai scăzut al serviciilor de transport aerian (bilete de avion) aferente destinațiilor solicitate, calculat ca Σ preț bilet + valoarea taxelor de zbor aferente + TS.
 
Propunerea financiară – va fi exprimată în euro iar plata se va realiza de către Autoritatea Contractantă în echivalent RON, la cursul BNR RON/Euro din ziua emiterii biletelor.
 
În final, contractul a fost atribuit către două companii – Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM și Travel Time D&R SRL, pentru suma de 740.000 lei.
 

TAROM

 
 
Potrivit Confidas.ro, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA a fost înființată în 2003 și are sediul social în Otopeni, Calea Bucureștilor, nr. 224 F, obiectul de activitatea fiind reprezentat de „transporturi aeriene de pasageri“.
 
Pachetul majoritar de acțiuni, însumând 97,22%, este deținut de Statul Român prin Ministerul Transporturilor, 1,23% revin Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa SA, Compania Națională Aeroporturi București SA deține 1,45%, iar SIF Muntenia deține 0,08%.

 
Director general este Radu Cătălin Prunariu, directori financiari sunt Cătălin Mihai Nichifor și Costin Ionuț Iordache, iar membrii în Consiliul de Administrație sunt Cristina Iuliana Bârcă, Anca Daniela Boagiu, Felix Lucrețiu Pătrășcanu și George Florin Rotaru.

 
În 2020, numărul angajaților a fost 1.115, pierderile au fost 439.807.079 de lei, iar cifra de afaceri a fost 355.310.102 lei.

 
Potrivit sursei citate, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA a încheiat 478 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 166.710.756,06 lei.
 

 Despre Travel Time D&R SRL

 

Societatea a luat ființă în 2005 și are sediul în București, pe strada Anton Pann, Sector 3. Capitalul social subscris, de 70.000 de lei, integral vărsat, este compus din 7.000 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Firma este deținută de Mandache Gabriel și Ștefan Andrei - Valeriu, fiecare cu 50% din capitalul social. Administratorul societății, care desfășoară activități ale agențiilor turistice, este Ștefan Andrei Valeriu. În anul 2021, firma a raportat 12 salariați, la o cifră de afaceri de 46,3 milioane lei, cu un profit de peste 5,9 milioane lei.
 
Conform Confidas.ro, cei doi asociați mai apar împreună în firma Fly Time Empretec SRL, cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane lei.
 

 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

De unde va achiziționa ANR bilete de avion spre diferite destinații internaționale (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii