Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărări directe Constanța Turaty Fast SRL a semnat cu UDTTM. Firma din Valu lui Traian a livrat produse pentru evenimentul „Kures - lupte tradiționale Ovidiu“ (DOCUMENT)

ro

30 Jul, 2024 11:20 212 Marime text
  • Turaty Fast SRL a obținit, pe data de 26 iulie, prin negociere directă, contractul „Kures - lupte traditionale Ovidiu“. Achiziția are o valoare de 53.567 lel.
  • Societatea este deținută de Ablachim Nutfi, Ablachim Ulcher și Gelil Anne-Marie.
  • Gelil Elis-Geilan, fondatoru societății, a candidat, în 2016, la alegerilor locale pentru Consiliul Local Valu lui Traian.
 
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din România a semnat cu Turaty Fast SRL. Firma și-a adjudecat, pe data de 26 iulie, prin negociere directă, contractul „Kures - lupte tradiționale Ovidiu“, în valoare de 53567 lel.
 
 
Despre Turaty Fast SRL
 
Firma a luat ființă în anul 2019, are sediul social pe strada Crimeea, nr. 14A, Valu lui Traian și se ocupă de restaurante. Societatea este deținută de Ablachim Nutfi, cu 40% din capitalul social, Ablachim Ulcher, cu 40% din capitalul social și Gelil Anne-Marie, cu 20% din capitalul social. Ablachim Ulcher este administratorul firmei.
 
Potrivit termene.ro, Gelil Anne-Marie mai este asociat unic și administrator în Axig Top Prompt Transport SRL.
Turaty Fast SRL a câștigat, prin negociere directă, 6 contractre de la Uniunea Democrata a Tătarilor Turco Musulmani din Romnia.
 
În anul 2023, firma, cu zero salariați, a avut o cifră de afaceri de 60.380 lei și un profit de 14.037 lei.
 
 
Date din istoricul firmei
 
 
Turaty Fast SRL a fost fondată de Gelil Elis-Geilan. Capital social de 200 lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. În anul 2016, Gelil Elis-Geilan a candidat la alegerilor locale pentru Consiliul Local Valu lui Traian.
 
Pe data de 19.04.2024, asociații Gelil Denis-Erol, Gelil Elis-Geilan, Gelil Anne-Marie, Ablachim Nutfi și Ablachim Ulcher au votat mai multe decizii.
 
Gelil Denis-Erol a cesionat 5 părţi sociale, cu valoare nominală de 50 lei/parte socială, în valoare totală de 50 lei, la preţul de 50 lei, lui Gelil Anne-Marie.
 
Gelil Elis-Geilan a cesionat 10 părţi sociale, cu valoare nominală de 100 lei/parte socială, în valoare totală de 100 lei, la preţul de 100 lei, lui Ablachim Nutfi.
 
Gelil Elis-Geilan a cesionat 10 părţi sociale, cu valoare nominală de 100 lei/parte socială, în valoare totală de 100 lei, la preţul de 100 lei, lui Ablachim Ulcher.
 
În urma cesiunii, capitalul social total al societăţii este de 400 lei, fiind împărţit într-un număr de 40 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei/parte socială şi deţinut astfel:
 
Gelil Anne-Marie deține 10 părţi sociale a câte 10 lei fiecare parte socială, participare la profit 20% şi participare la pierderi 20%.
 
Ablachim Nutfi deține 15 părţi sociale a câte 10 lei fiecare parte socială, participare la profit 40% şi participare la pierderi 40%, Ablachim Ulcher deține 15 părţi sociale a câte 10 lei fiecare parte socială, participare la profit 40% şi participare la pierderi 40%.

Din funcţia de administrator s-a retras Gelil Elis-Geilan. În funcţia de administrator a fost numit Ablachim Ulcher, cu puteri depline, pe o perioadă de 50 de ani.
 
 
Ablachim Nutfi și Cadîr Sunai
 
 
Astfel, în 28 mai 2019, Ablachim Nutfi a depus plângere la SIIJ impotriva procuroarei Iuliana Mircea de la Parchetul Curții de Apel Constanța, cea care a clasat dosarul privind preluarea hotelului în care procurorul Teodor Nita făcuse mai multe inculpări, dar și împotriva procurorului general al Parchetului Curții de Apel Constanța Gigi Valentin Ștefan, cel care a confirmat ordonanța de clasare a procuroarei Iuliana Mircea.
 
Concret, procuroarea Iuliana Mircea de la Parchetul Curții de Apel Constanța este acuzată de abuz în serviciu și favorizarea faptuitorului, iar șeful Parchetului Curții de Apel Constanța Gigi Valentin Ștefan de trafic de influenta, luare de mita si favorizarea faptuitorului pe motiv ca i-a asigurat protectie lui Cadir Sunai.
 
De asemenea, in aceeasi plangere penala fostul sef al Vamii Constanta Cadir Sunai este acuzat de cumparare de influenta si dare de mita, fostul deputat Amet Verol de trafic de influenta, iar administratiorul unei societati comericale tot de trafic de influenta.
 
 
Mai multe AICI
 

Festival de Kureș, pe stadionul „Orășenesc” din Ovidiu
 
 
Zeci de concurenți s-au  întrecut la lupte tradiționale tătărești, la evenimentul organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Primăria Ovidiu.
 
Stadionul „Orășenesc” din Ovidiu a găzduit sâmbătă, 27 iulie, un concurs spectaculos de kureș, lupte tradiționale tătărești. Evenimentul a fost organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Primăria Ovidiu. Conform tradiției, câștigătorii au fost  premiați de către organizatori cu câte un batal.
 
Kureşul este sportul strămoșesc al tătarilor, având o vechime de mii de ani, și reprezintă o luptă dreaptă, în care participanții îşi pun în valoare calitățile fizice şi mentală. Este o demonstraţie de cinste și curaj, valorile tradiționale ale etniei tătare. Kureșul este sport de masă, astfel că practicanții sunt sportivi amatori.

 În secțiunea Documente puteți consulta anunțul de atribuire.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:

Câștigătorii competiției tradiționale kureș la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii