INCD GeoEcoMar va elabora un studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri în Portul Constanța (DOCUMENT)
INCD GeoEcoMar va elabora un studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri în Portul Constanța
09 Feb, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1322
Marime text
- INCD GeoEcoMar și-a adjudecat contractul „Studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri multiple în Portul Constanța pentru nave în vederea operării în siguranță“.
- Contractul a fost atribuit de Compania Naționala "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța.
- Valoarea achiziției este de 1.050.000 lei.
Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța a publicat pe SEAP câștigătorul contractului „Studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri multiple în Portul Constanța pentru nave în vederea operării în siguranță“.
Atribuirea contractului s-a făcut, prin procedură simplificată, pe data de 7 februarie 2024. Câștigător a fost desemnat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare (INCD) GeoEcoMar. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 1.050.000 lei.
Entitatea contractantă intenționează să achiziționeze servicii de elaborare ”Studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri multiple în Portul Constanța pentru nave în vederea operării în siguranță” în vederea identificării oportunităților de a găsi noi locații în acvatoriul Portului Constanța care să poată găzdui astfel de posturi de acostare pentru nave, în condiții de siguranță a traficului și care să mărească capacitățile existente de încărcare a navelor vrac ce transportă cereale.
Operarea la geamandura de acostare este cea mai potrivită, având o perioadă rapidă de instalare/implementare. De asemenea, implementarea unei astfel de soluții va avea și efecte pozitive asupra reducerii congestiei fluviale, rutiere sau feroviare cu care se confruntă Portul Constanța.
Despre INCD GeoEcoMar
În anul 1993 a fost înființat Centrul Român de Geologie și Geoecocologie Marină, creat în jurul Laboratorului de Sedimentologie și Geologie marină din cadrul Institutului de Geologie și Geofizică din București. În urma realizării criteriilor specifice, Centrul a devenit Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar.
Primele contacte internaționale ale Centrului Român de Geologie și Geoecocologie Marină au fost stabilite cu Institutul Francez pentru Biologie, Geologie, Chimie Marină din Montrouge și cu echipa de cercetare a lui Jaques-Yves Cousteau. Această colaborare s-a concretizat printr-un contract, al cărui obiectiv științific a fost studierea condițiilor ecologice de pe Dunărea de jos. Studiul reprezintă primul raport asupra ecosistemului dunărean și poluării din apa și sedimentele fluviului Dunărea acceptat la nivel internațional.
Din 1996, INCD GeoEcoMar a fost autorizat de MMDD pentru elaborarea de studii de impact și bilanțuri de mediu. Începand cu anul 2006, Institutul este certificat ISO 9001 pentru activitatea de cercetare desfășurată în domeniul geologiei, geoecologiei și geofizicii de Lloyd’s Register Quality Assurance (România), în conformitate cu ISO 9001: 2008 și SR EN ISO 9001: 2008, și, din 2018, este certificat ISO 45001 pentru cercetare – dezvoltare în domeniul geologiei, geoecologiei și geofizicii, în special în sistemul Fluviul Dunărea-Delta Dunării-Zona de Coastă-Marea Neagră. În ultimii ani, INCD GeoEcoMar a cunoscut o creștere științifică și financiară continuă, devenind o instituție recunoscută pe plan intern și internațional.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea Documente puteți consulta anunțul de atribuire a licitației.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Proiect la Constanța. GeoEcoMar a primit acordul de la mediu pentru modernizarea infrastructurii de cercetare marină
Proiect la Constanța. GeoEcoMar a primit acordul de la mediu pentru modernizarea infrastructurii de cercetare marină
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii