Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:18 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatie pentru reparații la nava școală Mircea

ro

02 Apr, 2021 00:00 3639 Marime text

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ - UM 02192 Constanța organizează o licitație deschisă în vederea atribuirii servicilor de reparații la arborada la nava tip velier „Mircea“.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 19481827.4 lei.
Persoane cu funcții de decizie în ceea ce privește organizarea, derularea și finalizarea procedurii sunt: Toma Alecu, Moise Gabriel, Popa Cătălin, Rădulescu Simona, Ivanov Georgiana, Tirșoagă Mihai, Târhoacă Mircea, Kmen Flaviu, Albici Florin, Scutelnicu Ștefan, Schipor Constantin, Ivan Florina, Coșofreț Gabriela, Stoica Adelina.

Potrivit datelor oficiale, operatorii economici care depun ofertă trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara rezidentă, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile ce fac obiectul contractului de achiziție publică.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 aprilie 2021, ora 15:00.

Nava școală Mircea este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafață velică totală de 1.750 m2.

Potrivit Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, construită în perioada 1938-1939 la Șantierul Naval „Blohm und Woss“ din Hamburg, Germania, Mircea este cea de-a patra navă din seria de cinci de același tip construite în același șantier, fiind soră cu „Eagle“ (ex. Horst Wessel) - SUA, „Gorch Foch I“ (ex. Tovarisch, ex. Gorch Foch - nava muzeu) - Germania, „Gorch Foch II“ - Germania, „Sagres“ (ex. Albert Leo Schlageter) - Portugalia.

Numele navei provine de la vestitul voievod Mircea cel Bătrân ce a cârmuit Țara Românescă între anii 1386 și 1418, sub a cărui domnie navigația autohtonă și comerțul efectuat pe mare au cunoscut o mare dezvoltare, vasele românești navigând, încă de pe atunci, nu numai în Marea Neagră, ci și în Marea Egee și Marea Mediterană, fapt care i-a adus numele de „Domn până la Marea cea mare“.


Nava are în prova, sub bompres, un galion, reprezentându-l pe domnitor îmbrăcat cu bluză albastră, mantie roșie și purtând pe cap coroana, simbol al domniei.


Citește și

Nava-Şcoală „Mircea“ intră în reparații!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii