Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă
Răspuns pozitiv de la APM Constanța: Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală
31 Mar, 2024 11:24
ZIUA de Constanta
853
Marime text
- Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă că Rompetrol Rafinare a solicitat evaluarea impactului asupra mediului pentru un proiect.
- Este vorba despre transformarea cazanului existent cu boiler din cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă.
- Rompetrol Rafinare SA este controlată de acționarii KMG International N.V, Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, și o Listă de acționari.
Rompetrol Rafinare SA a solicitat evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul care prevede transformarea cazanului existent din cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă.
Ulterior, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anjunțat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Transformarea cazanului existent 138F-H4 CO boiler din cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă pentru operare continuă cu debit minim de 35 T/H, 36 barg și 360 grd.C“, propus a fi amplasat pe b-dul Năvodari nr. 215, județul Constanța.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanța, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8.00-16.30, vineri, între orele 8.00-14.00.
Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ, până pe 04.04.2024.
Despre Rompetrol Rafinare SA
Potrivit Termene.ro, Rompetrol Rafinare SA a fost înființată în anul 1991, are sediul social în Năvodari, se ocupă de fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului.
Pentru anul 2022, compania cu 1.074 de angajați a declarat o cifră de afaceri de 23.026.777.606 lei și un profit de 666.277.159 lei.
Conform sursei citate, Rompetrol Rafinare SA este controlată de acționarii KMG International N.V., din Țările de Jos, cu 48,1136%, Statul Român reprezentat de Ministerul Energiei, cu 44,6959%, și o Listă de acționari.
Ca administratori apar: Batyrzhan Tergeussizov, Meshitbay Zhamilya, Mikulich Tamila, Saragea Constantin, Stănescu Nicolae Bogdan Codruț, Steriopol Bogdan-Catalin, Tohănean Adrian.
Rompetrol Rafinare SA este acționar în: Rompetrol Petrochemicals SRL, Rom Oil SA, ROMPETROL Downstream SRL, Rompetrol Quality Control SRL, Rompetrol Logistics SRL, Rompetrol Logistics SRL.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite informații de pe termene.ro.
Citește și:
Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor
Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii