Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:05 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remon Proiect SRL, proiectantul general al renașterii Cazinoului din Constanța, asistență tehnică pentru lucrările de la terasă și zidul de apărare. „Cazinoul nu poate fi «uitat»“ (DOCUMENT)

ro

05 Jun, 2024 17:00 1325 Marime text
Cazinoul din Constanța, vedere dinspre mare, cu teresa, balustrada și zidul de sprijin
  • Remon Proiect SRL face parte din asocierea care și-a adjudecat la finele lui 2019 contractul pentru proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare, consolidare și modernizare a Cazinoului din Constanța.
  • În timpul extrem de limitat dedicat proiectării lucrărilor, ce a coincis cu debutul pandemiei Covid-19 în România, arhitectul Constanța Carp, alături de echipa sa din cadrul Remon Proiect SRL, au realizat proiectul pe care se bazează lucrările și intervențiile ce readuc Cazinoul la viață.
  • În cadrul unui interviu acordat anterior ZIUA de Constanța, arh. Constanța Carp a explicat, printre altele: „Cazinoul nu poate fi «uitat», scopul unei restaurări este acela de a asigura o existență «vie» a unui monument, în concordanță cu cerințele actuale de conformare a unor funcțiuni cu caracter public“.
  • Asocierea ce readuce la viață Cazinoul și care se ocupă și de lucrările la terasă, zidul de apărare și balustradă este formată din Aedificia Carpați SA, Remon Proiect SRL, Profesional Construct Proiectare SRL, Tehnoinstal SRL și Construcții Erbașu SA (pentru lucrările suplimentare).
  • Acum, Remon Proiect SRL a semnat cu Primăria Constanța contractul pentru asigurarea asistenței tehnice pentru lucrările la terasă, zidul de apărare și balustrada Cazinoului.
Remon Proiect SRL, proiectantul general al lucrărilor pentru reabilitarea, consolidarea și modernizarea Cazinoului din Constanța, va asigura asistența tehnică pentru lucrările de reabilitare a terasei, a zidului de apărare șia  balustrăzii monumentului istoric.
 
Compania bucureșteană a semnat prin cumpărare directă contractul cu Primăria Constanța, informația fiind publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.
 
Potrivit datelor oficiale, valoarea contractului este de 78.360 de lei fără TVA, adică peste 15.000 de euro, la cursul actual.
 
Denumirea achiziției este „Asistența tehnică pentru obiectivul «Consolidare și restaurare Cazino Constanța: Lucrări exterioare – reabilitare platforma terasă, zid de apărare și balustradă B-dul Regina Elisabeta Nr. 4, municipiul Constanța, județ Constanța»“.
 
Remon Proiect SRL face parte din asocierea care și-a adjudecat la finele lui 2019 contractul pentru proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare, consolidare și modernizare a Cazinoului din Constanța.
 
Asocierea ce readuce la viață Cazinoul și care se ocupă și de lucrările la terasă, zidul de apărare și balustradă este formată din Aedificia Carpați SA, Remon Proiect SRL, Profesional Construct Proiectare SRL, Tehnoinstal SRL și Construcții Erbașu SA (pentru lucrările suplimentare).
 
La rândul său, Remon Proiect SRL a semnat cu Primăria Constanța contractul pentru asigurarea asistenței tehnice pentru lucrările la terasă, zidul de apărare și balustrada Cazinoului.
 
Proiectarea lucrărilor de salvare a Cazinoului

 
În timpul extrem de limitat dedicat proiectării lucrărilor (trei luni), ce a coincis cu debutul pandemiei Covid-19 în România, arhitectul Constanța Carp, alături de echipa sa din cadrul Remon Proiect SRL, au realizat proiectul pe care se bazează lucrările și intervențiile ce readuc Cazinoul la viață.
 
În cadrul unui interviu acordat la momentul respectiv ZIUA de Constanța, arh. Constanța Carp a explicat, printre altele: „Cazinoul nu poate fi «uitat», scopul unei restaurări este acela de a asigura o existență «vie» a unui monument, în concordanță cu cerințele actuale de conformare a unor funcțiuni cu caracter public“.
 
„Întocmirea proiectului de execuție într-un timp foarte scurt (inclusiv obținerea avizelor și a Autorizației de Construire) a fost o provocare pentru orice proiectant, dar am putut respecta acest termen deoarece colectivul de proiectare pe care îl coordonez (arhitecți, structuriști, ingineri instalatori, restauratori componente artistice) dispune de o vastă experiență în domeniu, iar mobilizarea tuturor celor implicați a fost exemplară pentru respectarea termenelor de predare în condiții de calitate maximă“, a explicat arhitectul cu aceeași ocazie.
 
Întregul interviu poate fi accesat în articolul
Interviu cu arhitecta Constanța Carp, proiectantul lucrărilor de renaștere a Cazinoului

„Cazinoul nu poate fi «uitat», scopul unei restaurări este acela de a asigura o existență «vie» a unui monument“

 
De asemenea, în vara 2023, la momentul dezvelirii Cazinoului din schelele ce i-au asigurat renașterea, arhitectul Constanța Carp a precizat: „Cazinoul din Constanța este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România, fiind un simbol al orașului și o amintire inedită pentru fiecare turist de la malul mării din ultimii 110 ani. Astăzi ne aflăm într-un moment important al istoriei sale – cunoaște o restaurare care îi va reda demnitatea și strălucirea pe care le-a avut în trecut, și îl va readuce în viața publicului“.
 
Detalii despre stadiul lucrărilor prezentat la momentul respectiv de către arh. Constanța Carp și echipa Remon Proiect SRL pot fi accesate în articolul
Constanța Carp, arhitecta care a proiectat lucrările de salvare a Cazinoului din Constanța – „Cazinoul cunoaște o restaurare care îi va reda demnitatea“ (FOTO)
 
Despre Remon Proiect SRL
 
Din echipa Remon Proiect SRL care își leagă numele de renașterea Cazinoului din Constanța fac parte arh. Constanța Carp, arh. Smaranda Baciu, arh. Magdalena Vladimirescu și arh. Irina Petra Gudană.
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 5 iunie 2024, Remon Proiect SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în București, Sectorul 4, pe strada Costache Stamate și se ocupă de activități de arhitectură.
 
Asociat unic și administrator este Constanța Cerna Carp.
 
Potrivit termene.ro, Remon Proiect SRL figurează cu nouă achiziții directe (Orașul Bălcești, Compania Națională de Investiții, Comuna Dâmbovicioara printre autoritățile contractante) și patru contracte publice (Ministerul Culturii și Compania Națională de Investiții SA autorități contractante).
 
În 2023, Remon Proiect SRL a declarat patru angajați, profit peste 1,48 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit două milioane de lei.
 
În Secțiunea Document poate fi accesat anunțul publicat în SEAP și preluat pe licitatiapublica.ro.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Restaurarea Cazinoului din Constanța, prin „ochii“ Uniunii Naționale a Restauratorilor de Monumente Istorice, într-un documentar realizat de Universitatea Tehnică de Construcții din București (VIDEO)

Constanța Carp, arhitecta care a proiectat lucrările de salvare a Cazinoului din Constanța – „Cazinoul cunoaște o restaurare care îi va reda demnitatea“ (FOTO)

Interviu cu arhitecta Constanța Carp, proiectantul lucrărilor de renaștere a Cazinoului
„Cazinoul nu poate fi «uitat», scopul unei restaurări este acela de a asigura o existență «vie» a unui monument“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii