Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:30 12 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Setconstruct a câştigat de la CN APM Constanţa un contract de peste două milioane de lei. Ce va face de această sumă (document)

ro

23 Aug, 2018 00:00 2119 Marime text
Compania Naţionala Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a atribuit contractul „Proiectare şi execuţie lucrări de modernizare Dig de larg - Dana 0 (etapa a II-a)“ societăţii Setconstruct SRL. Valoarea contractului atribuit este de 2.095.000 lei.
 
Pentru anularea efectelor care au condus la starea actuală este necesar să se realizeze lucrări de modernizare a zidului de gardă, pe toată lungimea acestuia, pe zona care nu a fost reparată între anii 2011-2012. În conformitate cu expertiza tehnică, întocmită de către SC IPTANA SA în anul 2009, lucrările de modernizare vor consta în: îndepărtarea protecţiei existente de pe toata suprafaţa şi se va realiza o nouă protecţie din beton armat cu plasă de armatură şi pe paramentul exterior, se va executa o protecţie similara, până la unirea cu protecţia realizata în etapa I. Entitatea contractantă îşi rezervă dreptul ca pe toată durata de execuţie a contractului, în funcţie de disponibilităţile băneşti pe care le deţine, să modifice graficul de execuţie cu acordul Executantului, în sensul devansării lucrărilor şi plăţilor aferente, stabilite prin graficul iniţial.

Responsabili de atribuirea licitaţiei

Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, responsabile de atribuirea licitaţiei, sunt:  director general - Dan Nicolae Tivilichi; director general adjunct - Marian Tănase; director economic - Daniela Șerban; şef Departament Achiziţii Publice - Otilia Ifimov; şef Serviciu Juridic şi Contencios - Tănase Iulian Pepi; director tehnic - Ion Tomescu; şef Serviciu Patrimoniu - Constantin Brandi.

Date din caietul de sarcini 

Digul de larg al portului Constanţa, de la Poarta nr. 1 de intrare în port şi până în dreptul danei 0, este o porţiune de dig care face parte din vechiul port proiectat de către Anghel Saligny. Acesta a avut o structură mixtă, la partea inferioară având o zidărie din blocuri din beton de 36 de tone/bucata. Digul de larg avea o lungime de 1.377,56 m. Pe o lungime de 739 m a fost construit un zid de gardă înalt de 5,50 m. Zidul de gardă a fost realizat din beton, dar în loc de ciment a fost utilizată puzzolana (material de construcţie bogat în bioxid de siliciu întrebuinţat la fabricarea cimentului). La faţa din interiorul portului, zidul a fost placat cu moloane din piatră de calcar. Pe coronamentul zidului de gardă sunt montate două conducte, una pentru alimentarea cu apă şi a doua pentru alimentarea cu gaze, ambele aflate în proprietatea CN APM SA. În timp, s-a constatat că valurile produse de furtună trec peste zidul de gardă şi apa pătrundea în incinta portuară. Pentru a înlătura acest neajuns, începând de la 78 m de la Poarta nr. 1 de acces în port, zidul de gardă a fost supraînălţat cu o grinda întoarce val, realizată din beton simplu. Pe coronamentul supraînălţării este montat gardul antiefracţie, parte a sistemului perimetral de securitate portuară. În perioada anilor 2011 - 2012, zidul de gardă a fost reparat parţial, lucrările efectuate constând în demolarea totală a cozorocului întoarce val, puternic deteriorat din cauza factorilor de mediu, dar şi în turnarea unei cămăşuieli pe suprafaţa rămasă în urma demolării cozorocului pe o înălţime de 1,50 m şi întoarcerea acesteia pe partea superioară a grinzii. În ceea ce priveşte moloanele de piatră cu care a fost placat paramentul interior al zidului de gardă, acestea sunt desprinse de corpul zidului, stând totuşi pe poziţie numai datorită materialului de rosturi. Pe aceste porţiuni, între moloane şi corpul zidului este un spaţiu de cca 2-3 cm. Pe unele porţiuni, moloanele au căzut, iar corpul zidului este la vedere. Pentru îmbunătăţirea stabilităţii placajului de pe paramentul interior al zidului, pe zonele cele mai deteriorate, au fost efectuate lucrări de reparaţii prin aplicarea unui strat de torcret. Stratul de torcret actual este căzut sau desprins de corpul zidului, existând în permanenţă pericolul căderii acestuia, fiind periclitată securitatea pietonilor care circulă pe trotuarul adiacent. Paramentul interior al supraînălţării zidului de gardă prezintă fisuri şi segregări ale betonului. La paramentul exterior, se constată apariţia unor fisuri, în special la zona de contact între straturile de turnare ale betonului.

Setconstruct SRL, în datele  Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2007, Setconstruct SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Sabinelor. Capitalul social subscris de 1.000 lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de
Cristina Mihaela Stoica, cu 1% din capitalul social, şi Aurelian Claudiu Stoica, cu  99% din capitalul social. Administratorul firmei care desfăşoară lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale este Aurelian Claudiu Stoica. În anul fiscal 2015, societatea cu 45 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de
6.293.178 lei şi un profit de 1.256.167 lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 39 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 7.226.284 lei şi un profit de 1.003.154 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 32 de salariaţi, cifră de afaceri de 2.562.374 lei şi un profit de 94.733 lei.

În secţiunea „Documente“, puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Citeşte şi:
 
CN APM Constanţa SA anunţă licitaţie Zidul de gardă al digului de larg de la Poarta I va fi reabilitat şi modernizat (galerie foto+document)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii