Una dintre firme, în atenția DNA. O asociere de companii bucureștene se va ocupa de servicii de proiectare pentru spitalul Municipal Policlinic Constanța
Una dintre firme, în atenția DNA. O asociere de companii bucureștene se va ocupa de servicii de proiectare pentru- Asocierea formată din Atlas Consulting & Proiect SRL – Tractebel Engineering SA – SC BIM Design Consulting SRL – SC MC General Construct Engineering SRL, reprezentantă de Victor Alexandru Ciobotaru au câștigat contractul în valoare de aproximativ 5.6 milioane de lei fără TVA
- Primăria municipiului Constanța a emis în luna iulie, certificatul de urbanism în vederea construirii și dotării unui Spital Municipal Policlinic
- Imobilul va fi situat pe bulevardul Ferdinand la numărul 100 în curtea unde se află Spitalul de Boli Infecțioase
- Despre această investiție a vorbit în repetate rânduri actualul primar Vergil Chițac, anul trecut, în campania electorală pentru alegerile locale
- Una dintre firmele din asociere, cercetate de DNA în 2016
- Liderul de asociere, Atlas Consulting & Proiect SRL – 94 de contracte cu statul
Primăria municipiului Constanța a emis în luna iulie, certificatul de urbanism în vederea construirii și dotării unui Spital Municipal Policlinic în oraș.
Potrivit documentului, imobilul va fi situat pe bulevardul Ferdinand la numărul 100.
Unitatea spitalicească se va edifica în curtea unde se află Spitalul de Boli Infecțioase, precum și Policlinica 2, potrivit actului de Urbanism cu numărul 2134, ce are o valabilitate de 24 de luni.
Precizăm că despre această investiție a vorbit în repetate rânduri actualul primar Vergil Chițac, anul trecut, în campania electorală pentru alegerile locale.
În ședința extraordinară la Consiliului Local Municipal din luna iunie, a fost supus la vot și un proiect de hotărâre privind trecerea a două terenuri de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în domeniul public al municipiului.
Recent, municipalitatea a atribuit contractul de prestări servicii pentru achiziționarea serviciului de elaborare a documentației tehnico-economice pentru construire și dotare spital municipal policlinic.
Asocierea formată din Atlas Consulting & Proiect SRL – Tractebel Engineering SA – SC BIM Design Consulting SRL – SC MC General Construct Engineering SRL, reprezentantă de Victor Alexandru Ciobotaru au câștigat contractul în valoare de aproximativ 5.6 milioane de lei fără TVA. Durata contractului este de 48 de luni de la data semnării de ambele părți și cuprinde mai multe etape: studio de prefezabilitate, studio topografic, studio geotehnic, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor potrivit certificatului de urbanism, documentații tehnice, proiect tehnic și asistență tehnică din partea proiectantului, vezi secțiunea „documente”.
Una dintre firmele din asociere, cercetate de DNA în 2016
Vă reamintim, în 2016, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, ieri, începerea urmăririi penale în dosarul în care sunt cercetaţi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras şi firma Tractebel Engineering SA. Potrivit DNA, edilul-şef din Covasna de la acea vreme, care a fost plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, era suspectat, în această cauză, că ar fi utilizat în alte scopuri creditele garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
De asemenea, procurorii Anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Tractebel Engineering SA, în sarcina căreia s-a reţinut complicitatea la infracţiunea anterior menţionată.
Aceasta din urmă este o societate care, de-a lungul timpului, şi-a adjudecat o serie de contracte şi în judeţul Constanţa. Potrivit licitatiapublica.ro, încă din anul 2008, firma a avut legături cu diverse instituţii publice din judeţul Constanţa.
În anul 2008, societatea (cu denumirea veche) a luat 64.200 de lei prin contract de la Uzina Termoelectrica Midia Năvodari pentru un „studiu de prefezabilitate privind realizarea unei investiţii de tip «brownfield» destinate producerii de energie electrică în cogenerare“. În 2010, încheia cu Transelectrica SA Constanţa un contract de 1.021.068,8 de lei pentru controlul tehnic pe durata realizării parcului eolian Chirnogeni - 50MW. Tot în 2010, mai ia alţi 76.200 de lei pentru „construcţii staţia 400/110/20 kV Tulcea Vest - lucrări complementare retehnologizări“, 139.000 de lei pentru „servicii de arhitectură, servicii de inginerie specializată şi servicii de inginerie integrată, servicii de proiectare urbanistică şi peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, servicii de testări şi analize tehnice“ şi alţi 112.000 de lei pentru
„servicii de arhitectură, servicii de inginerie specializată şi servicii de inginerie integrată, servicii de proiectare urbanistică şi peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică, servicii de testări şi analize tehnice“.
De altfel, şi în 2015, compania a luat 55.000 de lei de la Transelectrica, prin contractul „RK elemente construcţii staţia 400 kV Cernavoda (actualizare proiect)“.
De departe cea mai mare sumă obţinută de Tractebel este 5.974.940 de lei, adjudecată de la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, prin contractul „Consultanţă pentru administrarea contractului de execuţie, supervizarea şi supravegherea execuţiei lucrărilor din cadrul proiectului Modernizare ecluze - echipamente şi instalaţii“. Banii proveneau din fonduri europene, mai precis 15% de la bugetul de stat şi 85% prin POS Transport, Axa Prioritară 1 DMI 1.3 (contribuţie UE).
Grupul a fost înfiinţat în 1997 sub denumirea de Trapec (Tractebel Project Managers Engineers & Consultants), şi, începând cu luna octombrie 2009, numele sub care a început să activeze pe piaţă a fost schimbat - Tractebel Engineering, după cel al acţionarului său. Grupul Tractebel şi-a schimbat şi sigla în Grupul Tractebel Engineering - GDF SUEZ.
Tractebel Engineering SA a fost înregistrată în anul 1994 şi are sediul social în municipiul Bucureşti, strada Alexandru Constantinescu. Asociaţii societăţii sunt: GDF Suez Energy Services International SA, cu sediul social în Belgia, 1180, Bruxelles, care deţine o acţiune (0,0001% din capitalul social), şi Tractebel Engineering SA, cu sediul în Belgia, Bruxelles, care deţine 43.040 de acţiuni (99,9999% din capitalul social).
Liderul de asociere, Atlas Consulting & Proiect SRL – 94 de contracte cu statul
Liderul de asociere, Atlas Consulting & Proiect SRL are sediul social în București iar în 2020 a avut o cifră de afacere de 2.106.024 lei,venituri de 2.108.056 lei și un profit de 862.541 lei.
Victor Alexandru Ciobotaru este asociat unic și administratorul companiei care a bifat din 2014 și până în prezent, 92 contracte de achiziții publice in valoare totală de 8.607.879,54 lei, potrivit www.confidas.ro.
Aceeași asociere a câștigat recent și licitația organizată de Consiliul Județean Galați pentru realizarea studiului de fezabilitate, a expertizelor tehnice si a studiilor de teren pentru construirea unui corp nou de clădire la Spitalul Clinic Județean de Urgență, precum și dotarea acestuia cu aparatură medicală.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Urmărită penal de DNA pentru complicitate Tractebel Engineering SA, contracte de milioane la Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp