„Atragerea răspunderii“ Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Judeţean Constanța, chemat la judecată de ANAF
„Atragerea răspunderii“: Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Judeţean Constanța, chemat
06 Nov, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2787
Marime text
- Dănuţ Căpăţînă se află în prezent în stare de detenţie, el fiind condamnat la zece ani de închisoare.
- Procesul în care Agenția Națională de Administrare Fiscală solicită atragerea răspunderii lui Dănuţ Căpăţînă pentru intrarea în insolvenţă a societății comerciale Picus Consulting SRL se află pe rolul Tribunalului Constanța
Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, aflat în prezent în stare de detenţie, el fiind condamnat la zece ani de închisoare, a fost chemat în instanță de Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Administratia Judeţeană a Finantelor Publice Constanţa! Pe scurt, oficialii Agenției Naționale de Administrare Fiscală solicită judecătorilor Secţiei a II-a civilă de la Tribunalul Constanța (instanță investită cu soluționarea cauzei) atragerea răspunderii lui Dănuţ Căpăţînă pentru intrarea în insolvenţă a societății comerciale Picus Consulting SRL! La acest moment, SC Picus Consulting SRL se află în faliment, noul termen fiind pentru săptămâna viitoare, pentru aprobarea raportului final.
Dosarul (2498/118/2017/a1) în care Agenția Națională de Administrare Fiscală solicită atragerea răspunderii lui Dănuţ Căpăţînă pentru intrarea în insolvenţă a societății comerciale Picus Consulting SRL se află pe rolul Tribunalului Constanța, iar până îb prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată. Părțile dosarului sunt: ANAF - Administratia Judeţeană a Finantelor Publice Constanţa –reclamant și Dănuţ Căpăţână – pârât.
Dănuţ Căpăţînă, cooptat în Picus Consulting
Potrivit datelor oficiale, firma Alsecon Limited, reprezentată prin împuternicirea generală din data de 28.11.2016, autentificată de notarul public Johannes Benjamin Daniel Walker - Shoemansville, Republica Africa de Sud, la data de 5.12.2016, apostilată (conform Convenţiei de la Haga din data de 5 octombrie 1961) sub nr. 19175/16 din data de 6.12.2016 în Pretoria, Republica Africa de Sud, de Lucica Simona Căpăţînă, cetăţean român, născută la data de 26.11.1971 în municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, şi Lucica Simona Căpăţînă, în calitate de asociaţi ai Picus Consulting SRL, au decis în Adunarea Generală a Asociaţilor din 28.12.2016 cooptarea în societate a lui Dănuţ Căpăţînă.
Majorarea capitalului social
De asemenea, asociaţii au decis majorarea capitalului social de Ia 400 de lei Ia 500 de lei, prin aport numerar în sumă de 100 de lei, respectiv zece părţi sociale a 10 lei fiecare, al lui Dănuţ Căpăţînă. După majorare, structura capitalului social, de 500 de lei, respectiv 50 de părţi sociale a 10 lei fiecare, este: Alsecon Limited - 30 de părţi sociale, adică 300 de lei, respectiv 60% din capitalul social; Dănuţ Căpăţînă - zece părţi sociale, adică 100 de lei, respectiv 20% din capitalul social; Lucica Simona Căpăţînă - zece părţi sociale, adică 100 de lei, respectiv 20% din capitalul social.
Retragerea Alsecon Limited
O altă hotărâre se referă la retragerea din calitatea de asociat a societăţii Alsecon Limited şi cesiunea a 30 de părţi sociale, în valoare de 300 de lei, la valoarea nominală, către Lucica Simona Căpăţînă. După cesiune, structura capitalului social, de 500 de lei, respectiv 40 de părţi sociale a 10 lei fiecare, este: Lucica Simona Căpăţînă - 40 de părţi sociale, adică 400 de lei, respectiv 80% din capitalul social; Dănuţ Căpăţînă - zece părţi sociale, adică 100 de lei, respectiv 20% din capitalul social.
Fostul manager al Spitalului Județean, asociat unic
Asociaţii au mai votat revocarea din funcţia de administrator a Lucicăi Simona Căpăţînă şi numirea în funcţia de administrator a lui Dănuţ Căpăţînă. Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor Picus Consulting SRL a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit Hotărârii nr. 1/12.01.2017 a AGA, „subsemnaţii Lucica Simona Căpăţînă şi Dănuţ Căpăţînă, în calitate de asociaţi ai Picus Consulting SRL, de comun acord, hotărâm: art. 1. retragerea din calitatea de asociat a Lucicăi Simona Căpăţînă şi cesionarea la valoarea nominală a 40 de părţi sociale, adică 400 de lei, respectiv 80% din capitalul social, către Dănuţ Căpăţînă“. Ca efect al acestei hotărâri, Dănuţ Căpăţînă a devenit asociat unic.
Revenind la insolvență și faliment
Pe data de 8 mai 2017, judecătorul sindic, Elena Laura Suliman, din Tribunalul Constanţa, a admis cererea formulată de creditorul Performance Profile SRL (firmă aparținând familiei Căpăţînă), în contradictoriu cu debitoarea Picus Consulting SRL.
Prin decizia 804/2017, din 08.05.2017, Tribunalul Constanța a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei Picus Consulting SRL, desemnând în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă CII Cuţov Alina. Ulterior, prin hotărârea 224/2018, din 05.02.2018, Tribunalul a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei Picus Consulting SRL, desemnând în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă CII Cuţov Alina.
Performance Profile, contra Picus Consulting
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 13 aprilie 2017, creditoarea SC Performance Profile SRL (fostă SC Rusmap Consulting SRL), firma familiei Căpăţînă a formulat cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva debitoarei Picus Consulting SRL. A
Servicii de consultanţă
În faţa instanţei, SC Performance Profile SRL a invocat existenţa unei creanţe certe, lichide şi exigibile în cuantum de 53.550 de lei, reprezentând contravaloarea unor facturi neachitate, „respectiv facturile nr. 118/05.01.2017 şi nr. 119/07.01.2017, emise în baza contractelor de consultanţă nr. 2/08.12.2016 şi nr. 3/10.12.2016“.
Potrivit Raportului asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția
stării de insolvență a debitoarei SC Picus Consulting S.R.L, nr.223/05.10.2020, publicat în Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, tabelul definitiv al creanțelor cu un cuantum al creanțelor de 1.208.524 lei, are următoarea structură: D.G.R.F.P. Galați – A.J.F.P. Constanta - creanță admisă în urma verificării - 1.150.496 lei, S.P.I.T. Constanta - creanța admisă în urma verificării - 4.478 lei și Performance Profile SRL - Creanța admisă în urma verificării - 53.550 lei.
Citește și
Povestea oficială
Cum a intrat în faliment Picus Consulting SRL. Asociat unic, Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Judeţean (document)
Spitalul Judeţean Constanţa cere unui fost manager aproximativ nouă milioane de lei. Ce se întâmplă cu dosarul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii