Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea oficială Cum a intrat în faliment Picus Consulting SRL. Asociat unic, Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Judeţean (document)

ro

13 Mar, 2018 00:00 3574 Marime text
Societatea comercială Picus Consulting SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Mamaia, firmă în care figurează ca asociat unic Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, a intrat în faliment! Conform portalului instanţelor de judecată, noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 23 aprilie. Picus Consulting SRL a ajuns în atenţia Tribunalului Constanţa „graţie“ societăţii comerciale Performance Profile SRL (fostă SC Rusmap Consulting SRL), firmă condusă de Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, şi de Lucica Simona Căpătînă, soţia lui Dănuţ Căpăţînă.
 
Pe data de 8 mai 2017, judecătorul sindic, Elena Laura Suliman, din Tribunalul Constanţa, a admis cererea formulată de creditorul Performance Profile SRL, în contradictoriu cu debitoarea Picus Consulting SRL. Pe data de 5 februarie, instanţa a dispus intrarea în procedura generală a falimentului a debitoarei Picus Consulting SRL, desemnând în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe practicianul în insolvenţă CII Cuţov Alina.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 13 aprilie 2017, creditoarea SC Performance Profile SRL (fostă SC Rusmap Consulting SRL), firmă condusă de Dănuţ Căpăţînă şi de Lucica Simona Căpătînă, a formulat cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva debitoarei Picus Consulting SRL. Asociat unic al Picus Consulting SRL este Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa. SC Picus Consulting SRL nu a propus un plan de reorganizare şi nici ceilalţi creditori înscrişi în tabelul definitiv al obligaţiilor debitoarei.
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 13 aprilie 2017, creditoarea SC Performance Profile SRL (fostă SC Rusmap Consulting SRL) a formulat cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva debitoarei Picus Consulting SRL.
 

Servicii de consultanţă

 
În faţa instanţei, SC Performance Profile SRL a invocat existenţa unei creanţe certe, lichide şi exigibile în cuantum de 53.550 de lei, reprezentând contravaloarea unor facturi neachitate, „respectiv facturile nr. 118/05.01.2017 şi nr. 119/07.01.2017, emise în baza contractelor de consultanţă nr. 2/08.12.2016 şi nr. 3/10.12.2016“. În motivarea cererii, SC Performance Profile SRL, firmă condusă de Dănuţ Căpăţînă şi de soţia sa, Lucica Simona Căpătînă, a arătat că a prestat societăţii comerciale Picus Consulting SRL, unde, aşa cum arătam şi mai sus, ca asociat unic îl găsim pe Dănuţ Căpăţînă, servicii de consultanţă şi că nu a achitat debitul restant datorat, conform facturilor menţionate. Mai trebuie precizat că SC Picus Consulting SRL nu a formulat contestaţie împotriva existenţei stării de insolvenţă şi nici întâmpinare.
 

Condiţiile legii, îndeplinite

 
Analizând actele şi lucrările dosarului, judecătorul sindic, Elena Laura Suliman, din Tribunalul Constanţa, a reţinut că pârâta SC Picus Consulting SRL datorează reclamantei SC Performance Profile SRL suma de 53.550 de lei, reprezentând contravaloarea unor facturi neachitate, respectiv facturile nr. 118/05.01.2017 şi nr. 119/07.01.2017, emise în baza contractelor de consultanţă nr. 2/08.12.2016 şi nr. 3/10.12.2016. Instanţa de judecată a constatat că sunt îndeplinite condiţiile legii şi a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Picus Consulting SRL, cu sediul pe bulevardul Mamaia.
 

Lista creditorilor

 
Totodată, instanţa a desemnat provizoriu pe practicianul în insolvenţă CII Cutov Alina în calitate de administrator judiciar, cu un onorariu de 3.000 de lei, exclusiv TVA, şi un onorariu variabil de 10% din valoarea fondurilor obţinute în beneficiul creditorilor. Lista creditorilor este deschisă de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (620.135 de lei), Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa (4.478 de lei) şi SC Performance Profile SRL (53.550 de lei).
 
Termene-limită

 
Tribunalul Constanţa a fixat termenul-limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor născute după data deschiderii procedurii, pe 22 martie. De asemenea, instanţa a mai stabilit termenul-limită pentru verificarea creanţelor născute după data deschiderii procedurii, întocmirea şi publicarea tabelului suplimentar al acestora la data de 23 aprilie. Termenul-limită pentru întocmirea tabelului definitiv consolidat al creanţelor a fost stabilit pentru data de 24 mai.
 
Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, se află în prezent în detenţie, el fiind trimis în judecată în cinci cauze penale, toate instrumentate de procurorii DNA.
 
În ianuarie 2017, ZIUA de Constanţa arăta că firma Alsecon Limited, reprezentată prin împuternicirea generală din data de 28.11.2016, autentificată de notarul public Johannes Benjamin Daniel Walker - Shoemansville, Republica Africa de Sud, la data de 5.12.2016, apostilată (conform Convenţiei de la Haga din data de 5 octombrie 1961) sub nr. 19175/16 din data de 6.12.2016 în Pretoria, Republica Africa de Sud, de Lucica Simona Căpăţînă, cetăţean român, născută la data de 26.11.1971 în municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, şi Lucica Simona Căpăţînă, în calitate de asociaţi ai Picus Consulting SRL, au decis în Adunarea Generală a Asociaţilor din 28.12.2016 cooptarea în societate a lui Dănuţ Căpăţînă.
 
De asemenea, asociaţii au decis majorarea capitalului social de Ia 400 de lei Ia 500 de lei, prin aport numerar în sumă de 100 de lei, respectiv zece părţi sociale a 10 lei fiecare, al lui Dănuţ Căpăţînă. După majorare, structura capitalului social, de 500 de lei, respectiv 50 de părţi sociale a 10 lei fiecare, este: Alsecon Limited - 30 de părţi sociale, adică 300 de lei, respectiv 60% din capitalul social; Dănuţ Căpăţînă - zece părţi sociale, adică 100 de lei, respectiv 20% din capitalul social; Lucica Simona Căpăţînă - zece părţi sociale, adică 100 de lei, respectiv 20% din capitalul social.
 

O altă hotărâre se referă la retragerea din calitatea de asociat a societăţii Alsecon Limited şi cesiunea a 30 de părţi sociale, în valoare de 300 de lei, la valoarea nominală, către Lucica Simona Căpăţînă. După cesiune, structura capitalului social, de 500 de lei, respectiv 40 de părţi sociale a 10 lei fiecare, este: Lucica Simona Căpăţînă - 40 de părţi sociale, adică 400 de lei, respectiv 80% din capitalul social; Dănuţ Căpăţînă - zece părţi sociale, adică 100 de lei, respectiv 20% din capitalul social. Asociaţii au mai votat revocarea din funcţia de administrator a Lucicăi Simona Căpăţînă şi numirea în funcţia de administrator a lui Dănuţ Căpăţînă. Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor Picus Consulting SRL a fost publicată în Monitorul Oficial.
 
Potrivit Hotărârii nr. 1/12.01.2017 a AGA, „subsemnaţii Lucica Simona Căpăţînă şi Dănuţ Căpăţînă, în calitate de asociaţi ai Picus Consulting SRL, de comun acord, hotărâm: art. 1. retragerea din calitatea de asociat a Lucicăi Simona Căpăţînă şi cesionarea la valoarea nominală a 40 de părţi sociale, adică 400 de lei, respectiv 80% din capitalul social, către Dănuţ Căpăţînă“. Ca efect al acestei hotărâri, Dănuţ Căpăţînă a devenit asociat unic.
 

Condamnări

 
Într-un dosar, Dănuţ Căpăţînă a fost condamnat definitiv de judecătorii Curţii de Apel Constanţa la şase ani şi opt luni de închisoare. Faţă de SC Picus Consulting SRL, instanţa a redus cele 200 de zile amendă la 150 de zile amendă, pedepsele pecuniare aplicate inculpatelor persoane juridice SC Picus Consulting SRL (pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată (…), respectiv SC Performance Profile SRL (pentru infracţiunea de spălarea banilor (…), menţinând cuantumul unei zile amendă la valoarea de 3.000 de lei, astfel încât fiecare dintre cele două inculpate va executa pedeapsa de 450.000 de lei amendă penală.
 
În alte două dosare, Tribunalul Constanţa a dispus, în primă instanţă, condamnarea fostului manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa la doi ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în formă continuată, şi conflict de interese, în formă continuată. Totodată, Tribunalul Constanţa a constatat că prezentele infracţiuni sunt concurente cu infracţiunile pentru care Căpăţînă a fost condamnat definitiv de judecătorii din Bucureşti la şase ani şi opt luni de închisoare. Astfel, instanţa a dispus contopirea tuturor pedepselor şi a decis ca Dănuţ Căpăţînă să execute şapte ani şi opt luni de închisoare, decizia nefiind definitivă.
 
Într-un alt dosar, Dănuţ Căpăţînă a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Constanţa, la pedeapsa de patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. De asemenea, tot în cauză, Mihai Corneliu Stănculescu, fostul şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare.
 
Micu Renato Cristea, angajat în cadrul SC Agrodec SRL Techirghiol şi prestator de servicii de administrare în domeniul sanitar către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a luat doi ani şi şase luni de închisoare.
 
Violeta Androne, fost director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a primit 2,6 ani de închisoare.
 
Gheorghe Antohi, angajat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat tot la doi ani şi şase luni de închisoare.
 
Mărioara Furnică, economist în cadrul Serviciului Achiziţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a luat un an şi patru luni şi 80 de zile.
 
Carmela Endora Gherghina, fost consilier juridic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare. În prezent, apelul dosarului se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ poate fi citit integral comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a lui Dănuţ Căpăţînă şi a societăţilor comerciale Performance Profile SRL şi Picus Consulting SRL. De asemenea, în cauză a fost trimis în judecată şi Ivan Constantin Virgil, director general al unei societăţi comerciale.
 
Citeşte şi:
 
Minuta judecătorilor Oficial despre condamnarea lui Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa

Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, cooptat în SC Picus Consulting SRL

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii