Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:07 05 02 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DOCUMENT Lista completă a creditorilor Nordis! Peste 1300 de entități au de recuperat peste 910 milioane lei

ro

05 Feb, 2025 17:00 325 Marime text
  • Publicația tabelului în Buletinul Procedurilor de Insolvență s-a realizat pe 3 februarie 2025.
 
 
Pe 31 ianuarie 2025, a fost afișat tabelul preliminar al creanțelor din dosarul insolvenței Nordis Management SRL, care este vizată, în prezent, și de un mega dosar coordonat de DIICOT. Publicația tabelului în Buletinul Procedurilor de Insolvență s-a realizat pe 3 februarie 2025.
 
Vorbim de un total de aproximativ 1.300 creditori, unde suma totală se ridică la peste 910 milioane lei.
 
  1. Direcția Generală Regională de Finanțe București -82,3 milioane lei;
  2. Multiactive Finance Iași - 42,2 milioane lei;
  3. ltra-Real Estate Development București - 37,3 milioane lei;
  4. La Playa Properties București - 20,2 milioane lei;
  5. Alpha Advisory București - 16,4 milioane lei;
  6. Marius Daniel Marin - 14,8 milioane lei;
  7. Alexandru Morar - 11,3 milioane lei;
  8. Zublin Romania București - 8,8 milioane lei;
  9. Property de Luxe Curtea de Argeș - 8,1 milioane lei;
  10. Sorin Alexandru Durbac - 7,8 milioane lei.
 
Lista completă a creditorilor din tabelul preliminar, poate fi accesată în secțiunea „Documente”.
 
Pe 3 februarie 2025,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  împreună cu ofițeri din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, pun în aplicare 65 de mandate de percheziție domiciliară pe teritoriul României și a Principatului Monaco ( 63  pe raza municipiului București și a județelor Ilfov,  Constanța, Galați, Giurgiu, Bistrița Năsăud și Prahova),   într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală,  înșelăciune cu consecințe deosebit de grave,  stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, toate în formă continuată.
 
Potrivit DIICOT, cercetările efectuate până la această dată, vizând un număr de 72 de suspecți ( 40 de persoane fizice și 32 de persoane juridice) au relevat că, începând cu anul 2018, trei dintre suspecți au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, structurat pe un model piramidal cu trei paliere, care a conceput și pus în aplicare un mecanism infracțional complex, constând în promovarea și dezvoltarea unor proiecte imobiliare sub acoperirea mai multor societăți comerciale, urmate de încasarea de sume de bani de la clienți (cumpărători), delapidarea fondurilor societăților, inducerea în eroare a cumpărătorilor cu ocazia executării ante-contractelor și contractelor de vânzare-cumpărare, evidențierea de operațiuni fictive în contabilitatea societăților controlate în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat și stabilirea cu rea-credință a taxelor (T.V.A.), având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul de stat ori compensări datorate bugetului general cauzându-se prejudicii societăților comerciale, clienților cumpărători și bugetului de stat. Fondurile financiare ilicite astfel obținute au fost supuse procesului de spălarea banilor.
 
Din investigațiile efectuate a rezultat că eșalonul secund al grupării de criminalitate organizată a fost format din persoane apropiate liderilor ( aflate în relație de rudenie sau prietenie), care au aderat la grupare și au sprijinit-o activ, prin diverse modalități, sub controlul și îndrumarea acestora, iar ultimul palier a sprijinit grupul infracțional organizat, pe anumite componente sau în anumite perioade, având atribuții de a întocmi documentația aferentă operațiunilor de vânzare a imobilelor, apartamentare, intabulare sau consultanță juridică (notari și avocați) și de a încasa sume de bani provenite din săvârșirea infracțiunii de delapidare, sub diferite titluri justificative.

Actele de urmărire penală au condus la constatarea faptului că, în perioada 2019-2024 liderii grupului infracțional organizat, prin intermediul a 5 societăți comerciale, au încasat de la clienți persoane fizice sau juridice cu titlu de avans în cadrul unor promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare,  respectiv contracte de vânzare-cumpărare (apartamente/parcări și mobilier), suma de peste  957.000.000 lei (peste 195 milioane euro). Fondurile astfel constituite au fost delapidate, de regulă într-un interval scurt de timp, prin transferuri către persoane fizice, membri ai grupului infracțional organizat, transferuri către persoane juridice, societăți afiliate structurii criminale,  plata de salarii, dar și diverse cheltuieli voluptorii,  în suma de aproximativ 346.000.000 lei și 2.400.000 euro - conform DIICOT.

 
Iată comunicatul de presa pus la dispoziție de DIICOT în data de 04.02.2025

Urmare comunicatului de presă nr. 1 din 03.02.2025, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
 


La datele de 3 și 4 februarie 2025, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 11 inculpați (7 bărbați și 4 femei)  și măsura controlului judiciar față de 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală,  înșelăciune cu consecințe deosebit de grave,  stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, toate în formă continuată.


În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate peste 50 de sisteme informatice și dispozitive de stocare a datelor (laptopuri, tablete, un server, memory stick-uri și hard-diskuri externe), telefoane mobile, sume de bani în lei, euro și alte monede, înscrisuri, obiecte de lux ( ceasuri, bijuterii și genți ce poartă însemnele unor mărci cunoscute), precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel București cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Actele de urmărire penală au fost realizate cu sprijinul specialiștilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
 
 

Activitățile judiciare și acțiunea au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu suportul jandarmilor din Inspectoratul General al Jandarmeriei.


Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Despre Nordis Management SRL
 


Nordis Management SRL se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, are sediul în București, și este controlată de asociații Ciorbă Vladimir Răzvan, cu 46 %, Mapp Development SRL, cu 46 %, și Mihai Alexandru, cu 8 %, din București.
 

Poștoacă Gheorghe Emanuel apare ca administrator.

 
Vladimir Răzvan Ciorbă este căsătorit cu Laura Ciorbă-Vicol, deputat PSD, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

 

Ciorbă Vladimir Răzvan apare în Lampp Building Project SRL, Gusto Bazaar SRL, Car Studio Detailing SRL, Nordis Hotel SRL, Hathor Trading Estate SRL, Nordis View SRL, Best Luxury Investment SRL, Nordis Building Management SRL, Nobileo Real Estate SRL și în Bluesky Favorit SRL.

 

Mihai Alexandru apare în Mihai & Mihai Imob Investments SRL, Nordis Hotel SRL, Nordis View SRL, Nordis Herastrau SRL și în Nordis Building Management SRL.

 

Poștoacă Gheorghe Emanuel apare în Nordis Hotel SRL, Nordis View SRL, Mapp Development SRL, Soffa Development SRL, Nobileo Real Estate SRL, Nordis Herastrau SRL, Nordis Mamaia SRL, Nordis Property Services SRL și în Nordis Brasov SRL.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.


Citește și
Retrospectivă 2024 Schema Nordis. De la gigant imobiliar, la firmă în insolvență. Sute de persoane ar fi fost păcălite
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii