Fabrica de Burgeri SRL, din Constanța, va fi radiată din Registrul Comerţului!
Fabrica de Burgeri SRL, din Constanța, va fi radiată din Registrul Comerţului!
27 Apr, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1804
Marime text
- SC Fabrica de Burgeri SRL, cu sediul social în municipiul Constanța, strada Vasile Alecsandri, a intrat în faliment, ca urmare a deciziei Tribunalului Constanța, din data de 27 noiembrie 2018.
Oficial
„Respinge, ca neîntemeiate, obiecţiunile formulate de creditoarea DGRFP Constanţa prin AJFP Constanţa la raportul de închidere a procedurii întemeiat pe prev. art. 174 din Legea 85/2014, întocmit de Eurolevel Partners SPRL în calitate de lichidator judiciar al debitoarei Fabrica de Burgeri SRL. În temeiul disp. art. 174 din Legea 85/2014: Dispune închiderea procedurii faţă de debitoarea Fabrica de Burgeri SRL şi radierea acesteia din registrul comerţului. Potrivit art. 179 din Legea 85/2014, prezenta sentinţă va fi notificată către AJFP Constanţa şi ORC, pentru efectuarea menţiunilor. Cu apel in termen de 7 zile de la comunicare prin publicare în BPI“.
Ce prevede legea
Articolul 174 prevede că „în orice stadiu al procedurii prevăzute de prezentul titlu, dacă se constată că nu există bunuri în averea debitorului ori că acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative și niciun creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzătoare, judecătorul-sindic va audia de urgență creditorii într-o ședință, iar în cazul refuzului exprimat de aceștia de a avansa sumele necesare sau în cazul neprezentării acestora, deși s-a îndeplinit procedura citării prin BPI, va da o sentință de închidere a procedurii, prin care se dispune și radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat“.
SC Fabrica de Burgeri SRL, cu sediul social în municipiul Constanța, strada Vasile Alecsandri, a intrat în faliment, ca urmare a deciziei Tribunalului Constanța, din data de 27 noiembrie 2018.
Creanță în valoare de 173.961 lei
Din Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 23641/11.12.2018 aflăm că prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, creditoarea M.W. Import Export SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea Fabrica de Burgeri SRL.
În motivarea cererii s-a precizat că, împotriva debitoarei, creditoarea deține o creanță în valoare de 173.961 lei, reprezentând contravaloarea facturilor fiscale emise în baza contractului cadru de vanzare-cumparare cu clauza de fidejusiune nr. 1429/16.11.2016, deși scadența a fost depașită de mai mult de 60 de zile.
Potrivit Monitorului Oficial al României, SC Fabrica de Burgeri SRL a fost fondată în luna septembrie 2016 de Enache Eftime, cu domiciliul în municipiul Constanța, și de Dumitru Iancu-Florin, cu domiciliul în Năvodari.
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 15465/14.08.2019, în perioada 2015-2018 datoriile totale au crescut de la 276.704 lei la 809.712 lei.
Societatea nu a reușit să își acopere acopere datoriile restanțe din rezultatele financiare ale exercitiilor“
„S-a înregistrat o creștere a volumului datoriilor, gradul de îndatorare pe termen scurt este foarte mare și s-a tradus printr-o scădere a trezoreriei nete a societății.
Altfel spus, datoriile curente nu mai pot fi achitate, deoarece cifra de afaceri a scăzut cu 24% în perioada analizată, pe fondul adâncirii incapacității de plată. Acest lucru a condus la incapacitatea societății de a-și achita datoriile. (...) Cifra de afaceri a scăzut în 2018 față de anul 2017 de la 1.900.455 lei la 1.451.016 lei. Rezultatul net al anului 2018 a fost negativ. Practic societatea nu a reușit să își acopere acopere datoriile restanțe din rezultatele financiare ale exercitiilor. (...) În urma analizării documentelor care ne-au fost puse la dispoziție de administratorul societatii, lichidatorul judiciar concluzionează că starea de insolvență a societății comercială SC Fabrica de Burgeri SRL are următoarele cauze: scăderea în fapt a activității economice a societății, întrucat în 2018 societatea a desfășurat activitate neprofitabilă din punct de vedere comercial, acumularea de majorări și penalități la debitele datorate bugetului de stat, conjunctura economică nefavorabilă care a dus la scăderea pieții în domeniul de activitate al firmei, menținerea activității societății s-a realizat, în principal, prin aportul asociatului unic“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 15465/14.08.2019.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Firma care deține cafeneaua din parcul de la Gară, vizată de o decizie importantă a Tribunalului Constanța
Murfatlar România SA, în faliment! Tribunalul Constanța nu suspendă procesul și sesizează Curtea Constituţională
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii