Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:56 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Darie cere insolvența Holland Development Group SA!

ro

13 Mar, 2023 00:00 2713 Marime text
  • Holland Development Group SA este controlată de Millenium Global Development SA, cu 95,33 %.
  • Acționar majoritar al Millenium Global Development SA este Valentin Gheorghe Ionescu condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
  • În dosarul de insolvență, conform portalului instanțelor de judecată, Alexandru Darie are calitatea de creditor, iar Holland Development Group SA este debitor.


Holland Development Group SA, una dintre firmele care au beneficiat de retrocedări în timpul administrației Mazăre, ar putea intra în insolvență, la solicitarea lui Alexandru Darie!


Ca o paranteză, amintim că nu mai departe de anul 2021, Curtea Supremă a soluționat definitiv un dosar civil care îi viza pe soții Cristian Darie (fost vicepreședinte CJC) și Ruxandra Lumința Darie, pe soții Carmen și Marius Pușcași, dar și SC Holland Development Group SA, cu privire la un teren situat în Peninsula Constanței, pe strada Callatis – după cum vom detalia ulterior.


În ce privește dosarul vizând insolvența, acesta are indicativul 1938/118/2023 și se află pe rolul Secţiei a II-a civilă de la Tribunalul Constanța.


Conform portalului instanțelor de judecată, Alexandru Darie are calitatea de creditor, iar Holland Development Group SA este debitor.


Până în prezent nu a fost fixat primul termen.



Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 12 martie 2023, Holland Development Group SA (inactivă fiscal) are sediul social în Constanţa, pe bulevardul Aurel Vlaicu, a fost fondată în 2001, se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing, iar pentru anul 2021 a raportat o pierdere de 88.136 de lei.


Holland Development Group SA este controlată de Millenium Global Development SA, cu 95,33 %, Flash Trading House SRL, cu 3,5 %, Sandu Crina Simona, cu 0,46 %, Sandu Bogdan Gabriel, cu 0,46 % și de Flash Enterprises SRL, cu 0,23 %, potrivit Confidas.ro


Sandu Crina Simona apare, potrivit Confidas.ro, în Flash Lighting Services SA, Flash Enterprises SRL, Holland Development Group SA, Flash Trading House SRL, Flash International Grup Impex SRL, iar în trecut a figurat în More Black Fashion SRL, radiată.


Asta în timp ce Sandu Bogdan Gabriel apare, potrivit Confidas.ro, în: Flash Enterprises SRL, Flash Lighting Services SA, Holland Development Group SA, Flash Trading House SRL și în Flash International Grup Impex SRL.


Flash Enterprises


Flash Enterprises SRL are sediul social în Bucureşti, se ocupă de repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice, iar pentru anul 2021 a raportat o pierdere de 22.237 de lei.

Asociații Flash Enterprises sunt: Sandu Crina Simona, cu 50 %, Sandu Bogdan Gabriel, cu 45 % și Flash Trading House SRL, cu5 %.

Administrator apare Sebastian Bulat.


Flash Trading House


Flash Trading House SRL are sediul în Bucureşti, a fost fondată în 1994, se ocupă de lucrări de instalaţii electrice, iar pentru anul 2021 a declarat un profit de 19.862 lei.

Firma este controlată de Sandu Bogdan Gabriel, cu 89 %, de Flash International Grup Impex SRL, cu 10 %, și de Sandu Crina Simona, cu 1 %.

Eugen Barbu apare ca administrator.

Millenium Global Development


Millenium Global Development SA are sediul în Bucureşti, se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing, iar penul anul 2021 a declarat un profit de 355.938 de lei.


Asociații Millenium Global Development SA sunt Valentin Gheorghe Ionescu (condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța), cu 93 %, Ioniţă Valentin, 5 %, Boldi Sorin – Florian, 1 %, Horvath Alina Gabriela, 0,5 %, și de Stoican Alexandru, cu 0,5 %.


Amintim că prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, potrivit DNA, https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9349 Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea definitivă a lui Valentin Gheorghe Ionescu, în celebrul dosar al retrocedărilor din Constanța, la cinci ani închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.


Așa cum arătam și mai sus, până în prezent, în dosarul de insolvență nu a fost fixat primul termen.


Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Holland Development Group SA cu privire la dosarul de insolvență, însă demersul nostru nu a fost posibil, în contextul în care la numărul de telefon pus la dispoziție de Confidas.ro a răspuns un bărbat care ne-a declarat că nu are nicio legătură cu firma în cauză.


În cazul în care oficialii Holland Development Group SA vor dori totuși să ne trimită un punct de vedere referitor la dosarul insolvență, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.


Contactat telefonic, Cristian Darie (fost vicepreședinte CJC) a precizat că nu dorește să facă nicio declarație cu privire la acest dosar.

Procesul civil vizând terenul din Peninsulă


După cum arătam anterior, în anul 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a pus punct definitiv litigiului izbucnit între foștii parteneri de afaceri Cristian Darie (fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța), compania Holland Development Group și Marius și Carmen Pușcași – protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor din Constanța.


La baza litigiului, ce avea indicativul 7426/118/2017, se afla un teren situat în Constanța, pe strada Callatis, din Peninsulă.

Este vorba despre un teren retrocedat care ajunsese inițial, prin dispoziția fostului primar Radu Mazăre, la firma Holland Development Group, apoi la soții Pușcași (care îl cumpăraseră de la societatea comercială), iar în final la soții Darie (care îl cumpăraseră de la soții Pușcași).

După ce o bună parte din terenul respectiv a fost câștigată definitiv în instanță de cei ce s-au dovedit a fi adevărații proprietari, Cristian și Ruxandra Luminița Darie i-au dat în judecată pe Carmen și Marius Pușcași, de la care aveau terenul.

Iar aceasta dat fiind că, din cei 525 mp deținuți inițial pe strada Callatis, din Constanța, soții Darie rămăseseră doar cu 106,32 mp, după ce pentru restul suprafeței, de 418,68 mp, Curtea Supremă a constatat nulitatea vânzării între Holland, Pușcași și, ulterior, Darie.


Prin Hotărârea nr. 167/2019 a Curții de Apel Constanța, reconfirmată de Curtea Supremă de Justiție a României, instanța a decis să admită „apelurile formulate de pârâţii Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen şi de chematul în garanţie Municipiul Constanţa prin Primar. Schimbă în parte sentinţa civilă apelată, în sensul că: Admite cererea de chemare în garanţie formulată de pârâţii Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen în contradictoriu cu chemata în garanţie S.C. Holland Development Group S.A. Obligă pe chemata în garanţie la plata, către pârâţii Puşcaşi, a sumei de 37.573,85 euro în echivalent în lei la data plăţii, reprezentând preţul plătit pentru imobilul-teren de 418.68 mp, precum şi a spezelor în cuantum total de 21.396 lei“.


Totodată, prin aceeași hotărâre, instanța „respinge ca nefondată cererea de chemare în garanţie formulată de S.C. Holland Development Group S.A. în contradictoriu cu chematul în garanţie Municipiul Constanţa. Înlătura dispoziţia referitoare la obligarea pârâţilor Puşcaşi la plata cheltuielilor de judecată către chemata în garanţie S.C. Holland Development Group S.A. Înlătură dispoziţia privitoare la respingerea ca neîntemeiată a cererii chematului în garanţie Municipiul Constanţa, privind plata cheltuielilor de judecată. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate“.

De asemenea, se mai arată că instanța „respinge apelul incident formulat de intimata chemată în garanţie S.C. Holland Development Group S.A. Respinge apelul provocat formulat de intimatul Municipiul Constanţa. Obligă pe chemata în garanţie S.C. Holland Development Group S.A. la plata către apelanţii pârâţi a sumei de 8350 lei, reprezentând cheltuieli de judecată în apel“.

Hotărârea Curții de Apel Constanța a venit după decizia inițială a Tribunalului, care hotărâse despăgubirea soților Darie de către soții Pușcași.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Cum a închis Curtea Supremă dosarul „triunghiului“ Darie – Pușcași – Holland Development

Oficial!
O celebră firmă din dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în insolvență!






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii