Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2017 i-a catalogat pe protestatarii #rezist „putori“ Sabrina Nedelcu, fost consilier județean, chemată în instanță! Iată care este obiectul dosarului

ro

16 Nov, 2022 00:00 3133 Marime text
 
 
  • În vara anului 2016, în CJ Constanţa a intrat în calitate de consilier Maria Sabrina Nedelcu (PSD). Ea s-a remarcat printr-un conflict cu protestatarii #rezist, pe care i-a catalogat drept „putori“.
  • Mesajul Sabrinei postat pe contul de socializare și ulterior șters: „Practic România nu este de acord ca, atunci când furi, să fii graţiat şi să poţi returna banii. România vrea să plătească 2000 de Ron pe lună pentru acela care a furat 20000 de Ron. Da tare deştepţi sunteţi sclipitorilor! Şi poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, voi ăştia care vă duceţi de la 09 dimineaţa la proteste? Putorilor!“.
  • Ulterior, Maria Sabrina Nedelcu a primit avertisment din partea Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa.
 
 
Maria Sabrina Nedelcu, fost consilier județean din partea PSD, ar putea fi trasă la răspundere pentru situația financiară a societății comerciale Princess Active Company SRL, firmă aflată în insolvență.
 
În acest sens, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul 1082/118/2022/a3, cauză în care CII Popovici Florinela administrator judiciar al Princess Active Company SRL solicită atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă a Mariei Sabrina Nedelcu.
 
Pânpă în prezent nu a fost stabilit un prim termen.  
 
Amintim că în vara anului 2016, în CJ Constanţa a intrat în calitate de consilier Maria Sabrina Nedelcu (PSD). Ea s-a remarcat printr-un conflict cu protestatarii #rezist, pe care i-a catalogat drept „putori“.
 
Mesajul Sabrinei postat pe contul de socializare și ulterior șters: 
 

„Practic România nu este de acord ca, atunci când furi, să fii graţiat şi să poţi returna banii. România vrea să plătească 2000 de Ron pe lună pentru acela care a furat 20000 de Ron. Da tare deştepţi sunteţi sclipitorilor! Şi poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, voi ăştia care vă duceţi de la 09 dimineaţa la proteste? Putorilor!“.

 
Ulterior, Maria Sabrina Nedelcu a primit avertisment din partea Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa.
 

Iată ce spunea PSD Constanţa: „În urma declaraţiilor publice ale doamnei consilier judeţean Sabrina Maria Nedelcu, PSD Constanţa se delimitează ferm de afirmaţiile jignitoare la adresa cetăţenilor Constanţei care şi-au exercitat în mod paşnic un drept constituţional. BPJ al PSD Constanţa se va reuni în cel mai scurt timp şi va decide ce măsuri se impun cu privire la această situaţie. Ne cerem scuze pentru declaraţiile defăimătoare ale doamnei Sabrina Maria Nedelcu“.
 
Revenind la insolvența Princess Active Company SRL, prin Hotărârea intermediară nr. 625/2022 din 19.05.2022, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de creditorii Manta Mihaela, Vasile Mihai Cătălin, Roateşi Simona- Ionica, Arsene Claudiu Liviu, Neacsa Petre, în contradictoriu cu debitoarea SC Princess Active Company SRL.
 
Instanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea SC Princess Active Company SRL.
 
Totodată, tribunalul a desemnat provizoriu pe practicianul în insolvenţă CII Popovici Florinela în calitate de administrator judiciar.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 9403/31.05.2022, creditorii Manta Mihaela, Vasile Mihai Cătălin, Roateși Simona-Ionica, Arsene Claudiu Liviu, Neacșa Petre au solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea SC Princess Active Company SRL.

 
Conform BPI, cererea creditoarei a fost comunicată firmei la data de 24.02.2022, iar aceasta nu a formulat contestație.
 
Creditorii au arătat în instanță că au asupra patrimoniului debitoarei o creanță certă, lichidă și exigibilă, în valoare de 15.819,18 lei și 9.90 euro dovedită cu facturi fiscale.
 
Constatând că sunt îndeplinite condițiile legii, instanța a dispus deschiderea procedurii insolvenței.
 
Noul termen a fost stabilit în instanță pentru mâine, 17 noiembrie 2022.
 
În Buletinul Procedurilor de Insolvenţă Nr. 14801/16.09.2022 a fost publicat Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor ce au dus la apariția stării de insolvență a debitoarei Princess Active Company SRL.
 
Conform sursei, după comunicarea sentinței prin care s-a dispus deschiderea procedurii insolvenței debitoarei Princess Active Company SRL, administratorul judiciar a notificat societatea debitoare, la sediul cu care aceasta figurează în baza de date a Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța, solicitându-i totodată să pună la dispoziția administratorului judiciar documentele prevăzute de art. 67, alin. 1 din același act normativ.
 
Administratorul judiciar mai arată că plicul conținând corespondența adresată debitoarei a fost returnat cu mențiunea „destinatar mutat- se aprobă înapoierea”.
 
În continuare, potrivit BPI, în raport se mai arată că asociatul unic/administratorul statutar al societății debitoare a fost notificat, însă corespondența a fost restituită cu mențiunea „avizat, reavizat, expirat termen păstrare”.
 
După întocmirea tabelului preliminar rectificat de obligații al debitoarei la data de 14.09.2022, se poate observa faptul că debitoarea Princess Active Company SRL figura cu un debit în cuantum de 252. 374,66 lei către diverși creditori.
 
Analiza economico-financiară:


 

„Astfel cum am menționat anterior, nici debitoarea, nici administratorul statutar nu și-au îndeplinit obligația de a preda administratorului judiciar documentele financiar-contabile solicitate, astfel că prezentul raport este întocmit în baza informațiilor furnizate de ONRC, a celor publicate pe site-ul ministerului de finanțe, precum și a înscrisurilor anexate declarațiilor de creanță formulată de către creditori. Din informațiile furnizate de către ONRC, dar și din informațiile publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, rezultă că debitoarea și-a îndeplinit obligația legală de a întocmi și depune la organul fiscal situațiile contabile anuale pentru anii 2016-2021“, conform BPI.

 
În continuare, „indicatorii din bilanțurile contabile aferente perioadei 2019 - 2021 ne prezintă următoarea situație: debitoarea figura cu sume în casă și conturi în anul 2019 lei, respectiv 626.824 lei, în anul 2020 a declarat că deține în casă și conturi suma de lei 628.157, iar în anul 2021 suma de 524.927 lei, sumă care ar fi putu acoperi cu ușurință debitele, prin raportare la cuantumul creanțelor înscrise în tabelul preliminar“, se mai arartă în Buletin.
 
Datoriile societății debitoare au avut un trend descrescător în perioada 2019– 2021, ajungând la valoarea de 670.046 lei în anul 2021, comparativ cu anul 2020 când aveau valoarea de 628.157lei. 
 
Cauzele care au dus la apariția stării de insolvență
 
Dat fiind faptul că nu s-ar fi dat curs notificărilor administratorului judiciar de a se preda documentele financiar – contabile solicitate, administratorul judiciar arată că se află în imposibilitatea prezentării unei situații economico-financiare clare a debitoarei, necunoscând date cu privire la motivele care au condus la starea de insolvență a debitoarei.

Răspunderea membrilor organelor de conducere.
 
Tot potrivit BPI, organele de conducere ale firmei au respectat prevederile legale referitoare la întocmirea și publicarea situațiilor financiare anuale pentru perioada în care a desfășurat activitate.
 
Însă, nepredarea documentelor financiar-contabile în vedea analizării și stabilirii în concret a cauzelor și împrejurărilor ce au condus la apariția stării de insolvență constituie încălcarea obligației legale a administratorului social, conform BPI.
 
Observații
 

„În măsura în care în perioada următoare vor interveni informații sau elemente noi cu privire la completarea concluziilor referitoare la incidența art. 169 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, administratorul judiciar va acționa în consecință, însă, având în vedere cele reținute anterior, administratorul judiciar va promova pe rolul Tribunalului Constanța cererea privind atragerea răspunderii patrimoniale a administratorului statutar“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvență.

 
Sediul social, clădirea Millenium Business Centre 
 
Potrivit Confidas.ro, Princess Active Company SRL are sediul social în Constanţa, Clădirea Millenium Business Centre.  Firma a fost fondată în 2012 și se ocupă de activităţi ale tur-operatorilor (agenție de turism).
 
Pentru anul trecut, firma a raportat o pierdere de 13.452 de lei, pentru 2020 pierderea a fost de 14.099 de lei, în timp ce în 2019 profitul a fost de 343.694 de lei.
 
Asociat unic și administrator este Sabrina-Maria Nedelcu.
 
Popovici Florinela C.I.I. este administrator judiciar provizoriu.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Sabrina-Maria Nedelcu, însă demersul nostru nu a fost posibil! În cazul în care Sabrina-Maria Nedelcu va dori totuși să ne transmită un punct de vedere, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cum motivează judecătorii decizia prin care s-a suspendat insolvența Grup Servicii Petroliere Logistic SRL
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii