Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:43 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Tulcea, termen nou în dosarul Alcovin SRL, care deține celebra Cramă Măcin, furnizor al Casei Regale a României!

ro

06 Jan, 2024 16:00 5193 Marime text
  • Crama Măcin a devenit pentru prima dată furnizor al Casei Regale a României în octombrie 2011, cu Vinurile de Măcin.


Judecătorii de la Tribunalul Tulcea a fixat un nou termen în dosarul privind insolvența societății comercială Alcovin SRL, din Tulcea, ce deține celebra Cramă Măcin, furnizor al Casei Regale a României!


Conform portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 26 ianuarie 2024, pentru ca administratorul judiciar să depună la dosarul cauzei certificatul fiscal menţionat în raportul de activitate.
https://portal.just.ro/88/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=8800000000057824&id_inst=88


Administrator judiciar provizoriu este Continvest Insolvenţă SPRL.


Judecător sindic este, potrivit datelor noastre, Răzvan Arcadiu Vitoș, de la Tribunalul Tulcea.



Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 5 ianuarie 2024, SC Alcovin SRL se ocupă de fabricarea vinurilor din struguri, are sediul social pe strada Viticultori, din Măcin, județ Tulcea, asociații fiind Lukomski Sergey, cu 50%, Belarus, Cozma Serghei, cu 20%, din Tulcea, Lukomski Ihar, tot cu 20%, din Belarus, și Pavel Valentin, cu 10%, din Constanța.

Ca administrator apare Lukomski Ihar.

Cozma Serghei mai apare în Solekofotex SRL Tulcea, Terra Hercinica SRL Tulcea, Bioil Grup SRL Brăila, Vinuri de Macin SRL și Spicoza SRL.

Lukomski Ihar apare în Solekofotex SRL Tulcea, Terra Hercinica SRL Tulcea, Vinuri de Macin SRL Tulcea și în Spicoza SRL.

Lukomski Sergey apare în Solekofotex SRL Tulcea, Terra Hercinica SRL Tulcea și în Spicoza SRL.


Alcovin SRL a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri netă de 6.874.647 de lei și o pierdere netă de 2.753.775.
 

Date din BPI

Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 11816/12.07.2023, prin cererea adresată Tribunalului Tulcea, debitoarea SC Alcovin SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă generală și numirea în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Continvest Insolvență S.P.R.L.


În motivarea cererii, debitoarea a arătat că prin hotărârea AGA 107 din 16.06.2023, s-a hotărât inițierea procedurii de insolvență în formă generală față de societatea Alcovin SRL, conform legii nr. 85/2014, dată fiind starea economico-financiară a societății.

Totodată, asociații au hotărât reorganizarea judiciară a Alcovin SRL, urmând ca societatea să depună un plan de reorganizare prin restructurarea activității.

A mai arătat debitoarea că activitățile societății sunt axate în principal pe fabricarea vinurilor din struguri și cultivarea viței de vie folosind terenurile situate în U.A.T. Carcaliu, asupra cărora deține dreptul real de proprietate, concesiune, precum și drepturi locative izvorâte din contractele de arendare încheiate cu proprietarii terenurilor agricole.

Tot potrivit BPI, societatea a realizat pierderi de-a lungul 2021 și 2022 din cauza timpului nefavorabil (secetă), situație care a generat scăderea producției cu consecința diminuării veniturilor, motiv pentru care în aceste condiții debitoarea a întârziat plățile către furnizori și bugetul de stat, ceea ce a generat penalități de întârziere și creșterea datoriilor scadente.

„De asemenea, clienții societății (în general unități alimentație publică) au avut activitatea suspendată/redusă pe perioada pandemiei, motiv pentru care au fost în imposibilitate să achite datoriile către debitoare, aceasta neîncasându-și creanțele la timp nu a putut să-și achite obligațiile către bugetul de stat, fapt ce a generat executarea silită de către creditorul bugetar. Prin poprirea conturilor, practic, societatea nu a mai putut să-și desfășoare activitatea în parametri normali. Toate aceste împrejurări au dus la un blocaj financiar al societății și implicit la apariția stării de insolvență“, conform BPI.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Insolvențe Constanța
ANCOM (prezidată de Valeriu Zgonea, fost lider PSD), este interesată să cumpere bunurile RADIONAV SA!


Se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii