Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANM Detalii despre vremea din perioada 2-30 septembrie 2024

ro

01 Sep, 2024 19:54 185 Marime text
foto: Pexels Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pentru perioada 2 – 30 septembrie 2024.


Vremea în săptămâna 2 – 9 septembrie 2024


Vremea călduroasă se menține în aproape toate regiunile țării, dar cu precădere în cele vestice, iar regimul de precipitații va fi deficitar în toată țara, în special în regiunile vestice, nordice și centrale.


Vremea în săptămâna 9 – 16 septembrie 2024


Regimul termic se va menține la valori mai ridicate decât cele normale, iar cantitățile de precipitații se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, cu precădere în regiunile vestice.
 

Vremea în săptămâna 16 – 23 septembrie 2024

După mijlocul lunii, temperaturile continuă să se mențină peste valorile celor specifice pentru acest interval în toată țara. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă în regiunile sudice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa ușor peste mediile anuale.
 

Vremea în 23 – 30 septembrie 2024

Prima lună de toamnă se încheie tot cu vreme caldă, temperaturile înregistrate având valori mai ridicate decât cele normale pentru ultima săptămână a lunii septembrie în majoritatea regiunilor.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara, au precizat meteorologii.

Meteorologii precizează că datele prezentate țin cont de media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestei metode.



Citește și:


Raed Arafat trage un semnal de alarmă după furtunile de la Constanța!


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii