Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare ANM Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Vizată și Dobrogea

ro

02 Jul, 2024 08:32 255 Marime text
foto: Pexels Meteorologii au emis o atenționate de tip Cod Galben, azi, 2 iulie.

Sunt vizate temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

În cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală și sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.- au transmis specialiștii ANM. 

Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.


Începând de marți ora 10:00 și până miercuri ora 10:00, regiunile sudului Banatului, Olteniei, Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș și în zonele montane vor experimenta perioade de instabilitate atmosferică accentuată. 

Fenomenele meteorologice anticipate includ averse torențiale, intensificări ale vântului cu rafale cuprinse în general între 50 și 70 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Cantitățile de apă prognozate pot atinge între 20 și 40 l/mp în intervale scurte sau local peste 50 l/mp prin acumulare. Miercuri, 3 iulie, instabilitatea atmosferică va persista, concentrându-se în special în centrul și estul țării.


Citește și:

Cum să te protejezi în perioadele de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii