Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJSU Constanța stabilește măsuri pentru gestionarea riscurilor meteorologice (DOCUMENT)

ro

28 Sep, 2024 16:11 170 Marime text
foto: Unsplash
Prin hotărârile CJSU numărul 21 și numărul 22, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța (CJSU) a stabilit, la nivelul întregului județ, măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea riscurilor generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Au fost transmise notificări de avertizare Cod Portocaliu către toate unitățile administrativ-teritoriale. Aceste notificări includ măsurile pe care responsabilii din cadrul primăriilor trebuie să le implementeze pentru a asigura protecția cetățenilor și a bunurilor acestora, transmite Prefectura Constanța.

De asemenea, mâine, 29 septembrie 2024, Centrul Județean de Coordonare și Control al Intervenției (CJCCI) va fi completat, prin hotărâre CJSU, cu toate instituțiile care au atribuții în acest domeniu și va fi activat începând cu ora 17:00 în această formulă. Această completare va asigura o coordonare operativă a tuturor intervențiilor necesare, precum și o colaborare permanentă cu autoritățile locale pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență.

În plus, începând de mâine după-amiază, va fi instituit serviciul de permanență în toate primăriile din județul Constanța, pe toată durata avertizării de Cod Portocaliu.

Între timp, echipele ISU vor efectua verificări periodice pentru a se asigura de constituirea și funcționarea corespunzătoare a serviciului de permanență la nivel local, contribuind astfel la siguranța cetățenilor și la protecția bunurilor acestora.

Hotărârile menționate mai sus pot fi accesate la următorul link:

https://ct.prefectura.mai.gov.ro/hotarari-cjsu-constanta/

 Anexa nr. 1, care cuprinde măsurile de protejare a populației și a bunurilor materiale în caz de inundații, poate fi consultată în secțiunea Documente a materialului. 




Citește și:

Vreme severă în România. Îndemn la rugăciune din partea Patriarhiei Române
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii