Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme severă în România. Îndemn la rugăciune din partea Patriarhiei Române

ro

28 Sep, 2024 15:24 215 Marime text
foto: Unsplash Se anunță condiții meteorologice severe pentru țara noastră în perioada care urmează. În acest context, Patriarhia Română a transmis un îndemn la rugăciune pentru ferirea de furtuni și inundații.

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă clericii și credincioșii din toate eparhiile la rugăciune și solidaritate.

Astfel, duminică, 29 septembrie 2024, la ectenia mare și ectenia întreită din timpul Sfintei Liturghii vor fi incluse cererile speciale „la vreme de necontenire a ploilor” (revărsarea apelor), iar după ectenia întreită va fi citită „Rugăciunea la toată primejdia de obște”.

Totodată, în localitățile care se află sub avertizarea unor furtuni şi ploi puternice, vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor, a transmis Biroul de Presă al Patriarhiei Române.


Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo de vreme rea

Potrivit ANM în intervalul 29 septembrie, ora 20.00 – 30 septembrie, ora 10.00 va fi în vigoare un Cod Portocaliu de ploi torențiale și abundente, intensificări ale vântului. 

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, estul și sud-estul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente.

În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și local peste 70 l/mp.

Vântul va avea intensificări, temporar cu rafale în general de 70...85 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).




Citește și:

Rafale de vânt de 80 km/h!S-a încheiat un nou comandament energetic pe fondul avertizărilor meteo. Anunțul Ministrului Energiei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii