Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben de ploi în Dobrogea

ro

27 Sep, 2024 10:58 1032 Marime text



Sursa foto: ANM



Astăzi, 27 septembrie 2024, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod Galben de  instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului ce vizează toată țara.

Codul Galben este valabil în perioada 29 septembrie, ora 10 – 30 septembrie, ora 22.

 În intervalul menționat, aversele se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și local de peste 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.

Notă: Vremea se va răci accentuat în toată țara. La munte, la altitudini în general de peste 1700 m și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Reamintim că Șefa ANM, Elena Mateescu, a anunțat în emisiunea News Hour with CNN de la Antena 3 CNN că o masă imensă de aer polar urmează să ajungă deasupra României.

Elena Mateescu a precizat că masa imensă de aer polar se va forma deasupra Europei de Vest începând de joi și sunt deja coduri portocalii în Italia și Elveția, iar duminică va ajunge deasupra țării noastre.

Citește și:
Ședință la Palatul Victoria despre măsurile ce se impun pe sectorul românesc al Dunării
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii