Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Portocaliu la Constanța. ISU Dobrogea face apel către locuitorii județului

ro

28 Sep, 2024 18:29 473 Marime text
Sursa foto: ISU Constanța
Începând de duminică seara, 29 septembrie 2024, de la ora 20:00, județul Constanța se va afla sub atenționarea unui COD PORTOCALIU de vreme severă când vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp și local peste 70 l/mp, iar vântul va avea intensificări, temporar cu rafale în general de 70...85 km/h.

Facem un apel către locuitorii județului Constanța să asculte sfaturile autorităților locale care, în funcție de situația din teren ce o să fie monitorizată permanent, vor face recomandări de adăpostire și protecție!

De asemenea, ISU Constanța recomandă cetățenilor ca în fiecare casă să fie pregătit un rucsac cu obiecte de uz imediat precum ar fi o lanternă, apă de băut, conserve, batoane proteice, pelerine și haine de schimb, baterii pentru încărcarea telefoanelor mobile și orice consideră că le-ar fi necesar în cazul în care vor fi nevoiți să părăsească pentru o perioadă scurtă de timp locuința. De asemenea, în cazul riscului unor inundații rapide să aibă grijă ca animalele din curte să nu fie blocate în spații închise ori legate, astfel încât să se poată refugia în zone mai înalte.

Totodată recomandăm fermierilor care au animale la păscut ca în această perioadă să evite zonele care pot fi inundate ori se pot acumula cantități mari de apă de pe versanți ori dealuri.- transmite ISU Constanța. 


Conform prognozei meteorologilor din acest moment, codul portocaliu este valabil până luni, 30 septembrie ora 10:00 însă, există posibilitatea ca aceasta să sufere modificări.


Citește și:

CJSU Constanța stabilește măsuri pentru gestionarea riscurilor meteorologice (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii