Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă o zi de foc la Constanța. Termometrele indică 45 de grade Celsius!

ro

18 Jul, 2024 17:40 284 Marime text
Încă o zi de foc la Constanța și azi, 18 iulie 2024. 

Este o altă zi de Cod Roșu pentru constănțeni. În jurul orei 17.30, în zona Cireșica din municipiu, termometrele indicau o valoare  de... 45 de grade Celsius! Valul de căldură extremă a stârnit îngrijorări printre localnici, mulți căutând refugiu în interior sau în zone umbrite pentru a scăpa de condițiile sufocante.

Ieri, în municipiul Constanța, la ora 14.00, temperatura resimțită era de 46 de grade Celsius. Aceeași temperatură este notată și la Cernavodă, iar la Medgidia, Mangalia și Adamclisi, temperatura resimțită era de 44 de grade Celsius.

Potrivit Primăriei Constanța, astăzi, 18 iulie, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 38 și 41 de grade, iar pe litoral vor fi de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, valori specifice nopților tropicale.  
 
Pentru ziua de mâine, meteorologii au emis cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru municipiul Constanța.
 
Temperaturile maxime vor fi de 34...37 de grade, izolat mai scăzute pe litoral, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade.
 
Sâmbătă, valul de căldură se va restrânge și va slăbi în intensitate, dar, local, va mai fi caniculă și disconfort termic.


Citește și:

Cod roșu de caniculă! Temperatura resimțită la Constanța este, din nou, de 46 de grade Celsius
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii