Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteo Constanța 16 iulie 2024. Cum va fi vremea marți, la malul mării?

ro

15 Jul, 2024 21:42 247 Marime text
foto: Pixabay
Mâine, 16 iulie 2024, în Constanța, temperatura ajunge la 33°C, cu un cer parțial înnorat. Precipitațiile sunt în absență, iar umiditatea se situează la 58%. Vântul suflă cu o viteză de 14 km/h.

Asigurați-vă că vă protejați împotriva expunerii prelungite la soare și vă bucurați de vremea plăcută din această vară!


Trei zile de foc la Constanța!

Să nu uităm că, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizările de caniculă ce vizează întreaga țară. 

Astfel, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat valabilă în zilele de 15 și 16 iulie în Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei

Conform ANM, în Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. O avertizare Cod Roșu de val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat valabilă în zilele de 15, 16 iulie în cea mai mare parte a țării. 

În cea mai mare parte a țării, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.


Nu în ultimul rând, a fost emisă o avertizare Cod Roșu de  val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat valabilă în data de 17 iulie în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sudul Transilvaniei și al Crișanei

Potrivit ANM, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.



Citește și:

Constanța arde! Valul de căldură adus de Codul Roșu depășește temperatura maximă istorică!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii