Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătății Mintale

ro

10 Oct, 2024 10:46 211 Marime text
Sursa foto: Facebook/World Haelth Organization

 
  • Astăzi, 10 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Sănătatea mintală reprezintă o stare de sănătate în care individul își realizează abilitățile, poate face față tensiunilor normale ale vieții, poate lucra productiv și este capabil să contribuie la dezvoltarea comunității.

Potrivit unui comunicat din partea World Heart Health Organization (WHO), în această Zi Mondială a Sănătății Mintale, OMS se unește cu partenerii pentru a evidenția legătura vitală dintre sănătatea mintală și muncă. Mediile de lucru sigure și sănătoase pot acționa ca un factor de protecție pentru sănătatea mintală. Condițiile nesănătoase, inclusiv stigmatizarea, discriminarea și expunerea la riscuri precum hărțuirea și alte condiții proaste de muncă, pot prezenta riscuri semnificative, afectând sănătatea mintală, calitatea generală a vieții și, în consecință, participarea sau productivitatea la locul de muncă.

Cu 60% din populația globală în muncă, sunt necesare acțiuni urgente pentru a se asigura că munca previne riscurile pentru sănătatea mintală și protejează și susține sănătatea mintală la locul de muncă.

Este esențial ca guvernele, angajatorii, organizațiile care reprezintă lucrătorii și angajatorii și alte părți interesate responsabile de sănătatea și securitatea lucrătorilor să lucreze împreună pentru a îmbunătăți sănătatea mintală la locul de muncă.

Acțiunile de abordare a sănătății mintale la locul de muncă ar trebui să fie realizate cu implicarea semnificativă a lucrătorilor și a reprezentanților acestora, precum și a persoanelor cu experiență trăită în afecțiunile de sănătate mintală.
Investind eforturi și resurse în abordări și intervenții bazate pe dovezi la locul de muncă, ne putem asigura că toată lumea are oportunitatea de a prospera la locul de muncă și în viață. Să luăm măsuri astăzi pentru un viitor mai sănătos, a încheiat sursa citată.

Citește și:
Este oficialOMS declară epidemia de mpox, cunoscută ca „variola maimuței”, o urgență la nivel mondial


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii