Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:15 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

29 martie 2020, cea mai scurtă zi a anului În acest weekend, dăm ceasurile înainte cu o oră, adică „dormim mai puțin”

ro

28 Mar, 2020 00:00 4403 Marime text

În ultimul weekend din luna martie, adică în noaptea de 28 spre 29 martie 2020, ceasurile se vor da înainte cu o oră. Concret, ora 03:00 va deveni ora 04:00. Mulți oameni consideră că în noaptea respectivă dorm mai puțin.
 
Ziua de 29 martie este considerată  cea mai scurtă zi a anului, având în vedere că are doar 23 de ore, nu 24 cum suntem învățați.
 
În perioada orei de vară, diferența dintre ora oficială a României și Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore (față de două ore când e ora de iarnă). Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.  Sistemul orei de vară și de iarnă presupune  o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară și toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce la ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.
 

Din 2021, schimbarea orei ar putea fi anulată


Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide, odată pentru totdeauna, dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă. Ar urma ca începând din anul 2021 să se renunțe la schimbarea orei de vară și de iarnă în Uniunea Europeană.
 
Citește și:
 
Echinocțiul de primăvară 2020. Când se schimbă ora

Echinocțiul de primăvară sau începutul primăverii astronomice. De azi, durata zilei este în creștere, iar a nopții, în descreștere


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii