Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost ajustat prețul contractului pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța (DOCUMENT)

ro

03 Sep, 2024 14:57 234 Marime text
Cazinoul din Constanța, vedere dinspre mare, cu teresa, balustrada și zidul de sprijinReabilitarea Cazinoului din Constanța merge în linie dreaptă. Compania Națională de Investiții SA a semnat, recent, un nou act adițional cu privire la ajustarea prețului alături de compania care se ocupă de reabilitarea monumentului emblematic de la malul mării.
 
Vorbim așadar de Actul adițional nr. 11/26.08.2024 încheiat în baza art. 221, alin. (1), lit. a) si e) din Legea 98/2016, prețul plătibil anteprenorului se majorează cu suma de 8.025.803,48 lei (exclusiv TVA), conform devizului oferta, însușit de CNI-SA, parte integrantă din contract. Majorarea și modificările contractului au fost prăvazute în documentele achiziției inițiale sub forma unor clauze sau opțiuni de revizuire clare, care pot include și clauze de revizuire a prețului.
 
Valoarea totală a contractului după modificări este de 89.689.307,25 lei.
 
Lucrările vor fi efectuate de Aedificia Carpați și vizează proiectarea, execuția și asistența tehnică pentru obiectivul de investiții „Consolidare și restaurare Cazino Constanța-(clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitarea platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)'' situat in bd.Elisabeta nr.4, municipiul Constanta, judetul Constanta.

În descrierea contractului, se precizează că lucrările contractate presupun reabilitarea zidului de sprijin terestru, refacerea balustradei metalice și a parapetului, executarea rețelei de evacuare ape pluviale, precum și refacerea pavimentului terasei din dale de piatră.
 
Asocierea ce readuce la viață Cazinoul și care se ocupă și de lucrările la terasă, zidul de apărare și balustradă este formată din Aedificia Carpați SA, Remon Proiect SRL, Profesional Construct Proiectare SRL, Tehnoinstal SRL și Construcții Erbașu SA (pentru lucrările suplimentare).

Amintim că, în august, a fost eliberată Autorizația de Construire nr. 732 din 5 august 2024, emisă la solicitarea UAT Constanța prin Primar Vergil Chițac, denumirea fiind „Consolidare și restaurare Cazino Constanța, lucrări exterioare, rețele utilități și organizare lucrări“.
 
Citește și

Primăria Constanța a autorizat lucrările exterioare de la Cazino!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii