Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:06 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

ro

02 Mar, 2024 16:26 1082 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 464/C6/171 din 26.02.2024
  • Contestația a fost formulată de către societatea General Electric Medical Systems România SRL, împotriva raportului procedurii nr. 309/10.01.2024, act emis de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța în cadrul procedurii de atribuire desfășurată prin licitație deschisă, online, fără etapă finală de licitație electronică, a contractului de achiziție publică având ca obiect „Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, lot 4, cod CPV 33100000-1 Echipamente medicale
  • În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a respins ca nefondată contestația depusă de către societatea General Electric Medical Systems România SRL în contradictoriu cu Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în calitate de autoritate contractantă
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare, conform dispozițiilor art. 29 din Legea nr. 101/2016

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 464/C6/171 din 26.02.2024 la contestația nr. 88/22.01.20214 formulată de către societatea General Electric Medical Systems România SRL, cu sediul social în municipiul București, împotriva raportului procedurii nr. 309/10.01.2024, act emis de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de atribuire desfășurată prin licitație deschisă, online, fără etapă finală de licitație electronică, a contractului de achiziție publică având ca obiect „Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, lot 4, cod CPV 33100000-1 Echipamente medicale (Rev. 2), anunț de participare nr. CN1059907/24.09.2023, s-au solicitat următoarele: anularea raportului procedurii cu privire la lotul nr. 4, a comunicării rezultatului procedurii, prin care contestatoarea a fost informată că oferta Draeger Romania SRL a fost declarată admisibilă și câștigătoare și că oferta General Electric Medical Systems România SRL, deși declarată admisibilă, s-a clasat pe locul al II-lea, precum și anularea, în totalitate sau parțial a celorlalte acte anterioare și subsecvente (procese-verbale ale comisiei de evaluare, etc.) emise de autoritatea contractantă cu privire la lotul nr. 4; obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire și prin reevaluarea ofertei depuse de Draeger România SRL în cadrul procedurii cu privire la lotul nr. 4 și la emiterea unui nou raport al procedurii cu privire la lotul nr. 4, cu respectarea prevederilor legale, prin care să se constate neconformitatea din punct de vedere tehnic a ofertei Draeger România SRL și prin care oferta contestatoarei să fie declarată admisibilă și câștigătoare (cu privire la lotul nr. 4).
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a respins ca nefondată contestația depusă de către societatea General Electric Medical Systems România SRL în contradictoriu cu Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în calitate de autoritate contractantă.
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare, conform dispozițiilor art. 29 din Legea nr. 101/2016.


Despre General Electric Medical Systems România

Potrivit termene.ro, General Electric Medical Systems România SRL are sediul social pe strada Barbu Văcărescu nr. 301 – 311, sectorul 2, București. Firma și-a început activitatea în anul 2000 și se ocupă cu „intermedieri în comerțul cu produse diverse”.

Societatea este controlată de compania din Țările de Jos, General Electric International (Benelux) BV.

Administratorii sunt Mihaela – Cornelia Adochiei și Elena Dana Ianculescu.

Conform termene.ro, din 2007 și până în prezent, General Electric Medical Systems România SRL a câștigat 509 contracte de achiziție publică. Printre contractanți se numără: Institutul Regional de Oncologie Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, Spitalul Clinic Colentina ș.a.

Bilanțul fiscal din 2022 arată că firma a avut 210.830.028 de lei – cifră de afaceri, 9.610.393 de lei – profit și 90 – numărul mediu de angajați.
 

Draeger România SRL

Draeger Romania SRL a fost înființată în anul 1993, are adresa în București, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente“.
 

Conform sursei citate, în 2021 Draeger Romania SRL a avut o cifră de afaceri de 66.686.185 lei, un profit net de 2.436.282 lei și 37 angajați. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri de 72.065.665 lei, un profit net de 4.167.619 lei și 25 de angajați.
 
Asociat unic în firmă este Drager Medical International GMBH (Germania), iar calitatea de administrator al Draeger Romania SRL o are Laurențiu - Adrian Rizea. Acesta a figurat, ca administrator, și în Drager Safety Romania SRL București (radiată).    
 
Compania a încheiat 9.404 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 122.122.771,84 lei, printre autoritățile contractante, în afară de Județul Tulcea, numărându-se și Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Inspectoratul de Poliție al județului Constanța,  Ministerul Apărării - UM 02175 Constanța, Spotalul Clinic Căi Ferate Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Consiliul Județean Constanța, la mâna instanței de judecată Asocierea de firme care a vrut să construiască Spitalul Mama și Copilul a atacat în instanță decizia CNSC! Contractul de execuție ar putea fi reziliat!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii