Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Act de protest pe gardul Alianței Franceze din Constanța în contextul Jocurilor Olimpice

ro

31 Jul, 2024 13:14 286 Marime text
Protest Alianța Franceză din Constanța. Sursă foto:starjatomisului/ Instagram
  • Actul de protest vine în urma ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 din Paris, în cadrul căreia o scenă cu mai mulți reprezentanți LGBTQ+ pare să fi imitat tabloul Cinei cea de taină. Evenimentul a stârnit o mulțime de reacții în spațiul public.
 
Un mesaj, în semn de act de protest, a fost lipit, zilele acestea, pe gardul sediului Alianței Franceze din Constanța, de pe strada Nicolae Iorga numărul 14.
 
Potrivit surselor noastre, pe gardul Alianței se găseau două afișe, unul pe care era însemnat mesajul  „Respectați credința“, precum și „JO2024“, tăiate cu două linii. Un alt afiș ilustrează o imagine cu „Cina cea de taină“. La acest moment afișele nu se mai găsesc pe gard. 
 
Actul pare „a fi revendicat“ de „Straja Tomisului“, care a postat pe conturile de Instagram și TikTok  fotografia cu afișele și un mesaj alăturat. Conturile acestor au un urmăritor, respectiv cinci la contul de TikTok.

Reprezentantul Alianței Franceze din Constanța, contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, a declarat că nu comentează.  

Cotidianul ZIUA de Constanța încercă să contacteze și Ambasada Franței în România pentru un punct de vedere, însă, în acest moment, numărul de telefon destinant relațiilor cu presa nu funcționează. 
 
Actul de protest vine în urma ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 din Paris, în cadrul căreia o scenă cu mai mulți reprezentanți LGBTQ+ pare să fi imitat tabloul Cinei cea de taină. Evenimentul a stârnit o mulțime de reacții în spațiul public.
 
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au transmis scuze creştinilor în urma reacţiilor critice stârnite de imaginea parodie LGBT a picturii Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci prezentată vineri la ceremonia de deschidere, susţinând că aceasta a urmărit să ilustreze „toleranţa“ şi „diversitatea“, potrivit Agerpres.

Despre Alianța Franceză din Constanța
 
Potrivit site-ului Alianței Franceze din Constanța, Fundatia Alianta Franceza a fost creata prin decret publicat in Jurnalul Oficial al Republicii franceze pe 26 iulie 2007. Este recunoscuta de utilitate publica.  
 
Alianţele franceze existente sunt asociaţii autonome fără scop lucrativ, care se gestionează ca o întreprindere, la iniţiativa voluntarilor din zonă. Ansamblul constituie cea mai mare reţea culturală de acest tip din lume şi singura care funcţionează astfel.
 
Fiecare antenă a Alianţei franceze, care trebuie să beneficieze de numele atribuit de Paris, este gestionată de un consiliu de administraţie format din voluntari şi de un director executiv. Doar cele mai mari antene, aproximativ 20% din numărul total de implantări, beneficiază de un ajutor de la Quai-d’Orsay sub formă de personal expatriat.

Sursă foto: strajatomisului​/ Instagram

Citește și:

Thailanda legalizează căsătoriile homosexuale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii